tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri Liselerin tanıtımı,Anadolu liselerinin tanıtımı,Fen liselerinin tanıtımı,Liseler hakkında paylaşımlar,Türkiyedeki liselerin tanıtımları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tophane Endüstri Meslek Lisesi/Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı ve Adresi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1526

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.07.09, 01:23   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Tophane Endüstri Meslek Lisesi/Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı ve Adresi

Tophane Endüstri Meslek Lisesi

Okulumuz 29 Mart 1868 yılında Bursa Valisi İzzet Paşa tarafından yoksul ve kimsesiz çocukları korumak amacıyla Islahane olarak açılmıştır. Jandarma Süvari Katibi Koca Kulak Hüseyin Efendi okul müdürlüğüne getirilmiştir.
1877 - 1878 Osmanlı - Rus savaşı içi askerlere elbise dikilmiştir. Kısa bir süreliğine müdürlüğe Hoca Velliddin Efendi getirilmiş daha sonra ise okul müdürlüğü görevi İzzet Efendi'ye verilmiştir.
1887 yılında okul Heykel'de takrar kurulmuştur. Okul müdürlüğüne önce Hüseyin Efendi adında birisi tayin edilmiştir
1899 yılında okula Hamidiye Sanayi Mektebi adı verilmiştir
1908’de 2. Meşrutiyetin ilanı üzerine Vali ve müdürler değişmiş, okulun gelir kaynakları kaldırılmıştır.
1910 yılı okulun tekrar kalkınmaya başladığı yıl olmuştur. Bu dönemde demir, tesviye, döküm atölyeleri yeniden kurulmuştur.

Okulumuzun İlk Kurulduğu Yıllardaki Görüntüsü
1914 yılından sonra Moskova Büyük Elçisi Vasıf Çınar okulda ders nâzırlığı yapmış ve okulun yedi yıllık bir lise haline getirmiştir
1916 yıllarında marangozluk, tesviyecilik, tornacılık, dökümcülük, ağaç tornacılığı, modelcilik, kunduracılık ve demircilik gibi bölümleri büyük bir çaba ile yürütülmüştür. Okul I. Dünya savaş sırasında yaptığı çalışmalardan dolayı ülkede büyük beğeni kazanmıştır.
1923 yılında işgalden sonra bakımsız kalan okulun onarılıp düzene konması için vali Hacı Âdil Beyin yararlı çalışmaları olmuştur.
1927 yılı Temmuz başında sergi hazırlıkları sürerken gece marangozhanede yangın çıkmış ,marangozhane tamamen yanmıştır.
1933 yılında açılan yerli mallar sergisinde üç sergi salonu içerisine yerleştirdiği altıyüzelli parça eşyayı hem sergilemiş hemde satmıştır.
1943-1944 öğretim yılında motor atelyesinin açılmasıyla dört atelye ve dersliklerin bulunacağı bir bina yapılmıştır. Ancak binanın tavanı boyanırken 13 Temmuz 1944 günü çıkan yangınla tavanın çatı ve tahta kısımları yanmış, bir sonrada tamir edilerek öğretime açılmıştır.

