tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Sevgi Mesajları_Kutlama Mesajları > Kutlama Mesajları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Kutlama Mesajları Anneler Günü Mesajları_Yeni Yıl Mesajları_Dogum Günü Mesajları_Kandil Mesajları_Dostluk Mesajları


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kadir Gecesi Mesajları 2012 - Kadir Gecesi Hazır Mesajlar
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2518

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.07.12, 16:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kadir Gecesi Mesajları 2012 - Kadir Gecesi Hazır Mesajlar

Kadir Gecesi Mesajları 2012 - Kadir Gecesi Hazır Mesajlar



“Kim erdemine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesini ihya ederse Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar” HADİS




Bu gece Kadir gecesi. Edilen dualar kabul, yapılan tövbeler kabul olurmuş.

Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Kadir geceniz hayırlara vesile olsun.

Bin damla serilsin yüreğine, bin mutluluk dolsun gönlüne, bütün hayallerin gerçek olsun, duaların Kabul olsun bu gece. Kadir gecen mübarek olsun..

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Kuran da Kadir Gecesi için Leyletül kadri hayrun min elfi şehrin Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor. Bu nedenle bu geceyi ihya edelim.. Kadir geceniz hayırlı olsun..

Bu gece Kadir gecesi. Edilen dualar kabul, yapılan tövbeler kabul olurmuş.

Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allaha arz etmek için de değerli bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allahın rahmet ve bağışlanmasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her müminin armağanlara garkettiği bir gecedir. Hepimize hayırlı olsun.

Kalpler vardır ,sevgiyi yaşatmak için,İnsanlar vardır, dostluğu paylaşmak için,Mubarek günler vardır, Beraberce kutlamak için..

Gün vardir, bin yildan uzun gelir bize, bir yil vardir bir günden kisa gelir bize. Bire bin yazilan bu gecede dua edelim Rabbimiz’e. Hayirli kandiller..

Ramazan-ı şerif ayı içinde bulunan en kıymetli gecedir. Bazı âlimlere göre Mevlid gecesinden sonra en kıymetli gecedir. Kadir Gecesi, Muhammed aleyhisselamın ümmetine mahsus bir gecedir. Başka Peygamberlere böyle bir gece verilmemiştir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki ;
Allahü teâlâ, Kadir gecesini ümmetime hediye etti, ondan önce kimseye vermedi.
Deylemi

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Peygamber efendimiz, daha önceki ümmetlerden bin sene cihad eden insanları düşünüp, benim ümmetimin ömrü kısadır, az ibadet ederler diye üzülünce, Allahü teâlâ, “Kadir gecesi senin ve ümmetinindir” buyurup Habibinin kalbini ferahlandırdı. Hem de Kadir gecesi, her Ramazan ayında gelir.

Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Resulullah efendimize kendisinden önceki insanların ömürlerinin ne kadar olduğu bildirilince, kendi ümmetinin ömürlerini kısa buldu, uzun ömürlü olan diğerlerinin işledikleri salih amelleri işleyemezler diye düşününce, Allahü teâlâ Ona bin aydan hayırlı olan Kadir gecesini ihsan etti.
İ. Malik

Bin damla serilsin yüreğine, bin mutluluk dolsun gönlüne, bütün hayallerin gerçek olsun, duaların Kabul olsun bu gece. Kadir gecen mübarek olsun..

Kim erdemine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesini ihya ederse Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar
HADİS




Resulullah efendimiz, ” Beni İsrail Peygamberlerinden 80 yıl Allahü teâlâya ibadet eden oldu ” buyurunca, Eshab-ı kiram hayret ettiler. Bunun üzerine Cebrail aleyhisselam gelip ; Ya Resulallah, senin ümmetin bu Peygamberlerin, 80 yıllık ibadetine şaşarlar. Allahü teâlâ sana ondan iyisini gönderdi diyerek, “Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır” mealindeki âyeti okudu.
Tefsir-i Mugni

Kalpler vardir ,sevgiyi yasatmak için,Insanlar vardir, dostlugu paylasmak için,Mubarek günler vardir, Beraberce kutlamak için..

Kadir gecesi hakkındaki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki :
“Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allahü teâlâ, o günlerde dua edenin isteğini geri çevirmez, onları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar. Bunlar, Kadir gecesi, Arefe gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi ve günleri.”
Deylemi

Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

“İnanarak ve sevabını Allahü teâlâdan umarak, Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolur”
Buhari, Müslim

Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdigimiz; fakat gelecek adina umutla dolu oldugumuz su dönemlerde yeniden bir uyanisa vesile olur.Kadir Geceniz mübarek olsun..

