tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > BİLGİSAYAR-DONANIM ve İNTERNET > Network ve İnternet
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Network ve İnternet Network veya internet konfigurasyonları


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kendinize Özgü Bir Slayt Yapmak İçin
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1708

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.04.08, 14:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kendinize Özgü Bir Slayt Yapmak İçin

Aşağıdaki işlemleri sırayla yaparsanız sizinde slaytınız olmuş olur.

Öncelikle elinizde şiir ve bu şiire uygun manzaralar ve müzik olması gerekiyor. Slaytınıza müzik ekliyecekseniz müziğiniz kesinlikle wav uzantılı olmalıdır eğer mp3 uzantılı bir müzik ise bunu wav'e çevirmeniz gerekiyor. Ben "Adope Audition" Proğramı ile mp3 leri wav'e çevirip slaytıma öiyle ekliyorum.

1 - Power Point; proğramınızı açıyorsunuz programın içinde mausunuzun sagına tıklıyorsunuz ve arka planı tıklıyorsunuz daha sonra imlece tıklıyorsunuz ve dolgu efeklerini seçiyorsunuz, üstten 4. sıradan resimi tıklıyorsunuz alttaki resmi seç butonuna basıyorsunuz ve daha önce seçtiğiniz ve bilgisayarınıza kayıt ettiğiniz manzaraya ulaşıyorsunuz, resmin üzerine tıklıyorsunuz ve ekle buutonuna basıyorsunuz yukarıda sağda tamamı tıklıyorsunuz uygula seçeneğine tıklarsanız o sayfaya resim yerleşiyor yok tümüne uygulaya tıklarsanız tüm slayt sayfalarına bu resim otomak işlenecektir. Böylelikle ilk sayfayı yapmış oldunuz.

2 - İkinci Sayfayı Oluşturmak; İkinci ve daha sonraki sayfaları oluşturmak için yukarıda ekle menüsünü tıklıyorsunuz otomatik olarak ikinci sayfanız oluşuyor, Eger slaytınız bir kaç sayfa olacaksa aynı işlemi tekrarlıyarak istediğiniz kadar sayfa oluşturabilirsiniz. Yine bunlara resim ekliyeceğiniz zaman yukarıda anlatıldığı gibi,
programın içinde mausunuzun sagına tıklıyorsunuz ve arka planı tıklıyorsunuz daha sonra imlece tıklıyorsunuz ve dolgu efeklerini seçiyorsunuz, üstten 4. sıradan resimi tıklıyorsunuz alttaki resmi seç butonuna basıyorsunuz ve daha önce seçtiğiniz ve bilgisayarınıza kayıt ettiğiniz manzaraya ulaşıyorsunuz, resmin üzerine tıklıyorsunuz ve ekle buutonuna basıyorsunuz yukarıda sağda tamamı tıklıyorsunuz manzaranız pps sayfasına yerleşmiş oluyor.

3 - Manzara Üstüne Şiir Yazmak; Bunun için altta kare içerisinde A işareti bulunan Metin Kutusunu seçip manzaranın üstüne tıklamanız yeterli daha sonra istediğiniz şiiri klavyenizden yazabilirsiniz.

4 - Yazınıza Hareket Verme; Yazdığınız şiirin her satırına hareket vermelisiniz bunun için şiirinizin satırını mausunuz ile karartın ve sağa basarak özel animasyonu seçin sağ üst tarafta oluşan efekt seç butonuna basın ve istediğiniz hareketi tıklayın böylelikle yazdığınız satır slayt başladığı zaman hareketli gelecektir. Bazı sözlerin vurgulu olması içinde metin kutusunun yanındaki Wordart Ekle menüsünü seçin ve yazınızı yazın daha sonra yine buna aynı şekilde özel animasyondan istediğiniz hareketi verin.

