tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Mezeler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Mezeler Meze tarifleri,yöresel meze tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Patates Dofin
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
456

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.11.08, 13:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 182
Konular: 172
Puan Grafiği
Rep Puanı:1227
Rep Gücü:0
RD:FORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud ofFORUMCU has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
10 Mesajına 11 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Patates Dofin

MALZEMELER
8 kişilik
3 adet iri patates
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
tuz
bir tutam karabiber
3 adet yumurta
4 kahve fincanı un
rafine yağı
rende hindistan cevizi


HAZIRLANIŞI
Su hindistancevizi biber ve tuzu küçük bir tencereye koyup orta ateşte bir kere kaynatın. Hemen karıştırarak unu yedirip 3-4 dakika ağır ateşte pişirip ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince yumurtaları ilave edip karıştırın. Patatesleri temizleyip dörde bölün küçük bir tencereye koyun üzeri kapanıncaya kadar su koyup tuz ilave edin. Orta ateşte kontrol ederek 30 dakika haşlayın suyunu süzdürün. Bir kalburdan yada püre makinasından karıştırmadan geçirip az önce pişirdiğiniz hamurun içine karıştırın. Bir tavaya patateslerin üzerini kapatacak kadar sıvı yağ koyun ve yağı kızdırın. Bir tatlı kaşığı ile bir kaşık patatesli hamurdan alın ve bir başka kaşık yardımıyla bu hamuru tavaya atın. Tavanın aldığı kadar hamuru bu şekilde tavaya atabilirsiniz. Her bir hamuru 3-4 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp yağsız olarak yağdan çıkartıp servis edin.
FORUMCU isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dofin, patates


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fırında Ciğerli Patates Dolması - Fırında Ciğerli Patates Dolması Tarifi Başak Dolmalar Ve Sarmalar 1 06.01.15 12:25
Etli Patates Dolması - Etli Patates Dolması Tarifi - Etli Patates Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 0 09.12.13 19:33
Rüyada Patates Görmek - Rüyada Patates Görmek Açıklaması ve Yorumu - Patates Rüya Tab Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 02.01.13 22:40
Somonlu Elmalı Patates - Somonlu Elmalı Patates Tarifi ASYA Salatalar 0 12.12.11 18:24
Fırında Patates Püresi - Fırında Patates Püresi Diyet Yemeği AnGeL Diyet Yemekleri 0 20.07.11 23:18


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:46 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2