tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Makarnalar-Pilavlar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Makarnalar-Pilavlar Makarna yemeği tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sebzeli Pilav
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
735

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.02.08, 20:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sebzeli Pilav

Sebzeli Pilav
Malzemeler
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 50 gr. tereyağı (2 dolu yemek kaşığı)
  • 3 su bardağı tavuk suyu (ya da 3 su bardağı su + 2 tavuk suyu tableti)
  • 1 orta boy beyaz kuru soğan
  • 1 çay bardağı kurutulmuş karışık sebze (aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz. Ben çok kullanıyorum kurutulmuş sebzeyi, küçük dilimlenmiş olduğundan da çok pratik oluyor ve piştiğinde tadı taze sebzeyle aynı.)
  • Tuz, karabiber
Yapılışı
  • Tereyağını pilav tenceresine alıp kızdırın.
  • Soğanı ince ince doğrayın ve tereyağında pembeleşene kadar kavurun
  • Pirinci yıkayıp süzün, tencereye ekleyip soğanlarla birlikte pirinçler beyazlaşana kadar kavurmaya devam edin.
  • Pirinçler beyazlaşınca kurutulmuş sebzeyi ilave edin ve biraz daha karıştırarak kavurun
  • Şimdi tavuk suyunu ya da su + tavuk tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın
  • Ateşi en kısık dereceye getirin, tencerenin kapağı kapalı olarak pilav suyunu çekene kadar kapağını açmadan pişirin
  • Suyunu çekince tahta kaşıkla dibini kontrol edin, hiç su kalmamışsa karıştırmadan tekrar kapağı kapatın ve 10 dk. kadar pilavı bu şekilde dinlendirin.
  • Sıcak servis yapın
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
pilav, sebzeli, sebzeli pilav, sebzeli pilav nasıl yapılır, sebzeli pilav tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Pilav Dağı Efsanesi - Pilav Dağı Hikayesi - Pilav Dağı Serap Efsaneler ve Yöresel Halk Hikayeleri 1 26.03.19 15:37
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi - Sebzeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır Başak Diyet Yemekleri 0 30.04.13 18:58
Rüyada Pilav Görmek - Rüyada Pilav Görmek Açıklaması ve Yorumu - Pilav Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 01.01.13 23:59
Rüyada Sebzeli Yer Görmek - Rüyada Sebzeli Yer Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sebzeli Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 25.12.12 19:22
Sebzeli Konsome Tarifi - Sebzeli Konsome Yapılışı - Sebzeli Konsome ASYA Çorbalar 0 03.12.11 02:06


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:18 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2