tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Makarnalar-Pilavlar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Makarnalar-Pilavlar Makarna yemeği tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hamsili Pilav
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
691

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.02.08, 03:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Hamsili Pilav

Hamsili Pilav

Malzemeler:
1 kg. hamsi
3 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2-3 iri kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz

Yapılışı:Pirinci tuzlu sıcak suyla ıslatalım. 1/2 saat beklettiken sonra, soğuk suyla iyice yıkayıp süzgeçe alalım.Kuşüzümünü ayıklayıp, sıcak suda 1/2 saat bekletip süzelim.Hamsileri kılçıklarıyla birlikte ayıklayalım. İyice yıkayıp süzdükten sonra unlamadan bol yağda iyice kızartalım. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alalım.Teflon tencereye sıvı yağı alalım, iri doğradığımız soğanı ve fıstığı iyice kavuralım. Süzdüğümüz pirinci ekleyip, pirinçler birbirine yapışıp ayrılana dek kavurmaya devam edelim.3 su bardağı soğuk suyu ve tuzunu ilave edip, kısık ateşte 20 dk. (kaynadıktan sonra kısıp) pişirelim. Ateşten alıp, tarçın, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, kuşüzünleri ve en son hamsileri ekleyip, yumuşak hareketlerle karıştıralım. Ilık olarak ve limon dilimleriyle servis yapalım..


Afiyet olsun…

--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hamsili, hamsili pilav, hamsili pilav nasıl yapılır, hamsili pilav tarifi, pilav


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Pilav Dağı Efsanesi - Pilav Dağı Hikayesi - Pilav Dağı Serap Efsaneler ve Yöresel Halk Hikayeleri 1 26.03.19 15:37
Rüyada Pilav Görmek - Rüyada Pilav Görmek Açıklaması ve Yorumu - Pilav Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 01.01.13 23:59
Hamsili Pilav AnGeL Makarnalar-Pilavlar 0 04.08.11 09:34
Hamsili Patates Dolma ASYA Dolmalar Ve Sarmalar 0 26.01.10 19:24
Hamsili Pilav ASYA Makarnalar-Pilavlar 0 01.09.08 13:33


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:15 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2