tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Burçlar ve Genel Özellikleri > Kova
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Kova Kova Burcu Özellikleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kova Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1071

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 21.09.09, 07:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Kova Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009

Kova Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
26 Ağustos – 20 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni, aşk hayatınız ve özellikle ciddi ilişkinizle ilgili konularda, sizin istekleriniz ve hayata bakış açınızla partnerinizin sevgiye yaklaşım tarzı arasındaki dengenin kurulması anlamı taşıyabilir. Tabi ki bu durumda her iki tarafın da kendince özverili yaklaşımlar içinde olması şarttır. Çünkü Venüs Aslan burcunda egoyu güçlendirici ve kişinin kendi beklentileri konusunda daha etkin olmaya çalışabileceğinin göstergesidir. Şimdi bu enerjiyi Merkür geri hareketini de göz önüne alarak ilişki çeşitlerine göre gözden geçirelim.
İlişkisi düzgün yürümekte olan çiftler açısından bu durum, ilişkinizin geleceği, huzur ve mutluluğunuz adına ortak hareket etmek için elbirliğinde bulunmanız anlamına gelir. Doğal olarak bu tür yaklaşımlar içinde olmanız kendinize ait olumlu yanları beraberliğinizin daha da güçlenmesi adına kullanmanız demektir ki, gayet faydalıdır. Siz ilginç ve sıradışı aklınızla yaşamınızı güzelleştirmek adına hareket ederken, partneriniz de Venüs Aslan burcu etkisi altında size karşı oldukça sıcak, samimi ve çekici özellikleriyle yanıt verecektir. İlişkisi düzgün yürümenin anlamı, kişilerin kendi burç özelliklerini olumlu şekilde sergilemeleri anlamındadır. Hani hep saygı, güven, sevgi diyoruz ya, işte bu çiftler birbirlerini çok sevdiklerinden, bu türden karşıt etkiler altında çatışmak yerine, birbirlerinin farklı özelliklerini gayet hoş bulabilirler. Bunun sonucunda, dönem yenilikte bulunmak adına yapılacakların gözden geçirilmesi şeklinde geçirilir. Merkür geri hareketinin 6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasındaki Terazi burcu seyrinde söz gelimi uzun süredir evlenmeyi düşünenler bu yönde karar alabilir ve geri hareketin bitiminde bunu yürürlüğe koyabilirler. Yani her geri hareket tüm Kovalarda sorun çıkaracak diye bir durum yoktur. Burada önemli olan sizin aranızdaki sevgi birliği ve ilişkinizin kalitesidir.
İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönem, karşıt enerjiler nedeniyle her ne kadar zorlu gibi gözükse de eğer birbirinizi gerçekten seviyor ve değerli buluyorsanız sorunlarınızı kolayca çözebilmeniz mümkündür. Nasıl mı? hani bir söz vardır. Aynı kutuplar birbirini iter, ayrı kutuplar birbirini çeker diye. Benim astrolojiye bakış açım, kişinin olumsuz enerjiler nedeniyle kendisine zulmetmesi yerine, bilakis böyle zamanlarda her zamankinden daha dikkatli ve ılımlı davranarak eksileri artıya çevirmesidir. İnsan iradesi, sevgi ve inancı sayesinde her türlü güçlüğün üstesinden gelebilir. Yeter ki egosuna yenilmesin ve dürüst yüzleşmelerde bulunarak gerçekçi düşün. Eğer bir beraberlikte kişi sadece kendine yönelik düşünüyor ve herşeyde ben diyorsa, karşısındaki kişi melek olsa, yine de anlaşmak mümkün değildir. O zaman kalkıp, Merkür geri harekette, Venüs Aslandaydı o yüzden ayrıldık diyebilir miyiz. Tabi ki diyemeyiz. İlişki bir sorumluluktur. Tek taraflı yürütmek olsa olsa tarafların birbirine uyguladıkları işkence olur ki, bunun hiçbir mazereti yoktur. Merkür geri hareketi her ikinize de şunu söylemekte ve şu sorulara cevap bulmanız gerektiğini bildirmektedir. Siz gerçekten bu ilişkiyi sürdürmeye kararlı mısınız? birbirinizi iyi tanıyor musunuz? hangi konularda anlaşamıyor hangi mevzularda çatışıyorsunuz. İşte bu sorulara gerçekçi bir şekilde cevap vermek gerekiyor. Ayrıca gerek Venüs Aslan burcu seyri gerekse Merkür geri hareketi ve diğer tüm etkiler, varolan sorunların veya üstü sıvazlanan her türlü problemin tetiklenmesi anlamına geldiğinden şimdi oturulup güzel bir şekilde konuşmanız, anlaşmaya çalışmanız lazımdır.