5 - Slayt Geçişi ; Oluşturduğunuz sayfaların daha güzel gelmesi için yukarıdan slayt gösterisini tıklayın onun altında bulunan slayt geçişini tıklayın her sayfa için yukarı sağdaki seçili slaytlara uygula bölümünden her hangi birini tıklayın. Böylelikle her sayfanız daha özel bir görünüm ile gelecektir.

6 - Geçişi Değiştir; Seçili slaytlara uygula bölümünün hemen altındaki geçişi değiştir bölümünün altındaki birinci imlecten slayt hızını ayarlıyabilirsiniz. Ses bölümünden ise her satırınıza ses efekti verebilirsiniz.

7 - Müzik Ekleme; Slaytınıza müzik eklemek için yine aynı ses bölümünün imlecine tıklayıp asansör ile en alta iniyorsunuz ve diger sesleri tıklıyorsunuz. Bu sizi otomatik olarak daha önce bilgisayarınıza kayıt ettiğiniz wav uzantılı müziğe göntürecektir. Bunu slaytın ilk sayfasında yapmanız gerekiyor. Müziği seçip tıkladığınız zaman müzik slaytınızın ilk sayfasına otomatik olarak yerleşecektir. İkinci ve üçüncü sayfalarınızda ses yok menüsünü işaretlemelisiniz ki müziğiniz slayt ile başlasın ve sonuna kadar devam etsin.

8 - Zamanlama Provası; Slaytın estetiği önemli slayt müzik ile başlamalı müzik bittiği zaman bitmeli bunun için slayt gösterisini tıklayıp ordan zamanlama provasını seçin ve slaytınızın müziği başlayacaktır sol köşede de zaman sayacını göreceksiniz onu bir kere dinlemelisiniz ki müziğinizin kaç dakika sürdüğünü görebileseniz daha sonra bunu da kaç sayfa slayt yaptıysanız ona bölmelisiniz örneğin müzik 4 dakika ise slaytınız 4 sayfa ise her bir sayfaya 1 dakika verin.

9 - Slaytın Otomatik Tekrar Başlaması; Bunun için yukarıdaki slayt gösterisi bölümünü seçin ve gösteri ayarla bölümünü aç seçenekleri göster menüsünden
Esc karakterine kadar sürekli döngü seçeneğini işaretlediğiniz zaman slaytınız bittiği zaman otomatik tekrar başlayacaktır. Bu sebeple son sayfanıza 15 saniye daha fazla zaman bırakın.

10 - Şifrelendirme; Slaytınızın kalıcı kalıp değişikliğe uğramaması için şifre vermeniz gerekli bunun için slayt yapımı bittikten sonra araçlar bölümüne gelin güvenlik seçeneklerini tıklayın karşınıza açma provası ve değiştirilecek parola çıkacak siz bu ikinci menüye değiştirilecek paroloya istediğniz şifreyi verin ve tamamı tıklayın aynı şifreyi tekrar yazın ve tamamı tıklayın daha sonra farklı kaydete gelip slaytınıza bir ad verdikten sonra power point gösterisi olarak kaydettiğiniz zaman size özgü ve sizin şifrenize bağlı slayt oluşmuş olacaktır.


Powerpoint sunumunun içine ses dosyası gömmek

Powerpoint programında sunumun içine nasıl müzik gömülür onu anlatmaya çalışacağım, öncelikle powerpoint'e müzik eklemek ile müzik gömmek arasındaki farkı söylemekte fayda var, sunuma müzik eklemek aslında fazla bir şey ifade etmez çünkü hazırladğınız sunumu başkasına gönderirken müzik dosyasınıda ayrıca göndermeniz gerekir yani 2 dosya gönderirsiniz(powerpoint dosyası ve ses dosyası) fakat müziği içine gömerseniz ses dosyasını göndermenize gerek kalmaz sadece powerpoint sunumunu gönderirsiniz ve sesli olarak sunumu izlerler.

