tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Kültür-Sanat Haberleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Kültür-Sanat Haberleri Günlük,güncel kültür-sanat haberleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Aralık 2011 Konserleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
819

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 28.11.11, 17:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Aralık 2011 Konserleri

Aralık 2011 Konserleri
Yılın son ayına girerken sizin için seçtiğimiz, şehirde gidebileceğiniz konserlere bir göz atmak ister misiniz?


Emmanuel Pahud & Yefim Bronfman

Ünü ve yeteneğiyle dünyaca tanınan, kuşağının en iyi flüt virtüözü Emmanuel Pahud bu sezon Virtuoso serisinin ilk konuğu. 1997’de prestijli “Victoires de la Musique” ödüllerinde “Yılın En İyi Enstrümancısı” seçilen Pahud, şüphesiz günümüzün en maceracı ve heyecan uyandıran müzisyenlerinden birisi. Konserde Pahud’ye eşlik edecek isim ise muazzam teknik hakimiyeti ve olağanüstü şiirsel ifadesiyle günümüzün en yetenekli virtüöz piyanistlerinden Yefim Bronfman. Konser 8 Aralık günü saat 20:00’de.

Yılbaşı Konseri: Strauss Gecesi

13 Aralık ve 14 Aralık tarihlerinde saat 20:00’de düzenlenecek iki konserde Johann Strauss Jr.’ın en beğenilen yapıtlarından bir seçki sunuluyor olacak. Viyana’nın köklü ve seçkin senfonik topluluğu Strauss Festival Orchestra Vienna geçen sene gördüğü yoğun ilgi üzerine bu sezon yeniden İş Sanat’a konuk oluyor. Grup, geleneksel Viyana müziğinin otantik yorumcusu olarak benimsenmekte.

Cappella Gabetta & Sol Gabetta

Kısa tarihine rağmen barok ve erken klasik dönem eserlerindeki yorumlarıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Cappella Gabetta, klasik müziğin genç yıldızlarından Sol Gabetta ile İş Sanat sahnesinde bir araya geliyor. Pachelbel’den Durante’ye, Vivaldi’den Platti’ye uzanan muhteşem bir Barok müzik ziyafetine hazır olun! Takvimleriniz 23 Aralık gününü, saatleriniz 20:00’yi gösterdiğinde karşınızdalar!

Imam Baildi

Önce eski Yunan ezgilerinden ve Balkan müziğinden sample'lar alın... Bunların üzerine kesintisiz ritim parçalarıyla örülü canlı perküsyon, davul ve hip-hop sample'ı, rumba ve samba tınıları ekleyin... Tüm bunları Balkan lezzetiyle sunulan saksafon, klarnet, trompet ve tulum ile karıştırın... Biraz da rembetiko çıkışlı buzuki tınıları, Çingene gitar rifleri ve çello ekleyin... İşte karşınızda Imam Baildi! Konser; 27 Aralık 2011 saat 20:00’de.

Salon İKSV

İngiliz modern caz dörtlüsü Portico Quartet, enstrümental ve deneysel müzikleriyle 2 Aralık saat 22:00’de Salon İKSV’de olacak.
Amerikalı indie rock grubu The Antlers, baş döndürücü ritmler ve çarpıcı melodilere sahip. Vokalde Peter Silberman, kalvye ve trompette Darby Cicci, davul ve perküsyonda Michael Lerner var. Konser, 6 Aralık tarihinde saat 22:00’de.
Kanadalı indie-pop ikilisi Junior Boys’un geçtiğimiz Haziran ayında yayımlanan ‘It’s all true’ albümünden parçaları da seslendirecekleri elektronik pop müzik ağırlıklı enerjik konseri ise 14 Aralık’ta. Konser, diğerlerinde olduğu gibi yine saat 22:00’de başlıyor.

Akbank Sanat

Çeşitli korolarda, orkestralarda ve gruplarda solistlik yapan soprano Seren Akyoldaş ve Jugend Musiziert yarışmasında solo piyano kategorisinde birinciliği olan piyanist Gülru Ensari 8 Aralık Perşembe günü saat 20:00’de sizlerle.
Piyanoya 5 yaşında, Zeynep Aksoy Eğilmez’den aldığı özel derslerle başlayan ve 2006 yılında Johns Hopkins Üniversitesi Peabody Konservatuvarı’na kabul edilen Jerfi Aji, içinde bulunduğumuz 2011 yılında doktora derecesi ile mezun olmuş, solo ve orkestra konserler veren önemli piyanistlerden. Konseri ise 15 Aralık Perşembe günü, saat 20:00’de.
Sıradışı ve kendine has bir yeteneğe sahip sanatçı Leonard Elschenbroich çellosuyla, Alexei Grynyuk ise piyanosu ile unutulmayacak bir gece sunmaya hazırlar. Konser, 20 Aralık Salı günü saat 20:00’de.

JC’s

İstanbul’da caz dinlemek için tercih edilebilecek sayılı mekânların belki de başında yer alan İstanbul Jazz Center’da Aralık ayı da dopdolu. 2-3 Aralık tarihlerinde ABD’li müzik eleştirmenleri tarafından ‘komple sanatçı’ olarak adlandırılan Matt Schofield ve Blues Trio’su sahnede. Dünyanın sayılı blues gitaristlerinden biri olan Schofield kaçırılmayacak cinsten. 7 Aralık tarihinde Dean Brown Group feat. Marvin "Smitty", gitar ve vokalde Dean Brown, davulda ise Marvin Smitty’i sizlerle buluşturuyor. Bernard Maseli ve bastaki Hadrien Feraud’u da es geçmeyelim. 9-10 Aralık tarihlerinde Jeff Lorber Fusion feat. Eric Mariental/Jimmy Haslip/Gary Novak ve 16-17 Aralık tarihlerindeki trompet ustası Enrico Rava Tribe feat. Gianluca Petrella konserleri de sizlere dolo dolu emprovizasyonlar ve içinize işleyecek nota ve melodiler sunuyor...

