Acılı Karnıbaharlı Makarna - Acılı Karnıbaharlı Makarna Tarifi Acılı Karnıbaharlı Makarna http://img189.imageshack.us/img189/3639/22g6.jpg Malzemeler: 1 adet karnabahar, yaklaşık 340gr, 2,5cmlik parçalar halinde doğranmış yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım) 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 225 gram kalem makarna 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış 3 diş sarımsak, kıyılmış 3/4 tatlı kaşığı pul biber, ya da arzuya göre daha fazla 2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz tuz ve elde çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Makarnaları kaynamış suda 10 dakika haşlayın. Makarnayı haşladığınız sudan 1 bardak ayırıp süzün. Tereyağını tencerede kızarana başlayana dek eritin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ilave edip soğanlar karamelize oluncaya dek -7 dakika- kavurun. Pul biberi ve karnabaharları ilave edip arada karıştırarak -5 dakika- pişirin. Makarnadan ayırdığınız suyun yarısını karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana dek 5 dakika pişirin. Su az olursa kalan yarısınıda ilave edin. Tencereye makarnaları ilave edin Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ekleyin Tuz ve karabiber serperek sıcak, sıcak servis edin. Afiyet olsun |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:02 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2