Powerpoint programının içine müzik gömmek için bilinmesi gereken en önemli şey ses dosyasının WAV uzantılı olmasıdır, yani çok kullandığımız MP3'ler powerpoint sunumunun içine gömülmez(yanlış anlaşılmasın eklemekten bahsetmiyorum), gömmek için "wav" uzantılı ses dosyası olması gerekmektedir ya da MP3'ler bir dönüştürü ile wav'a dönüştürülüp gömülmesi gerekir.

Bunu dedikten sonra isterseniz başlayalım;

1. Öncelikle "araçlar(tools)" girerek aşağı doğru açılan menüden "seçenekler(options)" seçelim.


2. Açılan pencereden "Genel(general)" girerek "KB" önündeki sayıyı yükseltelim, örneğin aşağıdaki resimde 5000KB yani 5MB'lik bir değer var bu değer içine gömeceğimiz ses dosyasının(wav) limitini gösteriyor, ekleyeceğimiz ses dosyasını örneğin 10MB ise buraya 10.000KB yazmamız gerekli, işlem bittikten sonra "tamam(ok)" ile kapatın pencereyi.



3. Şimdi "Ekle(insert)" , "sesler ve klipler(movies ans Sounds)" takip ederek "dosyadan ses(sound from file)" seçin.



4. Ses dosyasını seçin, unutmayın WAV olmalı…




5. Dosya eklendikten sonra karşınıza böyle bir pencere gelir, "otomatik olarak(Automatically)" seçin.





6. Ses dosyasını ekledik ve slaytın ortasında bir sarı çan şeki çıktı, üzerine gelin ve sağa basın,açılan menüden "Animasyon(custom animation)" girin.



7. Sağ tarafta açılan animasyon penceresinden eklediğimiz ses dosyasının üzerine gelip sağa basın ve efekt seçenekleri(effect options) girin.



8. Burası önemli bir nokta aşağıdaki resimde kırmızı kare içine aldığım yerdeki "sonra(after)" yazan yere tik koyun ve ordaki boşluğa sunumunuzun toplam slayt numarasını yazın, yani sunumunuz 40 slayt ise toplam oraya 40, 856 slayt ise 856 yazın böylece eklenen ses dosyası hiç durmayacak ve toplam slayt sayısı sonuna kadar çalmaya devam etcek(bunun hakkında sıkıntı çekenler oluyordu).



9. son olarak sarı çan işaretinide saklamak için şunu yapın, yukardaki "ses ayarları(sound settings)" sekmesine girdikten sonra aşağıdaki resimde işaretlediğim, "hide sound icon" ile başlayan cümlenin başındaki yere bit tik koyun ve tamam diyip kapatın.




--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.04.11, 19:26   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 8
Konular: 0
Puan Grafiği
Rep Puanı:1020
Rep Gücü:0
RD:alican has much to be proud ofalican has much to be proud ofalican has much to be proud ofalican has much to be proud ofalican has much to be proud ofalican has much to be proud ofalican has much to be proud ofalican has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Kendinize Özgü Bir Slayt Yapmak İçin

Tesekkürler
alican isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bir, kendinize, ozgu, slayt, yapmak, İcin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
2014 E-Kart Yapmak İçin PNG Noel Resimleri - Gif Yapmak için Yeni yıl Pngleri Başak Grafik Tasarım 2 30.12.13 19:39
PNG 2014 Yeni Yıl Resimleri - E-Kart Yapmak İçin PNG Noel Resimleri - E-Kart İçin PNG Başak Grafik Tasarım 1 30.12.13 19:23
Ramazanda Sağlıklı Beslenmek İçin Neler Yapmak Gerekir ? Tuna Ramazan Özel / Oruç / Kurban Bayramı 3 05.04.11 19:27
E Kart Yapmak İçin Dekorlu Kalpler Okyanus E-Kart 7 05.04.11 19:27
Namazları Kaçırmamak İçin Ne Yapmak Gerekir ? Tuna Namaz ve Abdes 1 05.04.11 19:25


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:58 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2