tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Kültür-Sanat Haberleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Kültür-Sanat Haberleri Günlük,güncel kültür-sanat haberleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İzmir'in haftalık kültür sanat rehberi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1000

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.12.08, 14:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow İzmir'in haftalık kültür sanat rehberi

İzmir'in haftalık kültür sanat rehberi
İzmir, 2008 yılına kentteki sanat kurumlarının verdikleri özel konserler, çeşitli sergiler ve konuk tiyatrolar ile yoğun bir programla veda edecek.
İzmir Sanat ve İZDSO, özel konserleriyle yeni yıla "merhaba" derken, konuk özel tiyatrolar tiyatroseverler için keyifli bir hafta vadediyor.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), 2008 yılına şef İbrahim Yazıcı yönetiminde vereceği "Viyana Özel Gecesi" konseriyle veda edecek.
Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) 27 Aralık Cuma akşamı verilecek konserin solistliklerini soprano Nina Bernsteiner ile tenor Gernot Heinlich üstleniyorlar.
İZDSO, bu akşam ise İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde yine İbrahim Yazıcı yönetiminde sanatseverlerle buluşacak.
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta bir çocuk müzikali, bale gösterimleri ve bir özel konserle izleyicinin karşısında olacak.
Elhamra Sahnesinde bu hafta, Çaykovski'nin iki perdelik "Fındıkkıran" balesi, bu akşam, 27 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te ve 30 Aralık Salı akşamı olmak üzere üç kez sahnelenecek. Yuri Grigoroviç'in koreografisiyle sahnelenen eserde orkestrayı Ercan Yenal yönetiyor.
Yine Elhamra Sahnesinde yarın akşam saat 20.00'de Rüya Taner ve Cihat Aşkın, piyano ve keman resitaliyle müzikseverlerin karşısında olacak.
Minik izleyiciler ise 29 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'te Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Salonu'nda "Heidi" adlı çocuk müzikalini izleme olanağı bulacaklar.
İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta iki salonda iki oyun ile tiyatro seyircisiyle buluşacak.
Konak Sahnesinde hafta boyunca "Şeyh Bedrettin Destanı" adlı oyun sahnelenecek. Orhan Asena'nın kaleme aldığı, Doğan Yağcı'nın yönettiği oyunda 1359 yılında Edirne'nin Simavna kırlığında doğan Bedrettin'in yaşam öyküsü, din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanların eşit ve kardeş oldukları söylemiyle bağnaz düşünceye karşı verdiği mücadele anlatılıyor.
Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi ise Simon Williams'ın "Teyzesi" adlı oyununa ev sahipliği yapacak. Ali Hürol'un yönettiği komedide sıkıcı bir istatistikçi olan Leonard'ın yazarlık denemeleriyle renklenen hayatı, huzurevinden kovulan babası, yayıncı Harriet'e duyduğu aşk ve uçarı kızı Dee Dee ile olan ilişkisi eğlenceli bir dille anlatılıyor. Oyunun en keyifli sahneleri ise, bu karmaşık ilişkiler ağına Teyze Myrtle'ın katılmasıyla başlıyor.
İzmir Sanat, "Deliler Boşandı" oyunuyla Ankara Ekin Tiyatrosuna ev sahipliği yapıyor. "Deliler Boşandı", yarın ve 27 Aralık Cumartesi akşamları ikişer kez İzmirli izleyiciyle buluşacak.
Aziz Nesin'in 35 yıl önce yazdığı oyun, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Çelenk tarafından günümüze uyarlandı.
Yönetmenliğini Faruk Güvenç'in yaptığı oyun, Kemal Günüç'ün müzikleri ve İhsan Bengier'in koreografisiyle zaman zaman müzikal havası kazanıyor.
Yönetimden memnun olmayan delilerin tımarhaneden kaçışlarının anlatılmasıyla başlayan oyun, bir süre sonra "kim akıllı, kim deli" sorusuna yanıt aramaya başlıyor.
İsmet İnönü Sanat Merkezinde 29 Aralık Pazartesi akşamı saat 20.00'de "Barış, Dostluk ve Sevgi Şarkıları" adlı özel konserle, İzmir Sanat 2008 yılı etkinliklerini tamamlayacak.
Serap Tamay'ın solistliği üstlendiği konserde, Tamay'a müzisyenler İsmet Tezcan, Ali Öztürk, İlhan Çınar, Onur Topoğlu, Osman Yaldız ve Metin Kurtuluş eşlik edecekler.
Sergiler, etkinlikler, oyunlar
Ali Poyrazoglu, önce Paris'te Fransızca olarak oynadığı "İçimdeki Timsah" adlı oyunla İzmirli tiyatroseverlere konuk olacak. Poyrazoğlu, tek kişilik oyunda seyircilere mizahi dille yaşam içinden önemli mesajlar veriyor.
Poyrazoğlu, yarın akşam Narlıdere AKM'de, 27 Aralık Cumartesi akşamı ise Ege Üniversitesi AKM'de seyircisiyle buluşacak.
Ege Üniversitesi AKM'de yine 27 Aralık Cumartesi akşamı Yunus Emre Salonu'nda 13.30 ve 20.30'da Hamle Tiyatrosu'nun "Hayat Oyunları" adlı oyunu perdelerini açacak.
Minik tiyatro severler 28 Aralık Pazar günü saat 13.00'te aynı salonda Güzel Sanatlar Oyuncuları'nın 120 kişilik kadroyla sahnelediği "Alaaddin" müzikalini izleyebilecekler.
Ressam Aysel Öksüz İnce'nin eserlerinden oluşan sergi, TCDD Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluşmayı sürdürüyor.
İzmirli heykeltıraş Bihrat Mavitan'ın eserlerinden oluşan sergi de İzmir Resim ve Heykel Müzesinde gezilebilir.
Ressam Sevgi Çekiç'in "İnanna ve Rahibeler" başlıklı resim sergisi, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde 29 Aralık Pazartesi akşamı açılacak. 17 Ocak akşamına kadar açık kalacak sergide, sanatçının resimlerinin yanı sıra, seramik çalışmaları da sanatseverlerle buluşacak.
AKM Sanat Galerisi ise 22-31 Aralık günlerinde Su Grubunun "Cumhuriyetin 85. Yılında 85 Resim Sergisi" adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.
Ressam Işıl Özışık'ın eserlerinden oluşan sergi, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisinde bu akşam açılacak. Ressam Ekrem Kadak, 25. kişisel sergisini,"Güneşin Doğduğu Yere" başlığıyla Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisinde açtı. Tual üzerine akrilik ve yağlı boya kullanılarak yapılmış 24 büyük boy eserin yer aldığı sergi, 30 Aralık Salı gününe kadar gezilebilecek.
Hıdır Kızgın'ın doğa fotoğraflarından oluşan sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çetin Emeç Sanat Galerisinde 29 Aralık Pazartesi gününe kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
CNN
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
haftalik, izmir'in haftalık kültür sanat rehberi, kultur, rehberi, sanat, İzmirin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Bursa Kültür - Sanat Merkezleri Kedi Bursa 0 19.10.09 06:46
Suşehri'nde Kültür ve Sanat Etkinliği tualim Kültür-Sanat Haberleri 0 07.10.09 12:59
Anadolu'nun haftalık kültür sanat rehberi tualim Kültür-Sanat Haberleri 0 25.12.08 14:45
İstanbul'un haftalık kültür sanat rehberi tualim Kültür-Sanat Haberleri 0 25.12.08 14:41
Ankara'nın haftalık kültür sanat rehberi tualim Kültür-Sanat Haberleri 0 25.12.08 14:40


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:34 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2