Özellikle aranızdaki her türlü paylaşımın düzene girebilmesi için 18 Eylül-28 Eylül tarihi değerlidir. Bu tarihlerde Merkür güçlü olduğu Başak burcunda geri harekette olacağından, her ne kadar iletişimsel açıdan birbirinize mesafe koysanız da, bu etki altında algılama yüksek olduğundan mantıklı çıkarmalarda bulunmanız gayet mümkündür. 6 Eylül-17 Eylül arasında ise Merkür Terazi burcunda olduğundan yaşama bakış açılarınızdaki farklılıkları ortaya koyarak nerelerde anlaşamadığınız üzerinde düşünmeniz gayet yararlıdır. Gördüğünüz gibi burada önemli olan sizin bu ilişkiyi sürdürüp sürdürmemeye karar vermenizde yatıyor. Yok istemiyorum diyorsanız tabi ki o başka. Fakat böyle bir durumda da yine beklemede kalmanız, sakinliğinizi korumanız, herşeyi bir kez daha gözden geçirmeniz faydalıdır. Baktınız ki olmuyor. O zaman Ekim ayında kararınız ne doğrultuda ise ona göre gerekenleri yaparsınız. Ayrıca Satürn gezegeninin 29 Ekim 2009 tarihinde Terazi burcunda seyrine başlayacak oluşu sizler açısından özellikle yabancı kişilerle olan ilişki, evlilik, tanışmalar, fikir birliğinde bulunma, ilişkileri adil bir şekilde düzene koyma şeklinde olumlu bir etkidir. Bu durumun öncesi gerçekleşen geri hareket bize, derinlemesine düşünmemizi, mantıklı olmamızı söylemektedir.
Kısa veya üzerinden uzun bir müddet geçmiş ve ayrılmış çiftler açısından bu dönemin mana ve önemi daha farklıdır. Özellikle Merkür Terazi burcu geri hareket dönemi yani 6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasında tekrar bir araya gelme ihtimaliniz yüksek olabilir. Ancak Venüs Aslan burcunda ilerlediği için, eski sevgiliniz veya siz, egonuza yenilerek geçmişte yaşanılanları kendi lehinize olacak şekilde değerlendirebilirsiniz. Yani kader sizi tekrar bir araya getirse de siz veya o, bundan yararlanıp gerçekçi bir şekilde yüzleşmelerde bulunmak yerine tam tersine birbirinizle yüzeysel oldukça mesafeli bazen de ne yapacağınızı bilmeyen tarzda iletişimde bulunabilirsiniz. Tabi ki durum ne olursa olsun burada önemli olan hakikatler ışığında ilerlemek ve kararınız ne doğrultuda olursa olsun geri hareket süresince temkinli olmaktır. Bazılarınızda durum daha da ilginç bir hal alabilir. Sevgilinizle ayrılmışsınızdır. Aslında haklısınızdır. O zamanki tavırları sizi fazlasıyla rahatsız etmiş, oldukça üzmüş ve zor dönemler geçirmişsinizdir. Bir tesadüf eseri tekrar karşılaşırsınız. Sanki sevgiliniz o değil gibidir. Son derece değişmiş, olgunlaşmış gibidir. Geçen zaman onu değiştirmiş, düzgünleştirmiştir.
İşte böyle durumda olanlar için önerim Eylül ayı boyunca sevgiliniz hakkında iyi bir istihbaratta bulunmanız ve 18 Eylül-28 Eylül tarihlerinde mantıklı bir şekilde oturup geçmişi düşünmenizdir. Eğer gerçekten birbirinize olan sevginiz devam ediyorsa bu süreçte birlikte olsanız dahi acele etmez, geri hareketin bitimine kadar beklersiniz. Bazılarınızda bu durum tam tersi gelişebilir. Siz veya o birbirinize geri dönmek istersiniz. Fakat partneriniz veya siz buna yanaşmayabilirsiniz. Çünkü aradan geçen yıllarda çok şey değişmiştir. Yaşanabilecek durumlar ne olursa olsun sevgili Kovalar şunu unutmayalım ki, nice sorunlar enerjiler güçsüz, olumsuz olsa dahi, Venüsün partner evinizdeki ilerleyişleri zamanında olumlu yönde kullanılarak düzeltilmiştir. Çünkü Venüs karşıt evinizin yöneticisi ve o yerin gerçek sahibidir. Tabi ki içinde seyrettiği burç her zaman önemli, dönemin diğer enerjileri daima göz önünde tutulmalıdır. Fakat asıl yapılması gereken, karşınızdaki kişinin veya ilişkinizin yüreğinizin içindeki anlamını keşfetmenizde yatmaktadır. İşte Eylül ayındaki geri hareket beraberlik anlamındaki herşeyi dikkatlice tartmanız adına etkili bir dönem olarak gözüküyor.
