tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Kuşlar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Kuşlar Kuş türleri hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Deve Kuşu - Deve Kuşu ve Özellikleri - Deve Kuşu Resimleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
8406

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 28.05.10, 20:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Deve Kuşu - Deve Kuşu ve Özellikleri - Deve Kuşu Resimleri

Deve Kuşu - Deve Kuşu ve Özellikleri - Deve Kuşu Resimleri



Deve Kuşu

Deve Kuşu (Struthio camelus)
Binominal adı: Struthio camelus, Linnaeus, 1758
Korunma durumu: Asgari endişe (LC)

Deve Kuşu bugün yeryüzünde yaşayan bütün kuşların en irisidir. Afrika'da yaşayan ve uçamayan bu kuşların erişkin erkeklerinin boyu 2,5 metreyi, ağırlığı da 130 kilogramı bulabilir. Devekuşunun (Struthio camelus) günümüze kadar soyunusürdürebilmiş en yakın üç akrabası tepelidevekuşu, emu ve readır. Bu türlerin üçünü de ansiklopedide ayrı bir madde olarakbulabilirsiniz. Ayrıca, bir zamanlar Yeni Zelanda'da yaşayan ve devekuşundan bile iri olan moalar da bu kuşların soyu tükenmiş akrabalarıdır.

Devekuşunun basık ve küçük bir başı, uzun ve çıplak bir boynu vardır. Gövdesi kara tüylerlekaplıdır; kanatlarında ve kuyruğunda ise çok gösterişli beyaz tüyler bulunur. Eskiden şapka ve giysileri süslemek için kullanılan bu beyaz tüyler çok değerli olduğundan özel devekuşu çiftlikleri kurulurdu.

Devekuşu güçlü ve kalın bacaklarıyla çok hızlı bir koşucudur. Son hızla koştuğunda saatteyaklaşık 65 km yol alır ve kendisi gibi kumlu düzlüklerde, açık alanlarda yaşayan antilopları bile geride bırakır. Kendini savunmak için de güçlübacaklarına güvenen devekuşu kızdırıldığında çok kötü tekmeler atabilir. Bu kuşların ayaklarında bütün öbür kuşlardan farklı olarak yalnızca ikişer parmak vardır.

Devekuşları bir erkek ile dört ya da beş dişiden oluşan küçük gruplar halinde yaşarlar. Topluluktakibütün dişiler yumurtalarını kumun içindeki sığ bir çukura bıraktıklarından bazen tek bir çukurda 15 kadar yumurta birikir. Her birininağırlığı 1 kilogramdan biraz fazla olan bu beyaz yumurtalar yalnız kuşların değil bütün hayvanların yumurtalarından daha büyüktür. Dişiler gün boyunca sırayla yumurtaların başında bekler, geceleri ise bu görevi erkek devekuşu üstlenir. Aslında dişiler yumurtalarıkollamak için nöbet tutarlar, ama kuluçkaya yatmaktansa genellikle güneşin ve kumun sıcaklığıyla yumurtaların kendi kendine çatlamalarını beklerler. Devekuşları daha çok bitkiler ve böceklerle beslenir. Bazen yediklerini kolay sindirebilmek için taş parçalarını ya da buldukları sert cisimleri de yutarlar.

Bilimsel Sınıflandırma
Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Struthioniformes
Familya: Struthionidae (Deve kuşugiller), Vigors, 1825
Cins: Struthio, Linnaeus, 1758
Tür: S. camelus



Yaşam bölgesi

Deve kuşu (Struthio camelus), deve kuşugiller (Struthionidae) familyasından Afrika'ya özgü uçamayanbir kuş türüdür.

Struthionidae familyası ve Struthia cinsinin tek üyesidir. Devekuşları, kuşlar içerisindeki en büyük canlı olduğu düşünülür ve dünyanın her yerinde yetiştirilir. Uzun bir boyun ve bacaklar ile 65 km civarındaki koşularıyla bilinir. Kuşun bilimsel ismi Yunanca'da "serçe devesi" anlamına gelmektedir.

Özellikleri

Devekuşları genellikle, 90 ile 130 kg ağırlığındadır, bazı erkek deve kuşlarının ağırlıkları 155 kg'ye kadar çıkar. Erişkin erkeklerin tüyleri, çoğunlukla siyahtır, kanatlar ve kuyruktabazı yerler beyazdır. Dişiler ve genç erkekler, grimsi-kahverengidir. Kanatlar, erkekler tarafından çiftleşme gösterilerinde kullanılır. Aynı zamanda civcivler için gölge sağlar.

Tüyler yumuşaktır ve yalıtım görevine hizmet eder. Parmakların her ikisinde pençeler vardır. Deve kuşunun kuvvetli bacakları tüysüzdür. Kuş, bir toynağa benzeyen daha büyük olanıyla iki ayak parmağında durur. Bu koşmaya yardım ettiğidüşünülen deve kuşlarına özgü bir adaptasyondur. Kalın siyah kirpikleriyle gözleri vardır. Bütün kara hayvanları içerisinde en büyük gözlere sahiptir.Deve kuşlarının dışında hiç bir kuşta idrar kesesi yoktur.

Üreme

Erkek devekuşları cinsel olgunluğa (2 ila 4 yaşları) 1.8-2.7 m, dişi devekuşları ise 1.7 -2 m yüksekliğe ulaşınca girer. Yaşamın ilk yıllarında civcivler her ay 25 cmkadar büyür. Bir yıl sonunda devekuşları 45 kg ağırlığa ulaşır.

Kaynak: Temel Britannica & Vikipedi
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Fenci Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
deve, deve kuşu, deve kuşu fotoğrafları, deve kuşu hakkında genel bilgi, deve kuşu resimleri, deve kuşunun bilimsel sınıflandırması, deve kuşunun özellikleri, deve kuşunun yaşam alanı, kusu, ozellikleri, resimleri, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Deve - Deve Hakkında Genel Bilgiler - Develerin Özellikleri Hakkında Bilgi Fenci Memeliler 1 01.03.15 21:45
Rüyada Deve Kuşu Görmek - Rüyada Deve Kuşu Görmek Açıklaması ve Yorumu - Deve Kuşu Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 09.02.13 20:44
Arı Kuşu - Arı Kuşu Hakkında Bilgiler - Arı Kuşu ve Özellikleri - Arı Kuşu Resimleri Fenci Kuşlar 0 25.05.10 21:35
Deve Hindisi (Cassowary)-Deve Hindisi Hakkında Genel Bilgi-Deve Hindisi Resimleri Fenci Kuşlar 0 12.04.10 02:04
Deve (Camelus)-Develer Hakkında Genel Bilgi-Deve Resimleri Fenci Memeliler 0 04.04.10 02:18


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:10 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2