tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > BİLGİSAYAR-DONANIM ve İNTERNET > Network ve İnternet
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Network ve İnternet Network veya internet konfigurasyonları


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sermaye Şirketlerinin Web Sitesi Kurma Zorunluluğu - Sermaye Şirketlerinin Web Sitesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1334

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.05.13, 13:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Sermaye Şirketlerinin Web Sitesi Kurma Zorunluluğu - Sermaye Şirketlerinin Web Sitesi

Sermaye Şirketlerinin Web Sitesi Kurma Zorunluluğu - Sermaye Şirketlerinin Web Sitesi Kurma Zorunluluğu 1 Temmuz'da Sona Eriyor

Sermaye şirketleri için yeni TTK uyarınca zorunluluk haline getirilen web sayfası kurma konusundaki süre 1 Temmuz'da sona eriyor.

Ahmet Kaplan - Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile sermaye şirketlerine getirilen web sitesi kurma konusunda 1 Temmuz 2013'e kadar yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketlerin sorumlularını 6 aya kadar hapis cezası ve 300 güne kadar adli para cezası bekliyor.

Birçok şirketin hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığı yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile sermaye şirketlerine getirilen web sayfası kurma zorunluluğunda zaman daralıyor.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Ticaret Sicil Müdürü Pınar Yayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketlerin yeni TTK'ya uyumlu hale gelmeleri gerektiğini belirterek, bu şirketlerin anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler olduğunu söyledi.

Pınar Yayar, 1 Temmuz 2013 tarihinde bu kanunun yürürlüğe gireceğini ifade ederek, kanunun kapsamı ve getirdiklerini şöyle anlattı:

"Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde web sitelerini oluşturmayan şirketlerin yönetim kurul üyeleri, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin ortakları birtakım cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalacak. Bu müeyyidelerden birincisi 6 aya kadar hapis cezası, ikincisi ise 100 günden 300 güne kadar adli para cezası uygulanmasıdır. Web sitesi oluşturmuş şirketler de güncel bilgilerini eklemek zorundalar. Güncelbilgilerini yapmayan şirketler de birtakım cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Onlar için de 100 günden 300 güne kadar adli para cezası söz konusudur."

Şirketlerin, web sayfalarında hukuki davalar ve birtakım finansal tabloların bulunmasını istemediklerini belirten Yayar, ancak yasanın gereklerini yerine getirilmesi halinde herkesin şirketler hakkında bilgi sahibi olacağını bildirdi. Yayar, herhangi bir şirketin web sitesindeki bilgiler sayesinde örneğin hisse almak isteyen kişinin sağlıklı bilgi sahibi olacağından mağdur olmayacağını anlatarak birtakım verilerin ulaşılabilir olmasının şeffaflık adına iyi bir şey olduğunu dile getirdi.

Yeni şirket kuranların web sitesini aynı anda kurması gerektiğini eski şirketlere ise 1 yıllık uyum süresi tanındığını kaydeden Yayar, Yeni TTK hakkında şu bilgileri verdi:

"6102 sayılı Yeni TTK, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girdi ve şirketlere 1 yıl uyum süresi verildi. Yani 1 Temmuz 2013'e kadar şirketler, gerek ana sözleşmeleri, gerekse bu kanunda öngörülen birtakım yenilikleri uyumlu hale getirip 1 Temmuz 2013'e kadar Yeni TTK'ya uyumlu hale gelmeleri gerekir. Yasanın öngördüğü yeniliklerin bir tanesi de şirketlerin websitesine sahip olma gerekliliğidir. Her şirketin bir web sayfasının olması gerekmektedir. Şirketi yeni kuranlar web sayfasını açtıklarında bu web sayfasında bulunması gereken unsurlar var. Bunlardan birincisi şirketlerin ticari sicil numarası, ticaret sicil numarasının yanında şirketin sermayesi, şirket müdürlerinin isimleri ve şirket merkezinin adresinin bulunması şarttır. Bunlar, şirketin kurulma aşamasında bulunması gerekenlerdir. Bundan sonra da şirkette yapılan her değişikliğin, örneğin; bir anonim şirketse ve genel kurul yapmışsa bu genel kurul tutanağının, onun ötesinde bir yönetim kurulu kararı alınmışsa bu yönetim kurulunun kararını, şirket hakkındaki herhangi bir iptal davası ya da hacizle devam eden bir haciz şerhi varsa bunların bulunması gerekiyor."

Yayar, Türkiye'de yaklaşık olarak 750 bin şirketin kayıtlı, 200-250 bine yakın şirketin ise kayıt dışı olduğunu da sözlerine ekledi.

