Batırık        MALZEMELER 
25 Su bardağı ince bulgur 
3 Su bardağı ılık su 
15 Su bardağı tahin 
150 gr kuru soğan 
3 Orta boy (250 gr)domates 
1/2 yemek kaşığı domates salçası 
6-7 adet yeşil soğan 
1 demet maydanoz 
1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir 
25 Tatlı kaşığı tuz 
15 Tatlı kaşığı kırmızı biber 
15 Tatlı kaşığı kimyon   
HAZIRLANIŞI 
Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin. 
Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın. 
Bulgura kuru soğanı salçayı domatesikimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil 
soğan maydanoztuzlimon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz. Tarifi Seydi~ehir e aittir. Ermenekde batırık dövülmüş ceviz içiyle İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar. Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır.   
NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur.              |