tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri Liselerin tanıtımı,Anadolu liselerinin tanıtımı,Fen liselerinin tanıtımı,Liseler hakkında paylaşımlar,Türkiyedeki liselerin tanıtımları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sincan Ahmet Andiçen Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Ankara Sincan
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2470

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 28.11.10, 23:43   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sincan Ahmet Andiçen Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Ankara Sincan

Sincan Ahmet Andiçen Ticaret Ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Ankara Sincan

Müdür , 1 Müdür Başyardımcısı, 4 Müdür Yardımcısı, 3 rehber öğretmeni vardır. Yöneticiler ve Rehber Öğretmenlerin bilgileri "Personel" ve "Rehberlik" kısımlarında görülebilir. Personel sayısı 85'dır. Yöneticiler dahil Öğretmen Sayısı 74'dür. 6 Ücretli Öğretmen, 4 Ücretli Görevli, 2 Memur, 1 Hizmetli vardır. Okul personel bilgileri, "personel listesi " kısmında görülebilir. Lise son sınıflardan öğrencilerimiz çoğunlukla Ankara ve Sincan merkezindeki işlerlerinde (özel-kamu) staj yapmaktadırlar. 2010-2011 yılında: Staj uygulaması 12.sınıftaki 8 şubeyi kapsamaktadır.

OKULUN AMACI
1- Milli Eğitim Temel kanununda belirtilen genel amaçlar çerçevesinde, Orta öğretim düzeyinde bir genel kültür vermek suretiyle onlara, kişi ve toplum sorunlarını tanıtma, çözüm yolları arama ve yurdun ekonomik, sosyal kültürel kalkılmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmak,
2- Öğrencileri ilgi, beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem mesleğe, hem de yüksek öğrenime ya da hayata ve iş alanlarına hazırlamak,
3- İş ve hizmet alanlarının gereksinimi olan orta düzeyde meslek elemanları yetiştirmek,
4- Çevrenin eğitim düzeyini yükseltmek, okulda yapılan meslek eğitimini iş ve hizmet hayatının gerektirdiği koşullarda gerçekleştirmek ve çevre-okul işbirliğini kurmak,
5- Ticaret Meslek Lisesinde eğitim ve öğretim 1986 dan beri 3308 sayılı "Mesleki Eğitim Kanunu” esaslarına göre beceri eğitimini çeşitli iş yerlerinde ve fabrikalarında gerçekleştirilmektedir. Bu sayede mesleki eğitim, işletmelerde gerçek iş hayatının içinde yapılmakta olup daha öğrencilik yıllarında öğrenciler hayata hazırlanmaktadır.

BÖLÜMLERE YERLEŞİM

Ticaret Meslek Lisesi'nde eğitim süresi 4 yıldır. 9.sınıf, diğer liselerle birlikte ortak sınıftır.

1- Ticaret Meslek Lisesi kısmına, İlköğretim Diploma notu ve kontenjana göre öğrenci alınmaktadır. (2010 Yılı: 66.48) 10. Sınıftan itibaren öğrencinin isteğine + 9.sınıftaki not ortalamasının % 60 + İÖO Diploma notunun % 40'ına + bölüm kontenjanına göre ALAN ayrımı yapılmaktadır. Ticaret Meslek Lisesi kısmında; 3 ALANDA (Bilişim, Muhasebe, Sekreterlik) mesleki eğitim verilmeye devam edilmektedir. Bir alana bağlı DAL oluşumu ise 11.sınıfta olup bunlar: Web Programcılığı, Bilgisayarlı Muhasebe Elemanlığı, Yönetici Sekreterliği'dir.