"Şirketler, kurumsallaşmış web firmalarını tercih etmeli"

Web tasarım işi üzerine faaliyet gösteren DemAjans'ın sahibi Murat Aslan, web sayfasının kurulmasıyla birçok şeyin resmiyet kazandığını belirterek, web sayfası kurmak isteyen şirketlerin, çantacılar denilen herhangi bir yeri olmayan kişilere değil profesyonel ve kurumsallaşmış firmalara sitelerini yaptırmaları çağrısında bulundu.

Yapılacak web sitelerinin domain ve hostinglerinin yıllık olarak değiştirilip yenilenmesi gerektiğini ifade eden Aslan, "Bu konuda kapsamlı, kurumsal çalışmayan firmaların bunları takip etmesi çok zordur. Bunlardan kaynaklı hemgüncellenmesi gereken dinamik web sitelerinin sistemleri kurulmuş en azından bunu adım adım takip eden günübirlik değişikliklerle ilgili de istediği anda hemen bulabileceği firmalar olması gerekiyor" dedi.

Şirketlerin kurması gereken web siteleri hakkında çok spekülatif bilgiler olduğunu dile getiren Aslan, web sitelerinde bulunması gereken en önemli unsurlar konusunda, "Birincisi, bilgilerin çok rahat güncellenmesi için yönetim panelinin oluşturulması, bu panelde şirketin yıllık bilançosu, mevcut bildiri ve duyurularını barındırması ve açıklamasıyla alakalıdır. İkincisi, web sitesinin kesinlikle kapatılmaması, istenildiği anda bakılıp incelenmesine dayalıdır" ifadelerini kullandı.

Milyar Dolarlık Piyasa

Murat Aslan, yaptıkları web tasarım işinin, Türkiye'deki normal piyasa değerinin 3-3 bin 500 lira değerinde olduğunu söyledi.

Kendilerinin, web sitelerini istenen özelliklere göre, 2 bin liradan az olmamak kaydıyla yaptıklarını anlatan Aslan, şirketlere getirilen zorunlulukla birlikte şirket sayısı da dikkate alındığında toplamda milyar dolarları geçenbir piyasa söz konusu olduğunu bildirdi.

Atik Enerji İnşaat Bilişim Tarım Makineleri Limited Şirketi Ofis Koordinatörü Mehmet Aslanhan ise kendi sayfalarında yasaya uygun bulunması gereken bazı şeylerin mevcut olduğunu ancak yeni TTK hakkında pek bilgisi olmadığını ifade etti.

Yasayla getirilen finansal tablonun şirket için sıkıntı doğurabileceğini öne süren Aslanhan, şöyle konuştu:

"Geçen yıllardaki sonuçlarınız internet sayfanıza yansıyor. Rekabetin çok yoğun olduğu bir dönemde kar marjınızı ciddi bir şekilde düşürmüşsünüzdür. Bunu göze alarak ticaretinize devam etmek istemişsinizdir ama kapasitenize göre yazdığınız mali devirler çok düşük veya buna yakın bir rakam olursa müşteriye iyi bir intiba bırakacağını tahmin etmiyorum. Müşterinin o rakamlara bakması işvereni mutlu etmeyeceğini düşünüyorum. Ama bunun dışında her firmanın kanuna bağlı kalmadan bu sayfayı kurmaları gerektiğine kesinlikle inanıyorum. Çünkü reklam giderleriniz muhakkak vardır, o reklam giderlerinizi ciddi anlamda kısar. Birkaç karakter yazıyla şirketiniz tamamen karşınıza çıkar. Müşterinin çok rahat ulaşabileceği bir noktadır. Bu yönüyle yasayı çok olumlu buluyorum."

Web işi yapanlar konusunda esnaf ve şirketlerin bazı sıkıntıları olduğuna işaret eden Aslanhan, "Özellikle bu bölgede devamlılığı olmayan webşirketleriyle karşılaştık. Sayfanızı hazırladıktan sonra güncelleme konusunda onlardan bir şey isteniyor. Ancak hazırlayan arkadaşı bulmak mümkün değil. Devamlılık çok önemli, bölgemizde buna ciddi anlamda ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kurma, sermaye, sermaye şirketlerinin web sitesi kurma zorunluluğu, sermaye şirketlerinin web sitesi kurma zorunluluğu 1 temmuz'da sona eriyor, sirketlerinin, sitesi, web, zorunlulugu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Sermaye Görmek - Rüyada Sermaye Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sermaye Rüya Tab Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 24.12.12 22:06
Doğan Sitesi İlköğretim Okulu Elbistan Kahramanmaraş - Doğan Sitesi İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 09.09.10 02:40
Kahramanmaraş - Elbistan - Doğan Sitesi Lisesi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 03.08.10 23:05
Gayrimenkul Sermaye İradı/Menkul Sermaye İradları(tvs) SERDEM Açıköğretim 3. Sınıf Ders Notları 0 15.05.09 06:25
Vatan'ın İnternet sitesi mahkeme kararıyla kapatıldı Güllü Güncel Haberler Aktuel 0 16.10.08 06:51


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:01 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2