tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Genel Hastalıklar > Kulak Burun Boğaz Hastalıkları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kulak burun boğaz hastalıklarının tanısı ve tedavi yöntemleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kulak Sağlığı Sorunları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1021

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 28.11.09, 20:52   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Kulak Sağlığı Sorunları

Kulak Sağlığı Sorunları

* Kulak Bozuklukları:
Kulak bir biyolojik harikadır. Havadaki ses dalgalarını gelişmiş kanallardan geçirip iç kulağa gönderir ve onları beynin yorumlayabileceği işaretlere çevirir. Özellikle orta ve iç kulaktaki kompleks (karışık) mekanizma yalnız duymamızı değil, aynı zamanda dengemizi korumamızı da sağlar.

Kulaklar buruna ve boğaza östaki borusuyla bağlıdırlar, orta kulak, kulak arkasındaki çıkıntı kemiğe (mastoid) (kafatasının bal peteği veya sünger gibi olan kısmı) bağlıdır Onun için orta kulaktaki bir iltihap mastoide geçebilir.

Bu girift durum sebebiyle kulak iltihap kapmaya, doğuştan olan bozukluklara ve kaza ve iş çevresinin getirebileceği zedelenmelere açıktır.

* Kulak Kiri:
Dış kulak yolunda bulunan koyu sarı maddenin miktarı bazen artış göstererek kulak yolunu tıkar. Balmumu kıvamında olan bu madde işitmeyi zorlaştırır.

Dış kulak yolunu tıkayan maddeyi kendi başınıza çıkarmaya çalıştığınız takdirde işi daha da zorlaştırabilirsiniz. İyice sıkışan madde kulak zarına basınç yapacak ve belki de yırtılmasına sebep olacaktır.

Bir kulak doktoru, "kulak yıkama aparatı" ile kulak yolundaki bu fazla maddeyi kolayca çıkaracak ve belli bir müddet sonra kontrole gelmenizi isteyebilecektir.

* Kulak Çınlaması:

Belirtiler
Kulakta zil, uğultu, ıslık gibi sesler duymak.
Kulak çınlaması etrafta gürültü olmadığı zaman duyulan rahatsız edici sestir.
Bu hem herhangi bir kulak rahatsızlığının hem de kalp damarlarına bağlı hastalıklar ve kansızlık dahil başka hastalıkların belirtisi olabilir. Bu seslerin duyulmasına neden olan mekanizma anlaşılamamıştır. Kulak çınlaması ekseriyetle işitme kaybına bağlıdır.

Teşhis
Kulaklarınızdaki zil sesi, vızıltı ya da benzer seslerin görünürde bir kaynağı yoksa, muhtemelen kulak çınlaması sorununuz vardır. Bu gibi sesler ara sıra ya da sürekli olabilir ve ses yüksekliği değişebilir.kaip sesleriyle de eşzamanlı olabilir. Kulak çınlamasındadoktorunuz önce enfeksiyon, kulak tıkanması, otoskleroz, menier hastalığı, akustik travma, irsi sağırlık ya da iş şartlarının neden olduğu işitme kaybı gibi bozuklukların varlığını araştıracaktır. Doktorunuz kulağınızdaki sesin nedenini belirlemek için bir dizi test yapabilir, kulağınızı muayene ettikten ve işitme testlerini yaptıktan sonra bilgisayarlı tomografi çekilmesini de önerebilir.

Tedavi
Kulaktan gelen sesler çok rahatsız edicidir, fakat kendi başına sağlığı tehlikeye sokmaz. Bazı vakalarda çınlama hemen tedavi edilir ve geçer Kulak salgısı, yabancı bir madde veya orta kulak iltihabı böyle vakalardır. Neticede işitme kaybı ekseriyetle ortadan kalkar. Ancak birçok olayda belirtiye neden olan etkenin tedavi edilmesi çınlamayı kesebilir de kesmeyebilir de, çınlamayı durdurmanın bir yolu bulunamadığında müzik sesi ile (örneğin geceleri saatli radyoyla) veya bazı vakalarda kulak çınlaması maskesiyle (işitme aleti gibi kullanılan ve kulakta duyulandan daha hoş sesler çıkaran alet) bu ses bastırılabilir, işitme özürlülerde kullanılan alet çevredeki sesleri yükselttiğinden çınlamayı azaltabilir. Eğer kulaklarınız çınlıyorsa yüksek sesten, nikotinden, kafeinden ve alkonden uzak durun. Bunlar çınlamayı artırır. Ekseriyetle, bu rahatsız edici duruma katlanmayı öğrenmek gerekecektir. Başka çare yoktur.

* Yırtılmış veya Delinmiş Kulak Zarı:

Belirtiler:
- Kulak ağrısı
- Kısmi işitme kaybı
- Hafif kulak kanaması veya akıntısı
Kulağınıza hiçbir zaman hiçbir şey sokmamanız önerilir. Çünkü bu harekette kulak zarını parçalama riski vardır. Bazen kulak zarı, pamuk sarılmış ufak kulak temizleme saplarıyla veya küçük sivri şeylerle temizlenirken veya kaşınırken delinebilir. Diğer delinme sebepleri kulağa atılan bir tokat ve patlamalar olabilir. Her ikisi de kulaktaki hava basıncında ani olarak değişim gösterir.
Böyle durumlarda hemen doktora müracaat etmelidir.

Not: İnternetten alıntıdır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kulak, kulak sağlığı sorunları, sagligi, sorunlari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Kulak Görmek - Rüyada Kulak Açıklaması ve Yorumu - Kulak Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 03.09.12 17:56
Rüyada Kulak Çınlaması Görmek - Rüyada Kulak Çınlaması Açıklaması ve Yorumu - Kulak Ç Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 03.09.12 17:53
Rüyada Kulak Hırsızlığı Görmek - Rüyada Kulak Hırsızlığı Açıklaması ve Yorumu - Kulak Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 03.09.12 17:52
Rüyada Kulak Misafiri Görmek - Rüyada Kulak Misafiri Açıklaması ve Yorumu - Kulak Mis Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 03.09.12 17:48
Kulak Kepçesi ve Dış Kulak Yolu Kanserleri Fenci Kulak Burun Boğaz Hastalıkları 0 28.11.09 20:00


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:59 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2