2- Anadolu Ticaret Meslek Lisesi kısmına MEB-OKS sınav sonuçlarına göre öğrenci alınmaktadır. (2010 Taban Puanı: 340.000) Anadolu kısmı 9.sınıfta ağırlıklı olarak yabancı dil eğitim verilmektedir. Alan oluşumu 9.sınıfın başında belirlenmektedir. Anadolu Lisesinde Bilişim ve Muhasebe Alanı olmak üzere 2 alanda eğitim verilmekte, Dal ayrımı 11.sınıfta yapılmaktadır.
3- Okulumuzda: 9.sınıfında lise genel kültür dersleri ağırlıklı olarak gösterilmekte, 10. ve 11. sınıflarında seçilen alan ve devamındaki dalın mesleki dersleri verilmektedir. 12.sınıfta işyeri stajı uygulaması vardır. Haftada 2 gün okul, 3 gün işyeri staj çalışması yapılmaktadır. Okulumuzda verilen eğitimlerle öğrenciler hem mesleğe ve hem de yüksek öğrenime yönelik eğitim görmektedirler.
4- 9.Sınıfı okulumuzda başarıyla tamamlayanlar, başka meslek lisesi ve düz liselere geçiş yapabilirler.
5- 9.Sınıfı 2.defa okumasına rağmen başarısız olanların okulla ilişiği tasdikname ile kesilip, açık liseye yönlendirilir.
6- Bir üst sınıfa geçmek için öğrencinin 2 kuraldan birine uyması gereklidir: Yıl sonu ağırlıklı başarı ortalaması en az 2.50 olması, (Anadolu kısmında 3.00) veya 9.sınıfta en fazla 3, diğer sınıflarda en fazla 2 ders zayıfının bulunması.


OKUL MÜDÜRÜ

Muhammet KALKAN: 19.02.2010 tarihinden buyana Müdür olarak görev yapmaktadır. Detaylı bilgi "personel" kısmında görülebilir.


G-OKULDA OKUTULAN YABANCI DİLLER:

1- İngilizce, okulda eğitimi verilen yabancı dildir.
2- Ticaret Lisesinde: 9.sınıflarda haftada 3 saat, 10. sınıflarda haftada 3 saat olarak ders verilmektedir. Diğer alanlardan ayrı olarak, Yönetici Sekreterliği dalında "Mesleki Yabancı Dil" dersi vardır.
3- Anadolu Lisesinde: 9.sınıflarda haftada 6 saat, diğer sınıflarda ise haftada 3 saat olarak verilmektedir.
4- Okulumuzda yabancı dil laboratuarı yoktur, dersler sınıflarda yapılmaktadır.


KÜTÜPHANE DURUMU

1- Okulumuzun kütüphanesi vardır. Kütüphanecilik Kulübü nezaretinde okul öğrencilerinin hizmetine açık tutulmaktadır.
2- Çoğunluğu Edebiyat, Genel Kültür ve Meslek Kitapları olmak üzere, Kitap sayısı 1850'dir.
3- Kütüphanede İnternet erişimi ve yazıcı hizmeti vardır.
4- Kitap sayısını arttırabilmek için okul öğrencileri ve çevre kurumlarla kitap bağış kampanyası yapılarak kitap sayısı
arttırma çalışmaları sürekli yapılmaktadır.

OKULUN BİNA DURUMU

1- 24 Dershaneli Ticaret Meslek Lisesi, 10025 Tip projeli toplam 5884 m² olup, tabanı 1844 m² alan üzerine inşa edilmiştir. Kat Adedi : Bodrum + Zemin + 3 kat + spor salonudur. Bina betonarme karkas yapıdır. Ek bina yoktur. Isınma sistemi Merkezi Doğalgazdır. Suyu- Elektriği-Pissu tesisatı vardır ve şehir şebekelerine bağlıdır.
2- Okulumuzun 24 dershanesi vardır.
3- Dört (4) adet (35+1 sistemli) Bilgisayar laboratuarı, 1 Adet Fizik Laboratuarı,1 Adet Kimya Laboratuarı, 1 Adet Biyoloji Laboratuarı, 1 Sunu (Projeksiyon) Odası, 1 Adet Bilişim Teknolojisi Atölyesi faal olarak kullanılmaktadır.

4- 3 Adet genel arşiv vardır. Bunlar; kırtasiye, mezunlar ve genel malzeme arşividir.

