tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile Kadına ve erkege ait konular,evlilik sorunları,ilişkiler,tavsiyeler,kadın ve erkege ait her şeyin paylaşıldıgı kısım...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
718

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 17.12.09, 20:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1.089
Konular: 909
Puan Grafiği
Rep Puanı:2080
Rep Gücü:36
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 41
64 Mesajına 108 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim

Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim

Evlikte Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim - Evlikte İletişimin Önemi - Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim Hakkında



Anne babalarımızın zamanında sevgi dolu iletişimin manası çoğunlukla olumsuz duygulardan kaçınmak sorun çıkarmamak tartışmamak demekti. Kimbilir belki de olumsuz duygular onlar için utanılacak bunca bastırmaya rağmen su yüzüne çıkmaya çalışan duygularını susturmakla geçti. Kimisi bunu başardı çünkü onlar aynı zamanda çok sabırlı ve güçlü insanlardı.

Kimileri ise ilerleyen yaşlarının en mutlu geçmesi gereken zamanlarında tahammülsüzlük çatışma ve büyüyen sorunlar yaşadılar. Oysa duygularını bastırmadan yapıcı bir iletişim kurmayı denemiş olsalardı çünkü biz de büyüklerimizden gördüğümüz usul dairesinde bir yaşam sürüyoruz. Zaman zaman davranışlarımıza onları referans gösteriyor hatalarımız için de yine onları suçlayarak işin içinden çıkmaya çalışıyoruz.

Her konuda uzmanlaşmayı marifet sayan bizler duygularımız konusunda neden aynı hassasiyeti gösteremiyoruz acaba? Anne babalarımızın yaptığı hataları aynıyla tekrarlamamız şartmış gibi çünkü başka bir iletişim yolu bilmiyoruz. Çoğumuz çocukluk ve ilk gençlik yıllarımızı başarısız iletişim becerilerini izlemek ve öğrenmekle geçirmişizdir. Anne babalarımız duygularını dürüstçe ve muhatabının duygularını incitmeden ifade edebilmiş olsalardı bizlerin durumu da böyle olmayacaktı elbette. İster istemez içinde yaşadığımız ailenin iletişim yöntemlerini alışkanlık haline getiriyoruz. Duyguların bastırıldığı bu yöntemlerin pek de işimize yaramadığı gerçeğini bizzat yaşayarak

Öyle görmüş olabiliriz fakat bu yöntemlere mahkum değiliz. Evliliğimiz için yeni ve işe yarar yöntemler arama sorumluluğumuz olduğunu unutmayalım lütfen. İhmal edilme duygularını ifade edememe sessiz kalıp beklemek duygusal tepkiler verdiğin de ayıplanmak bunlar size hiç yabancı gelmiyorsa rica ediyoruz aynı şeyleri siz de eşinize ve çocuklarınıza yaşatmayın. Belki nerede hata yaptığımızı bir türlü anlayamamanın şaşkınlığı ve çaresizliğini yaşıyor olabiliriz düşüncesiyle sizlere bir dizi hata cetveli sunmak istiyoruz.

-Öfkeli kızgın olduğumuzda intikam alma duygusuyla iletişime geçmek.
-Yapmamız gereken bir müddet en azından öfke silinip yerine sükunet gelinceye kadar beklemek ve sonra konuşmaya problemi çözmeye çalışmak.
-Eşimizden istekte bulunmak isteklerimizi anlatmak yerine onun anlamasını beklemek. Eşler birbirleri için en yakın insanlar olsa bile eşimizin biz söylemeden derdimizin ne olduğunu anlamaları mümkün değildir.

-Eşimizin duygusal tepkilerini küçümsemek aşağılamak bu şekilde davrandığı için suçlamak. Özellikle hanımların yaşları kirpik ucunda bekler. Beylerinde öfkeleri dil ucunda. Ne öfke ne de göz yaşı ne utangaçlık heyecanlanmak korkmak aşağılanacak duygulardır. Her biri her insanda var olan gayr-i ihtiyari bahşedilmiş insani duygulardır.

-Sadece kendi ihtiyaçlarımızı düşünüp eşimizin ihtiyaçlarını sormamak birlikte olduğumuz kişilerin ihtiyaçları ile ilgilenmek.
-Evin erkeğinin haksız da olsa son sözü söylemesi kadının hep susan ve idare eden konumunda olması zararlıdır. Hem de çok hem güçlü bir kişiliğe de yakışmaz. Yanlızca “Kocakarı ile Gazneli Mahmud” hikayesini hatırlayın yeter. Hatırlayamayanlar için bir gün biz hatırlatırız. -Yapılan hatalarda eşlerin birbirlerini kırıcı sözlerle veya duygusal mahrumiyetle cezalandırması( küsmek konuşmamak surat asmak…)

-Yapılan hataları bağışlamamak ve sürekli hatırlatmak geçmişi her fırsatta dile getirmek. Bu davranışlar çoğumuza yabancı değildir. Eğer hatalarımızın farkındaysak düzeltmek için de gayret edebiliriz. Asıl sorun farkında olmamak ve yenilikleri kabul edememektir. Mutlu olmak istiyorsanız eşinizi mutlu edin. Mutluluğunuzun önünde ki olumsuz iletişim engellerini kaldırın lütfen. İşte size değişimi başlatmak için bir ip ucu: Dürüst olun ve duygularınızı uygun bir dille ifade edin Anlayışlı olun ve eşinizin size ilettiği duygularını önemseyin.


alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
Allah'ım Hakkımızda Hayırlısını Ver.
Amin
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bir, dolu, durust, dürüst ve sevgi dolu bir iletişim, evlikte iletişimin önemi, iletişim, sevgi, ve, İletisim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kahve Falında İçi Dolu Dörtgen Şekli Görmek Ne Demektir - Kahve Falında İçi Dolu Dört Tarot Kahve Falı 1 27.03.19 18:27
Kahve Falında İçi Dolu Bir Üçgen Şekli Görmek Ne Demektir - Kahve Falında İçi Dolu Tarot Kahve Falı 1 27.03.19 18:26
Rüyada Dolu Görmek - Rüyada Dolu Görmek Açıklaması ve Yorumu - Dolu Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 2 04.05.18 22:19
Ali Dürüst Biyografisi - Ali Dürüst Hayatı - Ali Dürüst Kimdir? ASYA Diger Ünlülerin Biyografileri 0 01.02.14 20:26
Rüyada Sevgi Görmek - Rüyada Sevgi Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sevgi Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 24.12.12 19:37


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:51 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2