tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Makarnalar-Pilavlar (http://www.tualimforum.com/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Sebzeli Pilav (http://www.tualimforum.com/makarnalar-pilavlar/1595-sebzeli-pilav.html)

Okyanus 25.02.08 20:26

Sebzeli Pilav
 
http://img110.imageshack.us/img110/1904/tualim8nm9.jpg
Sebzeli Pilav
Malzemeler
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 50 gr. tereyağı (2 dolu yemek kaşığı)
  • 3 su bardağı tavuk suyu (ya da 3 su bardağı su + 2 tavuk suyu tableti)
  • 1 orta boy beyaz kuru soğan
  • 1 çay bardağı kurutulmuş karışık sebze (aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz. Ben çok kullanıyorum kurutulmuş sebzeyi, küçük dilimlenmiş olduğundan da çok pratik oluyor ve piştiğinde tadı taze sebzeyle aynı.)
  • Tuz, karabiber
Yapılışı
  • Tereyağını pilav tenceresine alıp kızdırın.
  • Soğanı ince ince doğrayın ve tereyağında pembeleşene kadar kavurun
  • Pirinci yıkayıp süzün, tencereye ekleyip soğanlarla birlikte pirinçler beyazlaşana kadar kavurmaya devam edin.
  • Pirinçler beyazlaşınca kurutulmuş sebzeyi ilave edin ve biraz daha karıştırarak kavurun
  • Şimdi tavuk suyunu ya da su + tavuk tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın
  • Ateşi en kısık dereceye getirin, tencerenin kapağı kapalı olarak pilav suyunu çekene kadar kapağını açmadan pişirin
  • Suyunu çekince tahta kaşıkla dibini kontrol edin, hiç su kalmamışsa karıştırmadan tekrar kapağı kapatın ve 10 dk. kadar pilavı bu şekilde dinlendirin.
  • Sıcak servis yapın


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:55 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2