tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kastamonu (http://www.tualimforum.com/kastamonu/)
-   -   Taşköprü İlçesi Kastamonu - Kastamonu Taşköprü İlçesi Hakkında Bilgi (http://www.tualimforum.com/kastamonu/134145-taskogoogle-page-rankingu-ilcesi-kastamonu-kastamonu-taskogoogle-page-rankingu-ilcesi-hakkinda-bilgi.html)

Kedi 14.04.14 18:41

Taşköprü İlçesi Kastamonu - Kastamonu Taşköprü İlçesi Hakkında Bilgi
 
Taşköprü İlçesi Kastamonu - Kastamonu Taşköprü İlçesi Hakkında Bilgi


Taşköprü:
1990 sayımına göre toplam nüfûsu 47.621 olup, 11.454’ü ilçe merkezinde, 36.167’si köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağına bağlı 122 köyü vardır. İlçe topraklarının kuzey doğu ve güneyi dağlık alanlardan, iç kesimi ise orta yükseklikteki dalgalı düzlüklerden meydana gelir. Başlıca akarsuları Akkaya Çayı, Karadere ve Uludere’dir. Dağlık alanlar meşe, kayın, köknar, karaçam ve sarıçam ormanları ile kaplıdır.

Ekonomisi tarıma dayalıdır. Başlıca tarım ürünleri şekerpancarı, buğday, elma, kendir, patates, arpa, soğan ve sarmısak olup, ayrıca az miktarda armut, erik, baklagiller yetiştirilir. Hayvancılık önemli gelir kaynağıdır. Düz kesimlerde sığır ve manda, yüksek kesimlerde koyun besiciliği yapılır. Sümerbank Kendir Sanâyi Müessesesi ve Seka Kastamonu Kâğıt Fabrikası başlıca sanâyi kuruluşlarıdır.

İlçe merkezi Gökırmak’ın kıyısında kurulmuştur. Çobanoğulları tarafından yaptırıldığı zannedilen ve günümüzde de kullanılan köprüden ismini alır. Kastamonu-Boyabat yolu ilçeden geçer. İl merkezine 42 km mesâfededir. BelediyesiCumhûriyetten sonra kurulmuştur.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:03 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2