tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Memeliler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Memeliler Memeli canlı türleri hakkında bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Maskeli Soreks (Sorex cinereus)-Maskeli Soreks Genel Bilgi ve Resimleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
968

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11.05.10, 20:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Maskeli Soreks (Sorex cinereus)-Maskeli Soreks Genel Bilgi ve Resimleri

Maskeli Soreks (Sorex cinereus)-Maskeli Soreks Genel Bilgi ve Resimleri



Maskeli Soreks (Sorex cinereus)

Maskeli soreks Birleşik Amerika'nın kuzeyi ile Kanada'da en çok raslanılan soreks'tir. Bu minik mahlûk o kadar yırtıcıdır ki, iki tanesi aynı kutuya konulacak olursa, bir tanesi ötekini birkaç saatin içinde mutlaka paralar ve yer.

Pek minik bir hayvan:
Maskeli soreks yetişkin zamanında bile pek minik bir yaratıktır. Ağırlığı 3 - 4 gramı geçmez; bu ise, bir çay kaşığı hacmindeki suyun ağırlığı kadardır. Hele yeni doğanlar bir gramın sadece onda biri kadar çekerler. Hayvanın sırtı kahverengi,karnı ise grimsidir. Hayatı, yaprak altları ve yeraltı tünelleri gibi gölgeli yerlerde geçer. Yuvası çok kere 20 santim çapında ottan bir toptur. Bunun ortasında 7 - 8 santimlik bir odacık bulunur. Kapısı yandaki küçük bir deliktir.

Yavruları bal arısı kadardır:
Anne soreks umumiyetle altı yavru doğurursa da, yavrularının sayısının onu bulduğu da görülmüştür. Bunlar doğuşta çıplak ve bir bal arısı kadar küçüktürler. Derileri depembe ve buruş buruştur Anne, kendi açlığını gidermek ve bu kalabalık ailenin gerektirdiği sütü temin etmek için daima hareket halinde olmak zorundadır. Minikler bir hafta sonra kürklenmeye başlarlar. Bir hafta daha geçince kürkleri tamamdır. Üçüncü haftanın içinde ilk dişleri çıkar ve gözleri açılır.

Bir aylık yavrular sütten kesilirler. Artık yetişkin birer soreks olmuş ve başlarının çaresine bakmaya hazır hale gelmişlerdir. Yetişkin soreks, anne sütü yerine,çekirgeler, salyangozlar, sineklerle güvelerin larvaları ve solucanlarla karnını doyurur. Oynak zamanlan olan bu günlerde soreks, tıpkı kedinin sıçanla oynaması gibi, yakaladığı bir çekirgeyle eğlenir.

Kalbi dakikada 1200 kere atar:
Maskeli soreks, belki de bütün memelilerin en hassası ve en sinirlisi-dir. Heyecanlandığı vakitler, kalbi hızlanarak dakikada1200 kere atmaya başlar. Bu, insanın dakikada 65-90'ı bulan kalp atışlarının yanında bir rekordur! Hayvan yakalandıktan birkaç dakika sonra mutlaka ölür.

Eskimo ile soreks:
Soreks her şeye heyecanlanadursun, dünya yüzündeki birçok kimseler de ondan çekinmektedirler. Bilhassa Eskimo-lar, rahatsız edilen bu hayvanın,insanın üzerine atılacağına, etine saplanacağına ve kalbine girerek ölümüne sebep olacağına inanırlar.Bir soreks ile karsılasan eskimo hayvan gecinceye kadar taş gibi hareketsiz durur ve kazasız belaasızkurtulduğu için tanrısına şükreder.
Maskeli soreks'in hayat süresi on dört aydır. Bu zaman, bu derece minik bir yaratığın düşmanlarının sayıca çokluğuna bakılırsa hiç de kısa bir ömür sayılmaz.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgi, cinereusmaskeli, genel, maskeli, maskeli soreks, maskeli soreks fotografları, maskeli soreks hakkında genel bilgi, maskeli soreks resimleri, resimleri, soreks, sorex, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Maskeli Balo Görmek - Rüyada Maskeli Balo Görmek Açıklaması ve Yorumu - Maskel Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 20.07.12 16:58
Amerika Su Soreksi (Sorex palustris)-Amerika Su Soreksi Genel Bilgi ve Resimleri Fenci Memeliler 1 13.05.10 19:52
Maskeli Ötleğen (Sylvia melanocephala)-Maskeli Ötleğen Genel Bilgi ve Resimleri Fenci Kuşlar 0 02.05.10 12:25
Koala (Phascolarctos cinereus)-Koala Hakkında Genel Bilgi-Koala Resimleri Fenci Memeliler 0 03.04.10 00:46
Maskeli Aşkkuşu Okyanus Evcil Kuşlar 0 30.10.08 04:07


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:18 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2