tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile Kadına ve erkege ait konular,evlilik sorunları,ilişkiler,tavsiyeler,kadın ve erkege ait her şeyin paylaşıldıgı kısım...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Okullu Cocukların Yaşamı Nasıl Düzenlenmeli?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
687

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 17.12.09, 21:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1.089
Konular: 909
Puan Grafiği
Rep Puanı:2080
Rep Gücü:36
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 41
64 Mesajına 108 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Okullu Cocukların Yaşamı Nasıl Düzenlenmeli?

Okullu Cocukların Yaşamı Nasıl Düzenlenmeli


Yapılan çalışmalar çocukların uyku ve beslenme düzenlerinin okul başarısını etkilediğini gösteriyor. Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Reha Cengizlie’er okul zamanı çocukların yaşamlarının nasıl düzenlenmesi gerektiğini sorduk...
- Çocukları okula başlayacak ailelerin yapması gerekenler neler?
Rahat rahat gezilen oynanan yaz mevsiminin rehavetini çocukların üzerinden atma zamanı geldi. Okulla birlikte yeni bir düzeni de çocukların hayatına adapte etmek gerekiyor. Okula başlarken evde ve okulda dikkat edilecek bazı davranış biçimleri var. Bunun başında çocuğun yatma saatleri gelir.
KAÇTA YATMALI?
- Çocuğun uyku düzeni nasıl olmalıdır?
Yaz tatili çocukların genellikle istediği saatte yatıp istediği saatte kalktığı dönemlerdir. Okulların açılma döneminde artık uyku düzenlerinin oturması gerekir. Bir çocuğun gün içinde sağlıklı zinde olması ve okuldaki başarısı için en önemli faktör gece uykusunu almasıdır. Bunun için de bir çocuğun en az 8-10 saat uyuması gereklidir. Geç vakitlere kadar oturup televizyon izlenmemelidir. Örneğin ilkokul birinci sınıftaki bir çocuk akşam 21:30-22:00 civarında yatmalıdır. Ortaokul ve lisede bu zaman 22:30 olabilir. Bu zamanlama çocuğun yaşı ve ertesi gün kalkma saatine göre ayarlanmalıdır.
KAHVALTI ŞART
- Çocuğun beslenme düzeni nasıl ayarlanmalıdır?
Bazı okullar eve uzak olduğundan çocuklar çok erken saatlerde servislere biniyor. Aileler de çocuğun uykusu bölünmesin diye sabahları servis gelmeden 5 dakika önce çocuğu apar topar kaldırıp giydirerek okula gönderiyor bu çok yanlıştır. En azından yarım saat önce çocuğu kaldırmak ve kahvaltı ettirmek çok önemlidir. Yetişkinlerde de çocuklarda da en önemli öğün kahvaltıdır. Çocuk kahvaltıda büyümenin gelişmenin temel desteğini alıyor. Bu nedenle kahvaltıda bir bardak süt içmesi gelişimi açısından çok önemlidir. Bunun yanı sıra bir dilim ekmek biraz peynir ve yumurta yenmesi faydalıdır ama bunlar yenemiyorsa süt mutlaka içilmelidir.
Abur cubur dediğimiz; çerez tuzlu yiyecekler o anda karnını doymuş gibi hissettirir ama besleyici değeri olmadığından kahvaltı olarak verilmesi doğru değildir. Bazı ailelerde de aç karnına çocuğa bal pekmez vermek gibi bir adet var. Bu hiç doğru değildir çocuğun iştahını keser. Okulda ya da çevresinde açıkta satılan yiyeceklerin hiçbir şekilde yenmemesi gerekiyor. Bu anlamda çocukları uyarmamız gerekiyor. Eğer okulda bir beslenme saati varsa o saatte bir yoğurt bir dilim kek gibi bir şeyler yiyebilir. Okuldan eve gelindiğinde akşamüstü ise bir ara öğün akşam da protein karbonhidrat ve yağı içeren sağlıklı bir akşam yemeği yemesini sağlamak gerekir.
ÇANTASINDAKİ FAZLALIKLARA DİKKAT!
- Okula giden çocuklar açısından başka nelere dikkat etmek gerekir?
Uyku ve beslenme düzeni dışında çocukların omurga sağlığı da önemli. Genellikle çocuklar sırta asılan okul çantaları kullanılıyor. Tek tarafa yük binmesin ve omurga zarar görmesin diye düşünüldüğü için gayet doğrudur. Ancak hele yeni okula başlayan çocuklar lazım olan olmayan bütün kitapları çantaya doldurduklarından gereksiz bir ağırlık taşıyor. Anne babaların çocuklarının çantalarına göz atmalarında yarar vardır. Sadece gerekli malzemeleri çantasına koymasını sağlamak çocuğun omurga deformitelerini önlemek açısından faydalıdır.
Ayrıca okula giderken çocuğun aşırı kalın giysiler giymesi terlemeye ve hastalığa davetiye çıkartır. Aynı şekilde çocuğun seçtiği çok ince giysiler de üşüyüp hastalanmasına neden olabilir. O nedenle aileler çocuklarının giysilerini mevsime uygun seçmelidir. Aynı şekilde ayakkabıları da ayağına uygun ve rahat olmalıdır.
Bir diğer konu da bazı çocukların tuvaletlerini okul saatleri boyunca tutma eğilimleridir. Çocuklara bunun yanlış olduğu anlatılmalıdır. Çünkü tuvalet konusunda kendini kasmak idrar yolu enfeksiyonları ve kabızlık gibi sorunlara yol açabilir.
Çocuklar okuldan geldiğinde ise hemen derse oturmasını söylemek doğru değildir. Biraz oynaması kendine zaman ayırması fayda sağlar.
- Çocukların sağlığı açısından hijyen konusunda öneriniz nedir?
Öncelikle çocuklara el yıkama alışkanlığının kazandırılması tuvalete girerken ve çıkarken elleri yıkamalıdır. El yıkama pek çok hastalığı önlemede de büyük önem taşır. Ayrıca çocuklar sınıflarda kalabalık ortamda nefes aldıklarından teneffüslere çıkıp oksijen almalı ve sınıf da havalandırılmalıdır.
Çocuklar eve geldiklerinde de mutlaka ellerini hemen yıkamalıdırlar. Hele evde küçük bir kardeşi varsa çok el yıkama çok önemlidir.

Alıntı.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Allah'ım Hakkımızda Hayırlısını Ver.
Amin
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cocuklarin, duzenlenmeli, nasil, okullu, yasami


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Balcalı İlköğretim Okullu Tekkeköy Samsun - Samsun Tekkeköy Balcalı İlköğretim Okullu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 24.11.12 00:24
Fatih İlköğretim Okullu Anamur Mersin - Mersin Anamur Fatih İlköğretim Okullu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 12.08.10 02:53
Çocukların Ömrünce Unutamadığı An EZEL Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile 0 17.12.09 23:21
Çocukların Yaşlarına Göre Korkuları EZEL Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile 0 17.12.09 23:16
Öğretmen yetiştirme sistemi acilen düzenlenmeli Güllü Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 2 18.02.08 19:44


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:30 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2