“Kadir gecesinde, bir kere Kadir suresini okumak, başka zamanda Kur’an-ı kerimi hatim etmekten daha sevaptır. Kadir gecesinde bir tesbih (Sübhanallah), bir tahmid (Elhamdülillah), bir tehlil (Allahü ekber) söylemek yedi yüz bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir. Bu gece koyun sağımı müddeti kadar [az bir zaman] namaz kılmak, ibadet etmek, bir ay bütün geceleri sabaha kadar ibadetle geçirmekten daha kıymetlidir.”
Tefsir-i Mugni

Bu gece bundan sonra peşpeşe gelecek bir dizi kandillerin; Miraç ve Beraat kandillerinin, on bir ayın sultanı Mübarek Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin de habercisidir. Bu sebepledir ki Regaip Kandili’nde manevî gücümüz artacak, kalplerimiz huzur bulacaktır. Hayırlı kandiller..

Kadir gecesi üç defa ‘La ilahe illallah’ söyleyen müslümanın, birincisinde bütün günahları bağışlanır. İkincisinde Cehennemden kurtulur, üçüncüsünde Cennete girer.”
Tefsir-i Mugni

Yagmur yüklü bulutlar gibi gelen, etegindeki hayir cevherlerini basimiza bosaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapilmaniz dilegiyle. Nice kandiller.




Kadir gecesi Ramazan ayı içindedir. Kadir gecesinin hangi gece olduğu, kesin olarak belli değildir. Âlimlerimiz, “Allahü teâlâ, rızasını taatte, gazabını günahlarda, orta namazı beş vakit namazda, evliyasını halk arasında, Kadir gecesini Ramazan ayı içinde gizlemiştir” buyuruyorlar.

Bu gece Kadir gecesi. Edilen dualar kabul, yapılan tövbeler kabul olurmuş.

V.Necat’taki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki ;
“Allah indinde en kıymetli gece, Kadir gecesidir”

Gel ey Muhammed bahardir, dualar ardinda sakli, aminlerimiz vardir. Hacdan döner gibi, Beraat’tan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yillardir.Kadir Geceniz mübarek olsun..

“Bin aydan daha kıymetli olan Kadir gecesinin hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.”

Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Kadir geceniz hayırlara vesile olsun.

Kadir gecesi ile ilgili hadis-i şeriflerden birkaçı da şöyledir:
“Kadir gecesini Ramazanın son on gününde arayın.”
Müslim

Bugün Peygamber efendimizin doğduğu gündür. Peygamber efendimiz yılında rebiül evvel ayının gecesi doğmuştur. Her yıl bu günde Müslümanlar peygamberimizin dünyaya gelişini dualarla anarlar. Bu gece eller semaya kalkar, yürekler yaratana onun için açılır. Kandiliniz mübarek olsun.

“Kadir gecesi sabahı güneş şuasız olarak doğar. Yükselinceye kadar sanki büyük bir tabak gibidir.”
Müslim

Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın.

Kadir gecesin alametleri
Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur. Ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar. Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmuştur. Ubeyd bin Ömer hazretleri anlatır: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu içtim, tuzlu değildi, tatlı ve hoş idi.
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
“Kadir gecesi açık ve mülayim olur. Soğuk ve sıcak değildir, sabahında da güneş zaif ve kızıl olarak doğar”
Taberani

Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allah’a arz etmek için de değerli bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allah’ın rahmet ve bağışlanmasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her müminin armağanlara gark ettiği bir gecedir. Hepimize hayırlı olsun..

Resulullah efendimiz, Kadir gecesinde, “Allahümme inneke afüvvün kerimun tühıbbül afve fa’fü anni” duasını okumayı bildirmiştir. “Ya Rabbi, sen affedicisin, kerimsin, affı seversin, beni de affeyle” demektir.
Bin aydan faziletli, ne kadar kadri yüce!
Sayısız günahkâr kul, affa uğrar bu gece.

Kuran da Kadir Gecesi için Leyletü’l kadri hayrun min elfi şehrin Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor. Bu nedenle bu geceyi ihya edelim.. Kadir geceniz hayırlı olsun..





Bu geceyi ihya için ilim öğrenmeli, mesela ilmihal okumalı, kaza namazı kılmalı, Kur’an-ı kerim okumalı, dua, tevbe etmeli, sadaka vermeli, Müslümanları sevindirmeli, bunların sevaplarını ölü diri bütün müminlere göndermeli! Kadir gecesini ihya edenin, Ramazan orucunu tutanın, haccı kabul olanın, bütün günahları affolursa da, namaz, oruç ve kul borçları ödenmiş olmaz. Bunları kaza ederek, ödeyerek borçtan kurtulmak gerekir.

O gece boyunca melekler, Rablerinin izniyle ölü canlara hayat taşımak için bölük bölük inerler; her çeşit barış, huzur, saadet ve güven taşırlar… ta şafak sökünceye dek!.. Bu mübarek Kadir Gecesinde Allah dualarınızı kabul etsin.

