tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Kuşlar
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Kuşlar Kuş türleri hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Turuncu Çulha (Remiz sp.)-Turuncu Çulha Kuşu Hakkında Genel Bilgi
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2247

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.05.10, 21:45   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Turuncu Çulha (Remiz sp.)-Turuncu Çulha Kuşu Hakkında Genel Bilgi

Turuncu Çulha (Remiz sp.)-Turuncu Çulha Kuşu Hakkında Genel Bilgi

Dayanıklılık: Oldukça dayanıklı
Ötüş: Düşük
Uyum: Agresif,diğer agresif türlerle bakılabilir.
Boy: 12.5 cm.
Köken: Afrika
Dağılım alanı: Kuzey Afrika içlerinden Senegal,Etiyopya ve Tanzanya'ya kadar,Angola'nın güneyinden Güney Afrika'ya kadar bulunur.

Karakteri: Ürerken agresiftir.

Fiziksel özellikleri: Erkek kuşun tüyleri(üreme sezonundayken) sırasıyla şu değişiklikleri gösterir: Siyah gaga,başının üstü ve gözünün etrafındaki alanlarsiyah,karın siyah,kanatlar kahverengi,kuşun diğer tarafları (çene,boğaz,göğüs,ens e ve boyun,sırt,kuyruk altı)turuncu ila kırmızı renk arası olur.

Cinsiyet Ayrımı: Erkekler üreme sezonu başlangıcında siyah ve turuncu renklere bürünür.Dişilerde bu değişim görülmez.

Favori Yiyecekleri: Küçük tohumlar,tahıllar,canlı yem,yeşillik

Doğal Habitat: Su yüzeyine yakın sazlık alanlar

Özel Hususlar: Bu kuşları karışık bir koleksiyonda barındırmak istiyorsanız,daha büyük ve güçlü ispinozlarla barındırmalısınız.Kesik boyunla r,javalar ve diğer aynı boyuttaki Weaverlar gibi.kuşları üreme sezonunda gözleyin,bu dönemde agresif olabilirler.Dövüşüp birbirlerini sakatlayabilirler.Orange Bishop (Turuncu Piskopos) her ne kadar esaret altında Red Bishop'un (Kırmızı Piskopos) solmuş hali gibi gözükse de farklı bir türdür.Renge yönelik besleme yaparsanız (rendelenmişhavuç ve zengin canlı yem seçenekleri sunarsanız) kuşlar doğadaki asıl renklerine kavuşabilirler.

Üreme Tavsiyeleri: Bu türler çokeşlidir.O yüzden üretecekseniz her bir erkeğe 2-3 dişi düşecek şekilde küçük gruplar halinde barınıdırmalısınız.Eğer bir erkeğe bir dişi beslerseniz ,erkek dişiye eziyet edip usandıracaktır.Bu da yumurtaların ve/veya yavruların kaybı ile sonuçlanır.Bu kuşlar üreme sezonunda yerlerinin sıcak olmasını isterler.(Çünkü Afrika'dan,sıcak bir bölgeden gelmişlerdir.)İdeal olarak geniş ve iyi bitkilendirilmiş bir salmada barındırabilirsiniz.Çünkü erkek kuşlar kendi bölgelerini diğer erkeklerden oldukça sert bir şekilde koruyacaklardır.Bitkili bir salma ise gizlilik sağladığı için bu yüzden önemlidir. Erkek kuş yuvayı rafya,kurumuş otlar vediğer bitkisel materyallerle yapar.Hatta dokur diyebiliriz.Kuşun adı da buradan gelir zaten(Weaver=Dokuyucu,örücü).H indistancevizi lifini de kabul ederler.

Vahşi doğada,bu kuşlar yuvalarını sazlık bölgelerde inşa ederler.Esaret altında ise salmanın en üstteki yerine veya çalıların dallarını örerek yapar. Yuva oval şekildedir. Yuvaya bir dişi yerleştiği zaman erkek kuş diğer dişiler için yeni yuvalar inşa etmeye gider. Her dişi yeşilimsi mavi renkliyumurtalarını yumurtladığında,kuluçkaya yattıklarında ve yavruları besleyip büyütmeye başladıklarında erkek kuş kendini yuva bölgelerini korumaya adar. Düzenli ve bol canlı yem tedarik etmek üreme sezonu boyunca başlıca gereksinimdir. Genç kuşlar bağımsız beslenenekadar yuvadan alınmamalıdır.

