tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Memleketini Tanı > İç Anadolu Bölgesi > Kayseri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kadir Has Kent ve Mimarsinan Müzesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
824

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 08.07.10, 17:00   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kadir Has Kent ve Mimarsinan Müzesi

KADİR HAS KENT VE MİMARSİNAN MÜZESİ




Bu müze dünyada sayılı; Türkiye'de ise ilk olarak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından fuar içerisine, Kayseri'li işadamı Sn. Kadir HAS Beyin katkılarıyla yaptırılmıştır.
6 katlı olan tesisin giriş katı Kent Müzesi, 1. katı ise Mimar Sinan Müzesi olarak dizayn edilmiştir. Üst katlar ise Yönetim Katı, Restoran ve Cafe olarak kullanılmaktadır.
Kent MüzesiYaklaşık 400 m²'lik bir alanda kurulmuştur. 12 ayrı bölümde, 82 ekran monitörlerde Kayseri ile ilgili aşağıdaki konular 6'şar dakikalık Video Prodüksiyonlar ile sunulmaktadır.

Bölümlerde sunulacak olan konular :
- Kayseri Tarihi - Tarihi Eserler
- Coğrafya ve Nüfus - Kayseri Mutfağı
- Doğal Güzellikler - El Sanatları
- Modern Kayseri - Kent ve Eğitim
- Erciyes - Tarım ve Ticaret
- Konut Mimarisi ve Bağ Kültürü
- Sanayi Şehri Kayseri

Bu monitörler IBM bilgisayarlardan oluşan bir Network üzerine kurulu "Müze Yönetim Sistemi" programı tarafından kontrol edilmektedir. Böylece değişik ziyaretçi grupları için farklı tarzda sunular, ziyaretçilere gösterilebileceği gibi, bilgisayarların yönetimi, ziyaretçiye mesaj verme gibi birçok ilave işlemde yapılabilmektedir.
Monitörlerdeki ve maketlerdeki sunuların sesleri ise seslendirme konusunda dünya pazarını elinde bulunduran Alman menşeli Sennheiser marka Guideport Müze Seslendirme Sistemi ile gerçekleştirilmiştir.
Müzeye gelen ziyaretçiye giriş bankosunda giriş kaydı "Müze Giriş Kontrol Sistemi" programı ile yapıldıktan sonra, isteğe göre Türkçe veya İngilizce Ses Cihazı ve Kulaklık verilmektedir. Kulaklığa ilk olarak giriş bilgileri ile kullanım bilgileri sesi gelmektedir. Ardından, ziyaretçi hangi monitörün önünde ise o sunuma ait sesi duyulmaktadır. Dolayısıyla sunumlara ait sesler birbirine karışmadan, her ziyaretçi için kendi dilinde dinlemektedir.
Orta bölümde 5 Mt. çapında Kayseri kent maketi bulunmaktadır. Maketin dış kenarında 3 adet dokunmatik Kiosk yerleştirilmiştir. Maket, Kayseri'nin fiili yapılarını göstermektedir. Önemli yerler, farklı renklerde yapılmıştır.
Kiosklarda ise "Kent Rehberi" programı çalışmaktadır. Ziyaretçiler sadece ekrana dokunarak, Kayseri ile ilgili öğrenmek istedikleri her türlü rehber ve tanıtım bilgisini alabileceklerdir. Belediyemiz, Harita, Resmi Kurumlar, Kültür, Turizm, Sağlık, Eğitim, Ulaşım, Ekonomi, Konaklama, İlçeler ve Spor gibi ana konular bulunmaktadır.
İsteyen herhangi bir otel yada şehirdeki diğer önemli yerler hakkında bilgi alıp, hatta harita üzerinde yerini ve en kısa yolu uydu fotoğrafı üzerinden görebileceği gibi isteyenler ise nöbetçi eczane gibi diğer önemli bilgileri de alabilmektedirler.
Ziyaretçiler bunlara benzer binlerce konuda bilgiyi bu Kiosklardan alabilmektedir. Firma adresleri öğrenilebilmekte, Kayseri Plan ve Uydu Haritası üzerinde inceleme yapılabilmektedir.
Bu katta ayrıca 2 adet Plazma ekranda kent ile ilgili kısa metrajlı tanıtım filmleri ve belgeseller oynatılmaktadır.
Kent ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler ise Kayseri Bilgi Kioskundan faydalanabilirler. Girişin sağ tarafında bulunan bu Kioskta ise Kayseri ile ilgili her türlü detaylı bilgi ister ekrandan istenirse yazılı olarak yazıcıdan alınabilmektedir.
Kayseri'ye gelen bir turist yada ziyaretçi, bu müzeyi gezerek tüm Kayseri'yi öğrenebilir. Nereleri gezmesi gerektiği hakkında bilgiler alabilir. Kolaylıkla Kayseri'yi kısa sürede tanıma imkanına sahip olur.