Mübarek vakitlerde, günahlardan titizlikle uzak durmalı, taatları, ibadetleri ve her çeşit hayratı artırmalıdır. Zira Allahü teâlâ, tarafından sevilen kimse, faziletli vakitlerde faziletli amellerle meşgul olur. Buğzettiği kul ise; faziletli vakitlerde kötü işlerle meşgul olur. Kötü işlerle meşgul olanın bu hareketi azabının daha şiddetli olmasına ve Allahü teâlânın, ona daha çok buğzetmesine sebep olur. Çünkü o, böyle yapmakla vaktin bereketinden mahrum kalmış ve onun hürmet ve şerefini çiğnemiş olur.



Kadir Gecesi İle İlgili Benzer Konular

Kadir Gecesiyle İle İlgili İlahiler - Kadir Gecesi İlahisi
Kadir Gecesi İlahisi - Kadir Gecesi İle İlgili İlahiler

Kadir Gecesinin Ayetlerle Önemi ve Faziletleri

Kadir Gecesi Resimleri - Kadir Gecesi - Kadir Gecesine Özel Kutlama Resimleri- E-Kart

Kadir Gecesi İle İlgili E-Kartlar 2011 - Kadir Gecesi Resimleri

Kadir Gecesi Resimleri - Kadir Gecesi İle İlgili E-Kartlar 2011

Kadir Gecesi Kutlama Sözleri - Kadir Gecesi Mesajları 2012

Kadir Gecesi Mesajları 2012 - En Güzel Kadir Gecesi Mesajları

2012 Kadir Gecesi Mesajları - 2012 Kadir Gecesi Kutlama Sözleri

Kadir Gecesi Mesajları 2012 - Kadir Gecesi Hazır Mesajlar

Kadir Gecesi Hazır Mesajlar - En Güzel Kadir Gecesi Mesajları

Kandil Mesajları - Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi Kartları 2012 - Kadir Gecesi Resimleri

Kadir Gecesi Hakkında Merak Ettiğin Herşey

Kadir Gecesi Mesajları -Kandil Mesajları

Kadir Gecesinde Nasıl İbadet Edilir

Kadir Gecesin Alametleri

Kadir Gecesi Kılınacak Namaz

Kadir Gecesi Mesajları-Kadir Gecesi Güzel Sözler

Kadir Suresinin Latin Harflerle Arapça Okunuşu

Kadir Suresinin Türkçe Meali ( Açıklaması )

Kadir Gecesi Kutlama Kartları - Kadir Gecesi E-Kartları 2012

Kadir Gecesi E-Kartları - 2012 Kadir Gecesi Kartları

2012 Resimlerle Kadir Gecesi Kutlama Sözleri

Neden "Kadir" Gecesi?

Kadir Gecesi Yapılacak Duâ

Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır?

Kadir Gecesi Hakkında Bilgi

Kadir Gecesi
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.07.14, 22:43   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:46
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Kadir Gecesi Mesajları 2012 - Kadir Gecesi Hazır Mesajlar

Eline Sağlık Şimdiden Hayırlı Kandiller diliyorum.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
2012, 2012 kadir gecesi hazır mesajlar, 2012 kadir gecesi kutlama resimleri, 2012 kadir gecesi kutlama sözleri, 2012 kadir gecesi kısa mesajları, 2012 kadir gecesi mesajları, 2012 kadir gecesi resimleri, 2012 kadir gecesi sms, 2012kadir gecesi kutlama resimleri, gecesi, hazir, kadir, kadir gecesi, kadir gecesi ekartları, kadir gecesi güzel sözleri, kadir gecesi hazır mesajlar, kadir gecesi kutlama kartları, kadir gecesi kutlama mesajları sözleri, kadir gecesi kutlama sözleri, kadir gecesi kısa mesajları, kadir gecesi mesajları, kadir gecesi sms, kandil kutlama mesajları, kandil kutlama sözleri, kandil mesajları, kandil sms, mesajlar, mesajlari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kadir Gecesi İle İlgili Mesajlar - Kadir Gecesi Mesajları Okyanus Kutlama Mesajları 3 01.07.16 22:10
Kadir Gecesi Hazır Mesajlar - En Güzel Kadir Gecesi Mesajları Okyanus Kutlama Mesajları 2 23.07.14 21:52
Kadir Gecesi Mesajları 2012 - En Güzel Kadir Gecesi Mesajları Okyanus Kutlama Mesajları 1 27.07.13 12:44
Kadir Gecesi Kutlama Sözleri - Kadir Gecesi Mesajları 2012 Okyanus Kutlama Mesajları 1 27.07.13 12:43
2012 Kadir Gecesi Mesajları - 2012 Kadir Gecesi Kutlama Sözleri Okyanus Kutlama Mesajları 0 27.07.12 16:22


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:41 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2