Yaşam Devirleri
Yumurta sayısı: 2-4 yumurta
Kuluçka süresi: 12-14 gün
Tüylenme süresi: 14-15 gün
Bağımsızlaşma süresi: 5 hafta
Baharat
Ortalama Boy: 12.5 cm
Ortalama Ömür: 5 yıl
Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir, erkekler öter.
Üreme: Kuluçka 12 gün sürer, tüylenme 21 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkinlerebenzerler, fakat görünüşleri çoğunlukla daha mattır.

Ayırt Edici Özellikleri: Gaga: Bu ispinoz türünde gaganın rengi koyu griden siyaha uzanır. Sırt: Kuşaların yukarı kısımlarındaki kızıl kahve rengin koyuluğu değişir. Benkler: Belirli baharat ispinozlarının diğerlerine göre daharenkli göğüs işaretleri vardır. Yanlar: Yanlardaki işaretlerinin dereceleri ilgili soya göre değişir. Bu kuşun yanları boyunca çizgilenmesi vardır.

Temel Özellikleri Baharat ispinozu, Hindistan'dan çin anakarasına kadar Asya'nın geniş bir bölümünde bir uçten uca kadar yayılır. Aynı zamanda Filipinleri'de içeren sayısızadalarda yaşar. Adı, doğudan Avrupa'ya değerli baharatlarla dönen gemilerle getirildiğinden baharat ispinozu olarak kalmıştır. Bulundukları yere göre, farklı tüy ve ölçülerde çeşitleri mevcuttur. Doğadaki topluluk kuşları ile beraber bu ispinoz gruplarını bir arada tutabilirsiniz. Bir kaynaktan gelen kuşlarla başlayınız, böylece aynı soydanolmalarını garanti edebilirsiniz.

Beslenme ve Barınma

Akdarı ve kanarya yemleri baharat ispinozunun beslenmesi için uygundur. Aynı zamanda canlı gıda ve yeşil gıda da kabul eder. Bir çok mannikinden farklı olarak, canlı gıdaları tercih eder. Bütün yıl boyunca zaman zaman ara vererek besleyin. Yavrulu çifte bol gıda verilmesi önerilir. Kuş otu ve çimenbu türün en çok beğendiği yeşil gıdalardır. Tenhalığı sever. İklime bir kez alıştırıldığında, korunaklı bir kuşhanede bütün yıl barınabilir.

Üreme

İyi bir beslenme düzeni ile çift kuvvetli bir yuva yapabilir. Erkek kuş yuvalama malzemesini toplama sorumluğunu mağrur bir şekilde üzerine alır. Baharat ispinozu yeşilsapları tercih eder. örneğin ince çimen saplarını kuru malzemeye tercih eder. Eğer bulabilirse yuvanın içini tüyler ve yosun dahil olmak üzere yumuşak parçalarla doldurur.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Fenci Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Alt 03.12.19, 12:33   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Tarot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2012
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 8.969
Konular: 7801
Puan Grafiği
Rep Puanı:4150
Rep Gücü:62
RD:Tarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 355
246 Mesajına 315 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Turuncu Çulha (Remiz sp.)-Turuncu Çulha Kuşu Hakkında Genel Bilgi

Turuncu Çulha (Remiz sp.)-Turuncu Çulha Kuşu Hakkında Genel Bilgi

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kahve Falı

Tarot Falı

Rüya Tabirleri
Tarot isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgi, culha, genel, hakkinda, kusu, remiz, spturuncu, turuncu, turuncu çulha kuşu, turuncu çulha kuşu fotoğrafları, turuncu çulha kuşu hakkında genel bilgi, turuncu çulha kuşu resimleri, turuncu çulha kuşunun özellikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Çulha Görmek - Rüyada Çulha Görmek Açıklaması ve Yorumu - Çulha Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 06.03.13 03:17
Rüyada Turuncu Görmek - Rüyada Turuncu Görmek Açıklaması ve Yorumu - Turuncu Rüya Tab Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 15.08.12 22:28
Çağkan Çulha Biyografisi - Çağkan Çulha Hayatı - Çağkan Çulha Kimdir? Okyanus Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 10.08.12 02:37
Çağkan Çulha Resimleri-Çağkan Çulha Fotograflari Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 29.06.09 01:59
Turuncu Çulha Okyanus Evcil Kuşlar 0 30.10.08 04:47


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:29 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2