İş ve Kariyer
25 Ağustos – 16 Ekim tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Mars gezegeni, kariyeriniz ve çalışma yaşamınızın gündelik temposuyla alakalı konularda birebir etkili bir seyirdir. Karar aşamasında olduğunuz bir dönemde iseniz veya kafanızın içinde uygulamayı düşündüğünüz plan ve projeleriniz varsa, bu dönemde meydana gelebilecek belirsizlikler veya farklı nedenler yüzünden, uygulamada zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Normal zamanlara göre fiziksel manada güçsüzlük veya aşırı duyarlılık görülmesi gayet normaldir. Bu enerjinin sadece sizin üzerinizde değil, diğer burç mensuplarının yaşamlarında da etkili olabileceğini düşünerek, herhangi bir olumsuzlukta hemen umutsuzluğa düşmemeniz, özellikle sağlığınıza dikkat etmeniz, kendinize yüklenmemeniz yerindedir. Mesleki anlamda hırsla öne atılmanın, yeniliklerde bulunmanın zorlaştığı bu tarihlerde, bir de Merkür geri hareketini hesaba katarsak, gecikmeler, beklenmedik durumlar oluşması mümkündür. Bu durumda isteklerinizi dolaylı yollardan elde etmeye çalışabilirsiniz. Kimi günlerde fiziksel dürtüleriniz nedeniyle duygusal tepkilerde bulunabilir, bazen de tam tersine herşeyi içinize atabilirsiniz. Sizler genel olarak iş hayatında dönüşüm ve yenilenmek adına hırslı davranabilen kişilersinizdir. Profesyonel yaşamınızda tüm enerjinizi amaca yönelik tarzda kullanabilir, diğer kişilere kendinizi kabul ettirebilirsiniz. Fakat bir önemli özelliğiniz de, ortamınızdaki şartlara boyun eğip hedeflerini gerçekleştirmek yerine kendinizi akışa bırakabilirsiniz. İşte Mars gezegeninin Yengeç burcu seyrinde bu tip reaksiyonlar göstermenizi ve olumsuz durumlarla karşılaşmanızı ayrıca durgunluklar yaşamanızı, şanssızlık olarak görmek yerine neler yapabilirsiniz, bunları belirlemek çok daha olumludur.
6 Eylül -17 Eylül tarihleri arasında çalışma hayatınızla ilgili konularda eğer yurtdışına gitmek veya yeni bir ortaklık kurmak, yeni bir girişimde bulunmak gibi bir girişim düşünüyorsanız öncelikle bu konuda geniş bir araştırmada bulunmanız çok faydalıdır. Kimlerle temas halindeyseniz veya nasıl bir rota izlemek istiyorsanız öncelikle ailevi durumunuzu, içinde bulunduğunuz şartları göz önüne almalı, acele etmemelisiniz. Belki bir çoğunuz ailenizin geçimi veya yeni bir yuva kurmak gibi bir niyet taşıyor olabilirsiniz. Eğer çok önceden kararlaştırılmış ve her ayrıntısı gözden geçirilmiş bir planınız varsa uygulamanızda sakınca yoktur. Yalnız uygularken tüm şartları ve yapacağınız işin niteliğine göre tüm maddeleri mercek altına alınız. Çünkü son anda olabilecek bir terslik veya eksik, planlarınızın zamanında yapılmasını güçleştirebilir. Bu dönemde iş seyahatleriniz genel olarak tekrarlanan görüşmeler şeklinde geçebilir. Yani işbirliği yapacağınız kişilerle birkaç kez masaya oturmanız mümkündür. Bu toplantılarda özellikle çıkarlarınız konusunda dikkatli olunuz. Eğer bu tarihler arasında çalıştığınız sektörde belli bir değişim söz konusu ise, oluşabilecek gecikmelerin bilincinde olarak ilişkilerinizi düzgün seyirde sürdürmeye çalışınız. Sözleşme yenilenmelerinde dikkatli olunuz. Tabi ki yenilik anlamındaki herşeyde beklemede kalınız veya şartlara göre kendinizi ayarlayınız.
