tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Memeliler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Memeliler Memeli canlı türleri hakkında bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Genonlar (Cercopithecus)-Genonlar Hakkında Genel Bilgi-Genonlar Resimleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1014

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.04.10, 02:10   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Genonlar (Cercopithecus)-Genonlar Hakkında Genel Bilgi-Genonlar Resimleri

Genonlar (Cercopithecus)-Genonlar Hakkında Genel Bilgi-Genonlar Resimleri



Genonlar (Cercopithecus)

Aile Adı, Cercopithecus olan Genon, Afrika'da en çok görülen maymundur. Bu türün bütün diğer maymunlardan daha fazla çeşidi vardır. Aralarında renk farkı olan seksen çeşiti tabiat bilginlerince bilinmektedir. Saba maymunu, talapuan (hepsinin küçüğüdür), Osok, ayem veya avembo, yeşil maymun, Diana maymunu, Mona maymunu ve bazan lâtarnacılarınoynattıkları vervet bunlardandır.

Genon'lar, kendilerini seyredenlere dişlerini gösterip yüzlerini buruşturmalariyle tanınmışlardır. Bu maymunun başlıca özellikleri ince vücudu, uzun bacakları, çokuzun ve düz kuyruğu ile kısa yüzüdür. Ekserisi ev kedisi büyüklüğündeyse de, oldukça irileri de vardır.

Genon'lar gayet sevimli ve nazlı mahlûklardır. Vakitlerinin çoğunu ağaçların üzerinde geçirir 've pek ender olarak yere inerler. Sürüleri fazla kalabalık değildir. On ikiden fazlasının bir arada görüldüğü enderdir. Liderleri ihtiyar bir erkek maymundur. Yüksek bir ses çıkaran çoğu zaman odur. O seslendiği vakit de ötekiler onu takip ederler. Sürünün üyeleri istirahat nedirbilmezler. Zarif hareketlerle dalların üzerinde koşuşarak kendilerine meyva, kuş yumurtası, böcek, yabani bal ararlar ve bu yiyeceklerin bir kısmını avurtlarındaki keselerde biriktirirler.

Turistler bu renkli maymunları durup seyretmekten kendilerini alamazlar. Genon'larm vücudu ekseriya yeşil ve gri, yahut mavi, veya sarı ve kahverengi, yahut da siyah karışımıdır. Başında ayrıca başka parlak renkli işaretler dikkati çeker. Genon'lar da insanları merak edip işlerine ara verir ve bıyıklıküçük başlarını şaşkın şaşkın sallayarak onu tetkik ederler. Fakat çoğu zaman hemcinsleriyle baş haşadırlar. Gece olunca, uygun bir dalın üzerinde kıvrılıp, karanlık saatleri uyku ile geçirirler.

Genon'larda anne sevgisi:
Şimdiye kadarki memeli hayvanların, yavrularına düşkün olduklarını gördük. Anne genon da onlardan farklı değildir. Ağaçların üzerinde yol aldığı zaman, yavrusu göğsünün kıllarına asılır, anne de, düşmemesi için çok zaman onu bir eliyle orada tutar. Bir tehlikeyle karşılaşınca, yavrusunu korumak için yılmaksızm dövüşür, fakat önce yavrusunu bir komşusuna emanetetmek tedbirliliğini gösterir. Anne ölüm derecesinde yaralansa bile, yavrusunu hâlâ saklamak, yahut sürünün bir başka üyesine emanet etmek suretiyle korumaya çalışır.

Hasta bir maymun:
Genon'lar, hayvanat bahçesi ziyaretçilerini mimikleri ve maskaralıklariylesaatlerce eğlendirirler. Bazan şaşılacak derecede insanlaşırlar da...

Hasta olan bir genon'a ilâç olarak alkollü bir içkinin verilmesi uygun görülmüştü. Bu hoş ilâç baytarın emriyle hayvana belli saatlerde içiriliyordu. Genonçok geçmeden ilâcından hoşlanmaya ve ilâç saatini dört gözle beklemeye başladı.İyileşince, içkiye de tabiî son verildi. Genon bunun üzerine ilâç saatleri gelip geçtikçe, elini karnına götürüp inlemek ve yüzünü buruşturmak suretiyle üzüntüsünü belirtmeye devam etti.

Genon'lar tam manasiyle Afrika kıtasının maymunlarıdır. Kıtanın kuzey batıdaki Akdeniz kıyısı dışındakibütün kısımlarında bulunurlar. Madagaskar'da genon yoktur.

Konu SERDEM tarafından (05.04.10 Saat 03:55 ) değiştirilmiştir..
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgigenonlar, cercopithecusgenonlar, genel, genonlar, hakkinda, resimleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Emu (Dromaius novaehollandiae)-Emu Kuşu Hakkında Genel Bilgi ve ve Resimleri Fenci Kuşlar 1 02.02.17 20:43
Lama - Lamalar Hakkında Genel Bilgi - Lama Resimleri - Lamaların Özellikleri Fenci Memeliler 0 14.07.10 00:43
Akbaba (Aegypiinae, Cathartidae)-Akbabalar Hakkında Genel Bilgi ve Resimleri Fenci Kuşlar 0 09.04.10 05:06
Dril (Mandrilus leucophaeus)-Driller Hakkında Genel Bilgi-Dril Resimleri Fenci Memeliler 0 05.04.10 02:20
Manisa-Kırkağaç Anadolu Teknik Lisesi/Hakkında Genel Bilgi/Hakkında Genel Bilgi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 22.07.09 03:28


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:37 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2