Cumhuriyet Dönemi Mezunlarımız
1952 yılında Bursa Erkek Sanat Enstitüsü adını almıştır.
1958 yılında Akşam Tekniker Okulu açılmıştır. Yirmi beş yaşını aşmamış Erkek Sanat Enstitüsü öğrencilerinin alındığı bu okul üç yıllıktı. Başlangıçta makine bölümü olan bu okulda 1963-1964 öğretim yılında elektrik bölümü açılmıştır.
Bu okullar tüm yurtta 1968 yılında kapatılmıştır. Bunun sonucunda bugunkü Teknik Liseler açıldı.
13 Temmuz 1971’de emekli olarak müdürlükten ayrılması üzerine Elazığ Erkek Sanat Enstitüsü Müdürü Orhan SAVAŞERİ müdür olarak atanmış ve 4 Ekim 1971 tarihinde göreve başladı.
1972’de okul,çağdaş öğretim yapılarına kavuşmaya başladı.
1974 yılında okulun adı Bursa Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi oldu.
1974-1975 öğretim yılında Yeniyol’daki bölüm bağımsız bir okul halini aldı. Böylece Bursa’da iki Endüstri Meslek Lisesi olmuştur. Eski okula Tophane Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi,Yeniyol’daki okula da Yeniyol Endüstri Meslek Lisesi adı verilmiştir bu okulun adı daha sonra Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Atölyelerimizden Bir Görünüm
1976-1977 öğretim yılından başlayarak okulumuzda uygulanan okul-sanayi çalışmaları, öğrencilerin iş başında yetişmelerini ve işletmelerin öğretime katkıda bulunmalarını sağladı.
1978 yılında “okul sanayi ortaklaşa eğitimi”(OSANOR) adı verildi. Bu proje 1985’de Türkiye’deki tüm meslek liselerinde METEP (Mesleki ve teknik eğitim projesi) adıyla uygulanmaya başladı.
1986 yılında yerine “ ÇIRAKLIK VE MESLEKİ EĞİTİM YASASI” ile getirilen düzenlemelere bıraktı.1986 yılında kabul edilen 3308 sayılı çıraklık ve mesleki eğitim yasası ile okul ve işletmelerde mesleki eğitim uygulanmasına geçildi.
18 eylül 1986’da “Okul-Sanayi çalışmalarını güçlendirme vakfı ” 18 üye ile kuruldu. Şu anda 25 üyesi olan vakfın adı “ BURSA TOPHANE TEKNİK LİSESİ VE MESLEK LİSESİ GÜÇLENDİRME VAKFI ” olarak değiştirildi.

Okulumuz içerisinde bulunan tarihi hamam
1986 yılından buyana her yıl mezunlar günü düzenlenmektedir. Geleneksel hale getirilen bu günde mezunlarımızın birlikte anılarını tazelemeleri amaçlanmaktadır.
1987 de Tophane Anadolu Teknik Lisesi açıldı. Elektronik bölümü ile eğitim ve öğretimini sürdürdü. Daha sonra Anadolu Teknik Lisesine bilgisayar ve makine bölümleri,teknik liseye de makine cnc bölümleri dahil edilerek bu günkü konumuna ulaştı.
2000-2001 eğitim öğretim yılında okul müdür Orhan SAVAŞERİ’nin emekliye ayrılması sebebi ile yerine Rahmi ÖZYİĞİT atanmıştır
Okulumuz müdürü Rahmi Özyiğit geldiği günden itibaren okulumuzu teknolojik açıdan güçlendirmeye ve TKY çalışmalarında her zaman 1 adım önde gitmeye, çalışma ve projelerde diğer okullara örnek olmaya kendini adamıştır.
2001 yılında okul müdür Rahmi Özyiğit tüm okulun fiberoptik ağlarla döşeneceğini söylediği zaman bu birçok kişiye hayalin bile ötesinde gelmiştir.

Okulumuzun Maket Görünümü
2004 yılında okul ağı bugun birçok şirkette bile görülemeceyek hız ve teknolojide hizmet vermektedir. Buna bağlı olarak tüm okul öğretmenleri alanında olsun olmasın ağ ve internet konusunda meslekdaşlarından 1 adım öndedir. Haberleşme ve belge paylaşımdaları artık ağdan yapılmaktadır. Okulun hemen hemen tüm zümreleri için özel bilgisayar ve ağlar döşenmiş ve hizmete açılmıştır.

Hastayurdu Caddesi No: 1 Osmangazi / Bursa
TELEFONUMUZ:
Tel : 0 224 220 44 04
Fax: 0 224 220 43 43
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
adresi, bilgi, endustri, genel, lisesi hakkinda, meslek, tanitimi, tophane, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
İzmir Çınarlı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi/Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 22.07.09 01:26
Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Lisesi/Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı ve Adresi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 22.07.09 01:24
Manavgat Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi/Hakkında Genel Bilgi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 22.07.09 01:24
Çanakkale Fen Lisesi/Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı ve Adresi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 21.07.09 08:49
Ordu Fen Lisesi/Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı ve Adresi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 20.07.09 20:19


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:47 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2