MİMAR SİNAN MÜZESİ

Bu katta kent müzesinden farklı olarak, Mimar Sinan'ın önemli eserlerinin maketleri de sergilenmektedir.

Burada 6 ayrı bölümde Mimar Sinan ile ilgili;
- Mimar Sinan'ın Hayatı
- Sinan ve Süleymaniye
- Sinan'da Sivil Mimari
- Sinan ve Selimiye
- Sinan'ın Sanatı ve Eserleri
- Sinan'ın Yurtdışı Eserleri

konuları sunulmaktadır. Bu sunumlarda 6'şar dakikalık Video Prodüksiyonlar olup, yine 82 ekran monitörlerle izlenebilecektir.

Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden olan;
- Süleymaniye Külliyesi
- Selimiye Külliyesi
- Edirne Kapı Mihrimah Sultan Külliyesi
- Lüleburgaz Sokullu Mehmet
- Paşa Külliyesi
- Haseki Külliyesi
- Kayseri Kurşunlu Camii ve Mağlova Kemeri maketleri de bu bölümde sunulmaktadır. Mağlova Kemeri sabit olup, diğerleri dairesel olarak hareket etmektedir.

Bu katta da, ses sistemi Kent Müzesindeki gibidir. Ziyaretçiler ister maketler olsun, isterse monitörler, hangisinin önünde iseler onunla ilgili sesi kulaklıktan duymaktadırlar.
Yine bu katta orta bölümde 2 ayrı Plazma ekranda Mimar Sinan ile ilgili belgesel filmler sunulmaktadır. Ayrıca bu katta bir projeksiyon cihazı olup, dev ekranda Mimar Sinan'ın eserleri bir Slayt Show şeklinde gösterilmektedir.
Bu katta da bir dokunmatik Kiosk vardır. Bu Kiosktan Mimar Sinan ve eserleri ile ilgili her türlü bilgi, fotoğraf ve araştırma kullanıcılara sunulmaktadır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kadir, kadir has kent ve mimarsinan müzesi, kent, mimarsinan, muzesi, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kadir Özdal Biyografisi - Kadir Özdal Kimdir - Kadir Özdal Hayatı - Kadir Özdal Yaşa Kartal Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 31.08.14 02:00
Mimarsinan İlköğretim Okulu Çaycuma Zonguldak - Zonguldak Çaycuma Mimarsinan İlköğret Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 21.08.12 01:11
Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi Resimleri - Sultan Dizisi Çekilen Kültür Müzesi Okyanus Fotograflar Resimler Animasyonlar 0 09.06.12 05:03
Kadir Has Biyografisi - Kadir Has Hayatı - Kadir Has Kimdir? Başak Diger Ünlülerin Biyografileri 0 11.03.11 00:55
Mevlâna Müzesi Resimleri-Konya Âsâr-i Âtîka Müzesi EZEL Mevlana Özel Bölümü 1 28.12.09 16:46


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:25 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2