tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Genel Hastalıklar > Kulak Burun Boğaz Hastalıkları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kulak burun boğaz hastalıklarının tanısı ve tedavi yöntemleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Nefes Darlığı Solunum Güçlüğü
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
728

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.11.09, 16:02   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Nefes Darlığı Solunum Güçlüğü

Nefes Darlığı Solunum Güçlüğü

Soluk alıp vermenin güçlükle yapıldığı zorlu solunuma nefes darlığı, tıptaki adı ile dispne denir. Normalde bilinçsiz ve rahatça yaptığımız fizyolojik bir olay huzursuzluk içinde ve zor olarak yapılır bir hale gelmiştir Normal solunum hareketi sinir sisteminin bir bölümü olan bulbustaki solunum merkezinden yönetilen bazı reflekslerle (Hering-Breuer refleksi) düzenlenerek kendiliğinden (spontane) devam eden, yaşam bakımından önemli bir olaydır. Soluk alma (inspırium) aktif, soluk verme (exprium) ise pasif olarak cereyan eder Normalde, dakikada 14-18 defa soluk alıp veririz Yenidoğanda ise doğumla başlayan solunum dakikada 44 kadardır. Bir defada ortalama 500 cm3 hava soluruz ki buna solunum hacmi (tidal volum) adı verilir. Dakika solunum hacmi, maksimal solunum kapasitesinin % 30′unu geçince (yani 50 İt) hasta nefes darlığından şikâyet eder Solunum yedeği azaldığından bu eksikliği gidermek için çok kere solunum hızlanır ki buna (polypnea) veya taş---- adı verilir. Bunun tersi olarak solunum sayısının daha da azalması (brad----) üremi ve diyabet komaları ile daha ağır zehirlenme olaylarında görülür.

İç çekme (sighing respiration) dediğimiz olayda normal solunum ritmi derin bir soluk alma ile kesilmiştir En çok sinirli kimselerde görülür, dispne sayılmaz.

Solunumun yarıda kesilmesi plevra iltihap, larında, kaburga kırıklarında, kaburgalar-arası sinir ve adale ağrılarında görülür.

Hem ritm hem de solunum derinliğinin değiştiği düzenli olmayan solunum (Biot solunumu) ve periyodik olarak solunumun derinleştiği periyodik solunum (Cheyne-S-tokes solunumu) gibi solunum biçimleri bazı hastalıkların belirtileridir. Birçok kalp hastalığında, özellikle sol kalp yetmezliğinde bu tip solunum şekli karakteristiktir.

Ölüme yakın hastalarda görülen gürültülü trakeal solunum (stetor) öksürük reflekslerinin kaybolması sonuou trakeada biriken salgılar sonucu meydana gelir.

Üst sotunum yollarının daralma ve tıkanmalarında (angin, difteri, alerjik larenks ödemi, yabancı çişim), akciğer içi bronşların daralma ve tıkanmalarında (astım bronşiale, boğmaca, akut bronşit, anfizem, atelektazi, bronş kanserleri, pnömoni, akciğer ambolisi ve infarktüsü)ve plevra hastalıklarında (plörezi, pnömotoraks) dispne meydana gelir.

Not: İnternetten alıntıdır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
darligi, guclugu, nefes, nefes darlığı, nefes darlığı solunum güçlüğü, solunum, solunum güçlüğü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Solunum Sayma Nedir? Solunum Sayma Tekniği Nasıl Yapılır? Fenci Kulak Burun Boğaz Hastalıkları 1 23.10.15 13:12
Rüyada Nefes Görmek - Rüyada Nefes Görmek Açıklaması ve Yorumu - Nefes Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 07.01.13 21:49
Rüyada Nefes Darlığı Görmek - Rüyada Nefes Darlığı Görmek Açıklaması ve Yorumu Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 07.01.13 17:24
Solunum Sistemi Ve Solunum Sisteminin Amacı SERDEM Biyoloji 0 15.05.11 23:49
Nefes Darlığı - Solunum Güçlüğü Fenci Kulak Burun Boğaz Hastalıkları 0 28.11.09 20:27


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:00 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2