5- Bir adet okul binasına bitişik kapalı spor salonumuz vardır, zemini pvc kaplı olup voleybol-futbol-basketbol oynama imkanları vardır, güreş minderi ile güreş ve masa tenisi imkanları ile aktif olarak kullanılmaktadır.
6- 1 Adet müdür odası, 1 Adet müdür başyardımcısı odası, 1 adet sekreter-memur odası, 1 adet Öss kayıt ve tercih odası, 4 adet müdür yardımcı odası, 1 adet yardımcı hizmetli odası, 2 adet öğretmenler odası, 1 adet rehberlik odası, 1 adet toplantı odası; idari-yardımcı hizmet odaları olarak kullanılmaktadır
7- Okulun giriş katında Okul Aile Birliği tarafından okula gelir getirmesi için kiraya verilen ve özel şirket tarafından çalıştırılan bir adet kantin bulunmaktadır.
8- Okulumuzda sağlık sorunları için, rehberlik odası kullanılmakta olup ecza dolabı vardır.
9- Okulun arsasının tamamı 5884 m²'dir. İhata duvarları ile yollardan ayrılmaktadır. İhata duvarları ile çevrilmiştir. Oyun sahası asfaltlanmıştır. Okulun önüne ve yan bahçeye çimlendirilmesi yapılmış ağaçlar dikilmiştir.

OKULUN TARİHÇESİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 30.07.1991 Tarih ve 03398 Sayılı Olurları ile Gazi Osman Paşa Mahallesi 314. Sokak 10 Numarada1991-1992 Öğretim yılında 574 öğrenci ile Eğitim ve Öğretime başlamıştır. Hayırsever vatandaş Ahmet ANDİÇEN okulun yapımı sırasında nakdi bağışta bulunduğundan, okulun adı AHMET ANDİÇEN TİCARET MESLEK LİSESİ olarak verilmiştir. Okulumuz bünyesinde 2006-2006 yılından itibaren Anadolu Ticaret Meslek Lisesi kısmı açılmıştır. Okulun açılışında Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Murat TEKECİ Müdür vekili olarak görevlendirilmiştir. 05.03.1992 Tarihinde Asaleten Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesinde Müdür yardımcısı olan Ali Yücel KARAV Okul müdürü olarak atanmıştır. 15.06.1995 Tarihinde Mamak Abidinpaşa İlköğretim Okuluna tayini çıktığından ayrılmıştır. 20.07.1995 tarihinde Çorum Sungurlu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Nizamettin ARSLAN okul müdürü olarak göreve başlamıştır. 16.08.1996 tarihinde okulumuzdaki görevinden ayrılarak Mamak Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesine Müdür olarak atanmıştır. 06.12.1996 tarihinde Düzce Akçakoca Ticaret Meslek Lisesi müdürü olan Musa SUNGUR okulumuza müdür olarak göreve başlamış ve 27.07.2006 tarihinde emekli olmuştur. 26.09.2006 tarihinden itibaren Müdürlük görevini vekaleten Üzeyir BEŞLER yürütmüştür. 19.02.2010 tarihinde MEB Müdürlük Sınavı sonuçlarına göre asaleten atanan Okul Müdürü Muhammet KALKAN görev yapmaktadır. Binamız Ticaret Meslek Lisesi tip proje olarak yapılmıştır. Okulumuzdan 5215 öğrenci mezun olarak diploma almışlardır.




Adres: Gökçek Mah. 314. Sokak No: 10 06942 Sincan - ANKARA
Telefon: 0 312 272 17 17
Faks: 0 312 272 36 36
E-Posta: 256625@meb.k12.tr
WEB ADRESİ: www.aatmlsincan.k12.tr
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ahmet, anadolu, andicen, ankara, ankara sincan ahmet andiçen ticaret ve anadolu ticaret meslek lisesi, lisesi, meslek, sincan, sincan ahmet andiçen ticaret ve anadolu ticaret meslek lisesi, sincan ahmet andiçen ticaret ve anadolu ticaret meslek lisesi ankara, sincan ahmet andiçen ticaret ve anadolu ticaret meslek lisesi ankara sincan, ticaret, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Cumhuriyet Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Meslek Lisesi Ankara Çankaya SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 01.12.10 15:49
Yenikent Ahmet Çiçek Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Ankara Sincan SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 30.11.10 21:53
Sincan Imkb Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Ankara Sincan SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 28.11.10 23:45
Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Ankara Mamak SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 28.11.10 23:39
Yamantürk Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Ankara Keçiören SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 28.11.10 23:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:38 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2