tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Memeliler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Memeliler Memeli canlı türleri hakkında bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Okapi (Okapia johnstoni)-Okapi Hakkında Genel Bilgi-Okapi Resimleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1686

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.05.10, 21:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Okapi (Okapia johnstoni)-Okapi Hakkında Genel Bilgi-Okapi Resimleri

Okapi (Okapia johnstoni)-Okapi Hakkında Genel Bilgi-Okapi Resimleri



Okapi (Okapia johnstoni)

Yeryüzünün en ürkek hayvanlarından biridir. Öylesine iyi saklanır ki, varlığı bilim adamları tarafından ancak 20. yüzyılın başında anlaşılabilmiştir.

Bir İngiliz kâşif olan Sir Harry Johnston, Afrika'nın Kongo vadisinde garip bir hayvan yaşadığını öğrenince bilim dünyasının tanımadığı bir canlı bulabilme umuduyla 1890'larınsonlarına doğru yola çıktı. Yerliler ona hayvanın derisinden parçalar verip çamurda bıraktığı ayak izlerini gösterdiler. Johnston tüm çabasınakarşın aradığı hayvanı bulamadı; ama 1900'de yeniden gittiği Afrika'da canlı bir okapi yakalamayı başardı. Daha sonra bu yeni türe, yerel adı ile bulucusunun adından yararlanılarak Okapia johnstoni bilimsel adı verildi.

Okapiler zürafayla aynı familya içinde sınıflandırılır. Omuz yüksekliği yaklaşık 1,5 metre, boyun ve bacakları zürafanınkinden kısadır. Başlıca besinleri olan yapraklarıve otları ustaca kullandığı uzun diliyle kavrayıp yer. Yalnız erkeklerin boynuzları vardır. Kısa olan bu boynuzlar parlak uçları dışında deriyle kaplıdır.

Okapilerin yaşadığı bölge Kongo'nun sık ormanlarıyla sınırlıdır. Hem erkeklerin hem de dişilerin tüyleri düz ve parlak, postu genel olarak mora çalan koyu kahverengi, yüzüdaha açık renk, bacaklarının üst bölümleri enine siyah ve beyaz çizgili, alt bölümleri beyaz, toynaklarının üstü siyah kuşaklıdır.Okapi tehlike sezdiğinde olduğu yerde kıpırdamadan durur. Açık bir alanda hemen göze çarpacak renk ve desenleri yaşadığı çevrenin sık bitki örtüsüne karışarak kusursuz bir gizlenme sağlar.

Özellikleri

Okapinin postu çikolata renginde olur, kadifeye benzer ve hafif kırmızımsı pırıldar. Arka bacaklarının üst kısmında siyah beyaz çizgileri vardır. Yüzüde siyah beyaz alacalıdır. Bacakları zürafada gibi olmasada gayet uzundur. Erkekleriniki kısa boynuzu olur. Dişilerin boynuzu yoktur. Okapilerin dilleri koyu mavi renktedir.

Okapi ortalama 230 kg ağırlığında, 2 m uzunluğunda, 1,60 m boyunda olur. Kuyrukları 40cm uzunluğa varır.Dişiler genelde erkeklerden biraz daha büyüktür.

Yayılışı

Okapilerin yaşadığı tek ülke Kongo Cumhuriyeti'dir. Okapiler ülkenin kuzeyinde ve doğusunda bulunan büyük tropik ormanlarda yaşarlar.

Yaşam Şekli

Ayrıca ot, mantar ve meyve de yer. Gündüz aktiftir ve ormanda hep sabit kalan yollarda dolaşır. Dişilerinkendilerine ait bir bölgeleri olur. Erkeklerin bölgeleri pek sabit değildir.

Okapiler yalnız yaşarlar. Ara sıra ufak bir sürü halinde rastlanıldıkları da olmuştur, ancak hangi sebep ileböyle kısa süreli sürüler oluşturdukları sorusu henüz yanıtlanamamıştır.

Hayvanat bahçelerinde okapiler 30 yaşına kadar yaşayabilir.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgiokapi, genel, hakkinda, johnstoniokapi, okapi, okapi fotoğrafları, okapi hakkında genel bilgi, okapi özellikleri, okapi resimleri, okapia, resimleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Emu (Dromaius novaehollandiae)-Emu Kuşu Hakkında Genel Bilgi ve ve Resimleri Fenci Kuşlar 1 02.02.17 20:43
Okapi Nedir? Okapi Hakkında Bilgi SERDEM Genel Kültür 0 15.09.12 23:41
Kedi (Felis catus)-Kediler Hakkında Genel Bilgi-Kedi Resimleri Fenci Memeliler 0 04.05.10 14:52
Akbaba (Aegypiinae, Cathartidae)-Akbabalar Hakkında Genel Bilgi ve Resimleri Fenci Kuşlar 0 09.04.10 05:06
Manisa-Kırkağaç Anadolu Teknik Lisesi/Hakkında Genel Bilgi/Hakkında Genel Bilgi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 22.07.09 03:28


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:02 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2