tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Oğlak (http://www.tualimforum.com/oglak/)
-   -   Oğlak Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 (http://www.tualimforum.com/oglak/37184-oglak-burcu-aylik-yorumu-eylul-2009-a.html)

Okyanus 21.09.09 07:36

Oğlak Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009
 
Oğlak Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
25 Ağustos-16 Ekim tarihleri arasında karşıt burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeni astrolojik anlamda üzerinde durulması gereken önemli bir enerji etkisidir. Neden diyeceksiniz. Çünkü Mars gezegeni genel yapısı itibariyle gerginlik oluşturucu ve isteklerinizi(istekleri) birbirinize kabul ettirme aşamasında gerekirse baskı uygulayabileceğinizin göstergesidir. Tabii, burada bir ufak şansa sahipsiniz. Çünkü Mars eğer Yengeç burcunda değil de oldukça sert ve olumsuz yansımalar taşıyıcı bir burçta ilerliyor olsaydı durum daha da vahimleşebilirdi. İşin ilginç yanı Oğlaklar eş seçiminde ve genel olarak ilişkilerinde astrolojik açıdan ilginç bir yazgıya sahiptirler. Bu beni hep düşündürmüştür. Bugüne dek incelediğim bir çok Oğlak haritasında, dışa karşı güçlü, kırılmaz, güvenilir dimdik durabilen ve her türlü girişimde çalışkanlıkları ve sağlam seçimleri ile tanınan Oğlaklar, sıra eş seçimine geldiğinde, pasif, hayata karşı kimi zaman oldukça dirençsiz, olanı olduğu haliyle kabul etmeye çalışan, güçlü bir kadına ihtiyaç duyan,,,, erkeklerle olmayı tercih etmişlerdir. Yani sahiplenmeye, korunmaya, korunulmaya ihtiyaç duyan erkekleri bir mıknatıs gibi çektiklerini, daha çok beğendiklerini görmüşümdür. En güçlü erkek bile Oğlak kadınının yönetimi altına girmeye hazır gibidir. Bu sanırım Oğlak burcunun Satürn idaresinde oluşunun getirdiği bir güç olmalı. Aynı şekilde Oğlak erkekleri de hakimiyetleri altına alabilecekleri kadınları tercih ederler. Bu benim kişisel olarak saptadığım bir gerçek. İşte bu gerçekten yola çıkınca, karşıt burcu olan Yengeçte ilerleyen her gezegen transitinde Oğlak güç hamlesinde bulunmaya çalışırken, partnerinin pasifize olması mümkündür. Aslında bu durum diğer bazı burç karşıtlıklarında da rastlanılır. Fakat burada konumuz Oğlaklar olduğu için, Mars gezegeninin Yengeç burcu seyir zamanlarında ilişkinizdeki eksikleri, beklentilerinizi içinde bulunduğunuz durumu gerçekçi bir şekilde gözden geçirirken, partnerinizin bu tavırlarınız karşısında çok büyük bir hamlede bulunmak, kendini düzenlemek, düzeltmeye çalışmak yönünde radikal gelişimler göstereceğini düşünmeniz, sizin açınızdan zorlayıcı olabilir.
Bu seyir devam ederken Merkür gezegeninin ilişkilerle ilgili konularda etkili olacak Terazi burcu seyri doğal olarak sizin iletişimsel olarak dengeyi kimi zaman korumaya çalışırken, çoğu zaman geçmiş konuları açabileceğinizi, sorunlarınızı ortaya koyarak çözümlemeye çalışabileceğinizi söyleyebiliriz. Bu iki sert etki altında bir Oğlak öncelikle partnerinin kendisinden çok farklı yapıda bir kişi olduğunu kabul etmesi ve ona göre beraberliğini dengede tutması lazımdır. Genelde partneriniz bu enerjiler altında kimi zaman direkt ve açık olmak yerine dolambaçlı yolları tercih edebilir. Yani siz bazı konularda kendisini düzeltmesini söylerken, o sadece dinleyebilir hatta bazen içinden, bu durumlar ne zaman sona erecek ve ne zaman susacak diye geçirebilir. Aslında böyle bir enerji altında, partnerinizin size karşı kendisi savunmaktan ziyade öfkesini açıkça gösterememesinin getirdiği baskı altında olması da doğaldır. İlişkisi düzgün seyirde giden Oğlaklar bu dönemi, eşlerinin doğal yapılarının farkında olarak elele ve işbirliği şeklinde geçirmeyi bilirler. Genelde birbirlerinin hobilerine, yalnızlığına, düşüncelerine saygı gösterebilir herhangi bir sorun karşısında eşlerinin ne tutum göstereceğini bildiklerinde fazla üstelemez sorunu sessiz sakin bir şekilde çözmeyi tercih edebilirler.