Babylon

Emir Kusturica’nın unutulmaz klasiği Arizona Dream’in müziklerinden hatırlayacağınız down tempo ve acid jazz üstadları dZihan & Kamien, 3 Aralık’ta saat 23:30’da sahneye çıkıyor.
7 Aralık tarihinde saatler 21:30’u gösterdiğinde bu kez sahnede amerikalı iki kişilik noise pop/shoegaze grubu No Age yer alıyor olacak.
Rock’n Coke festivalinden hatırlayanlarınız olabilir. Babylon’da daha önce de sahneye çıkmış olan FM Belfast, 8 Aralık Perşembe günü saat 21:30’da yine sahnede.
9 Aralık Cuma günü Pearl Jam’in başarılı tribute grubu Back Alive’ı dinleyebilirsiniz. Sahneye 21:30’da çıkıyorlar.
Downtempo ve Triphop müziğin önemli vokallerinden Andreya Triana da 13 Aralık tarihinde Babylon’u ziyaret edeceklerden.
15 ve 16 Aralık tarihlerinde ambient müzik ve teknoyu kendi sıradışı tarzıyla birleştiren, hem canlı performansı hem de Dj setleriyle karşımıza çıkan Apparat, nam-ı diğer Sascha Ring, bu kez karşımıza Apparat Band olarak yani kendi grubuyla çıkıyor.
18-19 Aralık’ta Belçikalı genç müzisyen Milow var. babylon sahnesinde kalabalık grubuyla poptan indie’ye uzanan akustik bir konser verecek.
21 Aralık tarihinde Synth-pop’a yeni bir form getiren, 802li yılların izlerini 2000’li yıllara taşıyan Soaked grubu var. Konser 21:30’da.
30 Aralık tarihinde ilginç bir grup var Babylon sahnesinde. Club Bangkok konserini yılbaşı gecesinden bir gün önce merakla bekleyenlerin sayısı az değil. Yeni yıl partisi kıvamında geçecek gecede Dj Sarıyılan’ın performansı da var.

Erik Truffaz Quartet

Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 16 Aralık Cuma akşamı Tamirane’de caz müziğini elektronik ritimler, hip-hop ve rock ile harmanladığı tarzıyla bilinen, sıradışı trompetçi Erik Truffaz ve grubu var. Miles Davis’e benzetilen sanatçı, 20 yıllık müzik yolculuğunda 500.000’den fazla albüm satışı gerçekleştirmiş. Konserin başlama saati 23:00. Truffaz’ın Tamirane’deki müzikalitesi yüksek konserinde, Blue Note çıkışlı son albümü “In Between”ın yanı sıra diğer albümlerinden besteler de var.

Pat Metheny

Caz tarihinin mühim isimlerinden biri var karşımızda, Pat Metheny. 30 kasım ve 1 Aralık tarihlerinde CRR Konser Salonu’nda sizleri bekliyor olacak. 33 kez Grammy ödülüne aday gösterilen ve bu ödülü 17 kez almaya hak kazanan bir virtüöz, sanat adamından bahsediyoruz. Sanatçının Kanadalı lutiye Linda Manzer tarafından kendisine özel üretilen 42 telli pikasso gitarıyla çıkardığı tonlar, sizleri başka diyarlara götürecek. Caz gitara merak salmış gençler için de kesinlikle kaçırılmaması gereken bir konser. 1954 doğumlu Pat Metheny’nin hatrısayılır bir haran kitlesi var ülkemizde.

12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, özel bir programla sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı festival, 25 Kasım - 17 Aralık tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek. Dünyaca ünlü sanatçı ve grup, 12. yılında da sanatseverlere unutulmaz bir klasik müzik şöleni yaşatacak. Ana sponsorluğunu Volkswagen’in yaptığı festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli programıyla dikkat çekiyor. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da, şehrin uzak bölgelerinde düzenlenecek halk konserleri ile konserlere gelme şansı olmayanlar klasik müzik ile tanışma fırsatı yakalayacak. Ayrıca okullarda düzenlenecek workshoplar ile öğrenciler de klasik müziği yakından tanıma şansını yakalayacak.

İstanbul Resitalleri

İstanbul Resitalleri’nde bu ay Igor Levit var. 15 Aralık Perşembe günü Sakıp Sabancı Müzesi ‘The Seed’, ödüle doymayan, son derece önemli bir piyanisti ağırlamaya hazırlanıyor. Bu sezon London Philarmonic ile sahneye çıkacak olan piyanistin birlikte oda müziği konserleri vermekte olduğu büyük isimler arasında Lisa Batiashvili, Gautier ve Renaud Capuçon, Mischa Maisky ve Maximilian Hornung var
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
2011, aralik, konserleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Açık Hava Konserleri Başlıyor ASYA Kültür-Sanat Haberleri 0 27.05.12 05:19
Aralık Kaymakamlığı Adresi ve Telefonu - Iğdır Aralık Kaymakamlığı İletişim Adres ve Tolga Iğdır 0 08.02.12 01:55
11 Aralık 2011 Açık İlköğretim Sınav Yerleri SERDEM Eğitim Dünyası Haberleri ve Sorunları 0 05.12.11 00:20
Tarkan 2011 Almanya Konserleri - Tarkan Avrupa Turnesi 2011 ASYA Müzik Haber 0 09.01.11 03:08
2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Kuraları 11 Aralık’ta Çekilecek Jaguar Basketbol 0 24.09.10 10:41


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:39 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2