Kabak Soslu Makarna Tarifi MALZEMELER 1 paket kısa kesme makarna 3 adet kabak 2 orta boy kuru sogan 3 adet orta boy domates 125 gr. beyaz peynir 1/2 cay bardagi zeytinyagi 1 etsu tableti 1 tatli kasigi kekik, tuz, karabiber YAPILIŞI Öncelikle makarnayı tuzlu ve 1 kaşık yağ konmuş bol suda haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirip bekletin. Makarnaların pişirilmesi sırasında soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soğanları kavurun. Ardından rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız kabakları katıp kabaklar yumuşayana dek kavurmaya devam edin. Etsuyu tabletini de katıp ezerek kavrulmuş kabaklara karıştırıp, hemen ardından kabuklarını soyup küçük doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz karabiber ve kekiğini katıp domatesler eriyene kadar ara sıra karıştırarak kavurunuz. Domatesler içinde iyice eridiğinde ezdiğiniz beyaz peyniri katip 1 dakika daha kavurup haşladığınız ve süzdüğünüz makarnalarla karıştırıp sıcak servis ediniz. Arzu ederseniz dereotu ve maydanoz da ilave edebilirsiniz. Güzel bir domates salatası ya da yeşil salatayla servis ediniz. Afiyet olsun!