İlişkisinde sorun olan Oğlaklar için bu dönem çok daha zorlu geçebilir. Bir yandan iş hayatının içinde mücadele eden ve kariyer hayatıyla ilgili konularda üzerinde baskılar hisseden Oğlak, partnerinden fazlasıyla ilgi, sevgi ve şefkat bekleyebilir. Onun arzusu, birlikte olduğu kişinin kendini gözden geçirmesi ve eksiklerinin bilincinde olarak hareket ederek bunları düzeltmeye çalışmasıdır. İlgi duyduğu şeylerin peşinden bağımsız ve hırsla gitmeyen, kimi zaman değişken, kaprisli ve kırılgan davranan partnerini daha gerçekçi düşünmesi adına ikaz edebilir. Çünkü bu şekilde davranması halinde ilişkinin rotası yanlış bir yöne kayacak ve belki de bu beraberlik oldukça büyük bir hasar alacaktır. Genel yapısı itibariyle Oğlaklar yönetmeyi sevdiklerinden bu durumda baskı kurarak düzeni sağlamaya çalışabilirler. Eğer her iki kişi de sorunlar olmasına rağmen birbirlerini seviyorlarsa, kimi zaman çatışarak, bazen hiç konuşmayarak, çoğunlukla da laf dokundurmalarda bulunarak dönemi geçirmeye çalışabilirler. Yani ayrılık gibi bir durum gerçekleşmeyebilir. Çünkü Mars Yengeçte eskiyi işaret ettiği için, partnerin şu anki konumu sürdürmeye niyeti daha fazladır. Yalnız şu var ki, problemler bu dönemde ancak ve ancak ılımlı davranışlarla ve karşılıklı işbirliği içinde düzeltilebilir. Kaldı ki Merkür gezegeninin geri hareketinde ani bir karar almak daha sonra pişmanlık duymanıza neden olabilir. Benim önerim bu gibi durumda olanların 18 Eylül-28 Eylül arasında Merkür Başak burcunda geri hareketteyken problemleri üzerinde konuşmayı denemeleridir. Çünkü o devrede algılama daha yüksektir ve sorunların ardındaki gerçekler çok daha net anlaşılabilir.
İlişkisinde çoktandır fırtınalar esen ve ayrılmaya kesin olarak karar veren çiftler için durum tabi ki zordur. Özellikle boşanmaya karar veren çiftler için bu dönem, bundan sonrası adına neler yapılacağının karşılıklı konuşulması anlamına gelir ki, eski bir sorun olduğu için Merkür geri hareketine rastlaması sebebiyle yapılacakların mutlaka yerine oturtulması lazımdır. Eğer çocuklar varsa her iki kişi de öncelikle anne ve baba olmanın sorumluluğu altında olduklarını unutmamalı, çocuklarının psikolojik sağlığı adına birbirlerine dostça davranmaya çalışmaları faydalıdır. Benim tavsiyem biraz önce verdiğim tarihlerde tekrar bir araya gelerek konuşmanız ve yapmayı düşündüklerini tam olarak saptamanızdır.
İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem genel olarak bir beraberlikten neleri beklediğinizi tam olarak saptamaya çalışmanızdır. Merkür geri hareketi bu konuda doğru şekilde kullanıldığında oldukça işe yarayabilir. Çünkü zihin normal zamanlara göre çok daha algılayıcıdır. Kişi içe dönerek kendini gözden geçirebilir. Belki iletişimde bulunmaktan çekinebilir fakat herşeyin gayet net farkındadır. Mars Yengeç burcu seyir zamanlarında arzuladığınız en önemli şey, korumacı, sahiplenici ve güvenilir bir kişinin hayatınıza girmesini düşleyebilirsiniz. Hatta bu dönemde geçmişte yaşanan ve üzerinden çokça zaman geçmiş ilişkinizi düşünmeniz veya bu kişinin size kendisini tekrar hatırlatması mümkündür. Çünkü aidiyet duygusu tüm insanlar üzerinde etkili olacağından, doğal olarak sizinle belli bir zamanı geçirmiş kişinin de eskiyi hatırlaması doğaldır. Bu hatırlama eğer o kişiye hala aynı sevgiyi duyuyorsanız belki yeniden bazı şeyleri düzeltmenizi sağlayabilir. Fakat geri harekette olunduğu için bunun uzun soluklu ve sağlam olabilmesi için her iki kişinin de bu ayrılıktan çok dersler çıkarması ve eşleşim haritalarınızda böyle bir kadersel etkinin bulunması gerekir. Benim önerim öncelikle sizin kendinizle başbaşa kalarak iç gözlemde bulunmanızdır. Bu son derece önemli. Çünkü bunu tam olarak yaptığınız zaman bundan sonrasında çok daha tutarlı bir ilişki yaşamanız mümkün olur.