17 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında Merkür bu sefer de Başak burcunda geri hareketine devam edecektir. Bu enerji bir önceki Terazi burcu geri hareketine göre çok daha aydınlık bir zihinle düşünmenizi ve akıllıca hareket etmenizi sağlayacağından bu durumda da başka kimselerle yapacağınız her türlü görüşme, anlaşma, sözleşme konularında ince eleyip sık dokumayı unutmayınız. Belki bir çoğunuz çalışmak zorunda kaldığından, sektörde olabilecek değişimlere mecburen göğüs germeniz gerekebilir. İşverenler de doğal olarak bu ihtiyacınızın farkında olarak, keseri kendi taraflarına yontmaya kalkışabilirler. Böyle durumda siz yine de sözleşme şartlarınıza uyulması adına hukuki haklarınızı gözardı etmeyiniz.
Bu iki dönem ve Mars gezegeninin Yengeç burcu seyri süresince, ne durumda olursak olalım, hangi enerjinin etkisi altında kalıyorsak kalalım çaresiz olmadığınızı biliniz. Eğer amacımız ilerlemek ve iyi bir noktaya gelmek ise, moralinizi yüksek tutmaya çalışmanız şarttır. Yani gelişmelerin sizi yılgınlığa düşürmesine izin vermemek. Ardından yapılması gereken özellikle iş çevresindeki kişilerle ilişkinizi düzgün tutmaktır. Etrafınızdaki kişilerin küçük oyunlarının üzerinde durmak yerine yarım kalan tüm işlerinizi bitirmeye çalışmak ve kendinizi geliştirmeyi sürdürmek gayet faydalıdır. Eğer başka bir iş düşünüyorsanız, incelemelerde bulunmak, işinizle alakalı yenilikleri takip etmek. Yersiz konular üzerinde yanlış yollar ve yöntemler deneyerek güç elde etmeye çalışmak için zaman kaybetmek yerine, bilakis yetenekli olduğunuz konuları gözden geçirerek, etrafınızdaki insanları bilginiz ve çalışmalarınızla susturmak. Aksilik etmemek, istekleriniz olmadığında surat asmamak. İşinizle ilgili eğitim, yabancı dil, ilişkiler, gelişim konularına ağırlık vermek. Staj, kurs, pratik kazanma gibi eğitsel çalışmalarda bulunmak. Güçlü insanlarla konuşmak, eğer yurtdışı düşünüyorsanız o konuda her türlü incelemeyi yapmadan harekete geçmemek. Ortaklık konularında dikkatli olmak, el sıkışmadan önce Eylül ayı boyunca durumları mercek altına almak.
Parasal Durumunuz
4 Eylül tarihinde Balık-Başak burç aksı üzerinde meydana gelecek Dolunay astrolojik anlamda gerginlik yaratıcı olsa da, Dolunay zamanları aslında durumumuza yakından bakmamızı, aksayan noktaları görebilmemizi sağlayan bana göre evrenin bize gönderdiği güçlü bir ışıktır. Bu ışığı kimileri yanlış anlamda ele alabilir, gerginlik içinde günü geçirebilir. Bazıları ise olumlu manada algılayarak yapılması gerekenleri düzenlemeye çalışabilir. Peki bu Dolunayda nelere dikkat edelim ki maddi mevzularda hata yapmayalım. Herşeyden önce, kazanımlarınızla ilgili mevzularda yaşanan bazı terslikler karşısında yargılayıcı tarzda düşünmemek gerekiyor. Karmaşık durumlar içindeyseniz yöneliminizi kaybetmeden gerekli düzenlemeleri yapmanız gayet faydalıdır. Planlı yaşamak, hesabınızı iyi bilmek sizi başkalarına bağımlı olmaktan koruyabilir. Endişeli tepkiler göstermemek, inancınızı güçlü tutmak, detayların üzerinde durarak alacak verecek işlerinizi, bütçenizin sınırlarını bilerek hareket etmek son derece yararlıdır. Başkalarıyla olan ortaklık ilişkilerinizde tatsız durumlarla karşılaşmamak için, herşeyi en başında konuşmak, karara bağlamak gayet önemlidir. Dolunay genel olarak enerjinin son derece güçlü aktığı zamanlardır. Bazen kişiyi oldukça baskı altına alarak apansız tepkilerde bulunmasına veya yanlış kararlar almasına neden olabilir. Oysaki tam tersine maddi konular üzerine dağılmadan odaklanıp akıllıca düşünürseniz, bugün yaşadığınız zorlukların daha sonraki zamanlarda lehinize olduğunu anlamanız mümkündür. Ayrıca bu Dolunayda şartların beklenmedik şekilde değişimi karşısında başkaları adına fedakarlık yaparak, kendinizi aşırı gergin bir durum içine sokmanın anlamı yoktur. Böyle bir şey, sizi maddi açıdan zora sokabilir. Sadece olayları sabırlı bir şekilde izlemek sakin olmak gerekir.
