tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Memleketini Tanı > Marmara Bölgesi > İzmit/Kocaeli
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kartepe Kayak Merkezi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1050

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.05.10, 23:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi



İlimizde dağ turizmi açısından çok elverişli bir konumda olan Kartepe, İzmit'in güneydoğusundadır. Yüksekliği 1606 m'dir. Çam, kayın, ıhlamur ağaçlan ve rengarenk çiçeklerle çevrilmiş yoldan Kuzu Yaylası'na gelindiğinde temiz havanın, panoramik manzaranın ve vahşi doğanın birbiriyle kaynaştığı görülür.

Kış sporlarının yapıldığı diğer turistlik bölgelerimizden deniz manzaralarına sahip birkaç dağdan biri olması nedeniyle ayrı bir güzellik taşıyan Kartepe, yaz ve kış faydalanılabilecek bîr özelliğe sahiptir.

Kartepe ormanları ve Kuzu Yaylası, günübirlik turizme hizmet vermekte, düzenleme çalışmaları halen sürdürülmektedir. Ayrıca Türkiye'nin en nefis alabalık cinsi Kartepe üzerindeki küçük göllerde mevcuttur.
Kartepe Kayak Merkezi, aslında sadece kayak turizmi için planlanmış bir tesis değil. Baharda yayla çiçekleri, yazın birbirinden güzel çam ağaçları, sonbaharda ise renkleriyle adeta alev alev yanan meşe ağaçları var. Ayrıca golften futbola, trekkingden, binicilik sporuna kadar her dönem için farklı etkinlikler düzenleniyor. Fakat en büyük yatırım kayak turizmine.

Kartepe Kayak Merkezi,
1650 mt. yükseklikte Kartepe Dağı üzerine kurulmuştur.
Kış turizminin yeni kayak merkezi Kartepe, bu kadar kısa sürede, size günübirlik kayak keyfi yaşamanızı ve doğayla iç içe olmanızı hedefliyor. Böylece hem kayak sporu pahalı bir spor olmaktan çıkıyor hem de kayak severler kayak yapmanın tadına varabiliyor.

Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli’nin hemen çıkışında; Maşukiye’de. Bursa, Ankara ve İstanbul üçgeninin tam ortasında bulunuyor. İstanbul’dan İzmit’e doğru hareket edip, yaklaşık 100 kilometre sonra otobandan çıkınca Maşukiye’ye ulaşıyorsunuz. Az ileride Kartepe, bütün heybetiyle sizi bekliyor. Yani kayak keyfi yaşamak için uçağa binip uzak diyarlara gitmeye ya da zorlu yollarda saatlerce araba kullanmaya gerek yok.

Türkiye’deki diğer kayak merkezlerine oranla tabii şartları daha avantajlı olan Kartepe’de, 4 lift ve 12 pisti kullanmak mümkün. Kaymayı bilmeyenler için ayrı, profesyoneller için ise ayrı pistler organize edilmiş. Kayak merkezlerinin korkulu rüyası ‘karsızlık’ yani yeterince kar yağmamasına da bir çözüm bulunmuş: Sun’î kar sistemleri hazırlanmış. Dört gözle beklediğiniz hafta sonu tatilinizde, havanın size sürpriz yapma ihtimali yok. Güneş de açsa kayabiliyorsunuz
Kartepe Kayak Merkezi'nde kayak malzemeleri kiralamak için kayak odası bulunuyor ve kayak dersleri için kayak hocaları vardır.

Kartepe Kayak Merkezi Pistler

Kartepe Kayak Merkezi'nde 4 lift 3 telesiyej 1 teleski mevcut olup pist uzunlukları 400 m ile 3500 m arasında değişmekte. Kartepe Kayak Merkezi'nde kayak sezonu Aralık sonlarından Şubat sonuna kadar sürüyor. Kartepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı normal şartlarda 80- 200 cm arasında değişiyor.

Kartepe Kayak Merkezi Ulaşım

Nasıl Gidilir:
Kartepe Kayak Merkezi, Maşukiye'ye 15 km. , İzmit'e 25 km olup İstanbul'a 1 saat 15 dakika ve Bursa'ya 2 saat uzaklıktadır.Kendi aracınızla zincirsiz gidebilirsiniz, Kocaeli’den sonraki çıkıştan çıktıktan sonra 30km yol almanız yeterli.

Nerede Kalınır:
Kartepe Greenpark Otel’den başka otel yok maalesef. Arabanız varsa, Sapanca veya Mahşukiye’de konaklayıp hergün 15km mesafe ile kayağa gidebilirsiniz.
Green Park'a ait 5 yıldızlı otel 12 ay boyunca faaliyettedir. Green Park Hotel 14 katlıdır ve ayrıca 50 adet 2 oda 1 salon apart binası bulunmaktadır.

Kartepe Green Park Hotel & Resort

Butik Otel Maşukiye Kocaeli

Kedikaya Butik Otel Sapanca

Kartepe Yayla Otel

Kartepe Kayak Evi

Kartepe Kayak Merkezi Konaklama







--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kartepe, kartepe kayak merkezi, kayak, kayak merkezi kartepe, merkezi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Sarıkamış Kayak Merkezi Kedi Tatil/Gezi Rehberi 0 14.12.09 17:07
Kartalkaya Kayak Merkezi Kedi Tatil/Gezi Rehberi 0 14.12.09 17:04
Palandöken Kayak Merkezi Kedi Tatil/Gezi Rehberi 0 14.12.09 17:02
Erciyes Kayak Merkezi Kedi Tatil/Gezi Rehberi 0 14.12.09 16:59
Uludağ Kayak Merkezi Kedi Tatil/Gezi Rehberi 0 14.12.09 16:56


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:27 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2