Gelelim maddi konularda iki ayrı tarih aralığı ve iki ayrı burç üzerinde gerçekleşecek geri hareketin sizler açısından önemine. Merkür başkaları kaynaklı maddi kazanç evinizin yöneticisi olduğundan diğer konularda olduğu gibi parasal mevzularda da etkilidir. 6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasında Terazi burcunda gerçekleşecek geri hareketi, başkalarıyla olan maddi işbirliğiniz veya genel anlamıyla eş kaynaklı gelirleriniz konusunda uyumlu, anlaşmaya açık şekilde hareket etmenin, acil kararlar almamanın, menfaatlerinizin farkında olarak ilişkilerinizi düzgün seyirde sürdürmenin önemini göstermektedir. Ayrıca bu tarihler arasında yapılacak görüşmelerde para konusunda acele etmemeniz, öncelikle karşınızdaki kişileri tanımaya çalışmanız, sözlü ve yazılı anlaşmalarda, sözleşmelerde her maddeyi sıkı sıkıya kontrol etmeniz gerekir. Özel hayatınızla ilgili mevzularda ise, partnerinizin kaynaklarını kullanma biçimini, maddi durumunu, yakın akrabalarıyla olan ilişkisini gözden geçiriniz. Birbirinizle dürüst bir biçimde konuşunuz. Sırf uyumlu olmak adına, gereksiz taahhütlerin altına girmeyiniz. Şehir dışı görüşmelerde özellikle yabancılarla alakalı işlerde paranızı iyi kontrol ediniz. Başkalarının parasını idare eden bir kişi iseniz iki misli dikkat ediniz.
18 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında ise, Merkür güçlü olduğu Başak burcunda geri harekete başlayacak ve aynı gün bu burçta yeniay meydana gelecektir. Geri hareketin algılamayı güçlendirici etkisini biliyoruz. Bu iki enerji, direkt olarak maddi paylaşımlar evinizde etkili olacağından, bu tarihler arasında, yazılı anlaşmalarda, bankalarla alakalı tüm işlerde, kredi konularında eğer yenilik anlamında durumlar oluşursa lütfen kontrol etmeden hareket etmeyiniz. Olabilecek gelişmelerin farkında olunuz ve buna göre yedek bir plan hazırlayınız. Hizmet sektörünüzle alakalı yapılacak yenilenmelerde sabırlı olunuz. Çıkarlarınızın farkında olmayı ihmal etmeyiniz. Hesaplarınızı sürekli kontrol ediniz. Disiplinli hareket etmenin önemli olduğu bu geri harekette dağılmamanız önemlidir. Eski borçlar, hukuki sorunlarınızla ilgili, nafaka, hisseli paralar, miras gibi mevzularda ince eleyip sık dokumaya çalışınız. Gizli bilgilerinizi kimseyle paylaşmayınız.
Pozitif Enerjili Günler :1-2-3-6-7-11-12-28-29-30
Zayıf Enerjili Günler :8-9-10-15-16-21-22
Aşkta En Şanslı Günler :11-12
Yeniay :1-2-3-28-29-30
(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :15-16
(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

astroloji@haberturk.com

--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
2009, aylik, burcu, kova, yorumu eylul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Oğlak Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Oğlak 0 21.09.09 07:36
Yay Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Yay 0 21.09.09 07:35
Başak Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Başak 0 21.09.09 07:22
Aslan Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Aslan 0 21.09.09 07:19
Koç Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Koç 0 21.09.09 07:12


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:33 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2