İş ve Kariyer
6 Eylül – 17 Eylül tarihleri arasında Terazi burcunda ve kariyer evinizde geri harekette olacak Merkür gezegeni sizler açısından iş hayatınızla ilgili konularda uyumu amaçlayan dengeli düşünme süreci olarak önemlidir. Eğer iş hayatında ilerlemek, iyi bir yere gelmek istiyorsanız bu tarihler arasında ve bana göre tüm ay boyunca sıkı gözlemlerde bulunmanız, keskin düşünmekten ziyade daha esnek hareket etmeye çalışmanız faydalıdır. Yani iş yaşamınızla ilgili sorunlarda terazinin kefelerini iyi dengelemek şarttır. Bu dengeleme neden çok önemli. Çünkü 29 Ekim tarihinde yöneticiniz Satürn gezegeni gayet güçlü olduğu Terazi burcunda ve olumlu enerjiler sunduğu kariyer evinizde seyrine başlayacağından, doğal olarak sizler sırasıyla bu kuvvetli etkiden nasibinizi alabilmeniz için öncelikle kafanızın içinde ilerisi adına ne düşündüğünüzü, neyi planladığınızı iyi belirlemeniz gerekir. Ancak bu sayede hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Hala hangi yönde ilerleyeceğinin farkında olmayan, günlük sorunlarla uğraşmayı ve günlük yaşamayı tercih edenleriniz bu büyük gücü akıllıca kullanamayabilir. Tabi Satürn gezegeni ileri-geri devinimi nedeniyle tam olarak Terazi burcunda ilerlemesi 2010 yılının Temmuz ayını bulsa da, 29 Ekim 2009 tarihi bir başlangıç olarak önemlidir. Son iki yıldır çoğunluğunuz mesleki uzmanlık, eğitim hayatı, bilgilenme, girişimlerde bulunma, düzgün bir iş yaşamına sahip olmak için kendinizi geliştirme yolunda mücadeleler vermektesiniz. Satürn gezegeninin Terazi burcundaki etkisi başlamadan yaklaşık iki ay önce gerçekleşen bu geri harekette, Çoğunluğunuz tabi ki haritanızdaki etkiler nispetinde bu enerjiden payınıza düşeni sırasıyla al Sizin için mesleki anlamda yepyeni bir dönem başlayacak. Bir çoğunuz bugüne dek ektiklerinizi biçmeye başlayacaksınız. Satürn karmik bir gezegenidir. Eğer emek sarfetmiş, doğru ve düzgün bir şekilde çalışmış, dürüst davranışlarda bulunmuş çevrenize karşı duyarlı ve otoritelere karşı saygılı, kurallara bağlı bir şekilde yaşamışsanız, Satürn gezegeni ilerlemeniz ve toplumda iyi bir konuma gelebilmeniz adına şimdi yanınızda en büyük destekçinizdir.
İyi bir kariyer sahibi olabilmek adına verdiğiniz bu mücadeleler bu tarih itibariyle yavaş yavaş semerelerini görmenizi sağlayabilir. Yeter ki akıllıca davranın ve yeter ki güçlü olan kişilerle ilişkinizi iyi sürdürün. Hayatın neler getireceğini bilemiyoruz. Hepimiz cinsiyet ayırtmaksınız hayatımızı garanti altına almak durumundayız. Devir büyüklerimizin devri gibi değil. Rekabet, kıskançlıkları beraberinde getirdiğinden, dikkatli seçimlerde bulunmalıyız. İşte Eylül ayındaki bu geri hareket, mesleki uzmanlığınızı tescil ettirip daha güçlü bir kariyer sahibi olabilmeniz adına yarım kalan işlerin tamamlanması açısından bana göre gayet faydalıdır. Bir çoklarınız Merkürün bu geri hareketinde özellikle otoritelerle olan ilişkinizi ılımlı bir şekilde sürdürmeye gayret göstermelisiniz. İş görüşmelerinizde kendinizi açık bir dille ve hedeflerinizi dürüst bir şekilde ifade ediniz. Tabi ki iş arayışınız eskiden beri devam ediyorsa bu tarihler arasında gelen iş tekliflerini gözden geçirerek, olumlu olduğuna kanaat getiriyorsanız uygulamanızda bir sakınca yoktur. Fakat halihazırda bir işiniz varsa ve birdenbire karşınıza bir iş çıkarsa lütfen beklemede kalınız. Etraflıca gözden geçiriniz. Bu tarihler arasında özellikle yeni anlaşmalar söz konusu olursa lütfen dikkat ediniz. Maddeleri gözden geçiriniz. Ortaklıklar veya evlilik yoluyla değişimler söz konusuysa temkinli ve sabırlı olmaya çalışınız.
18 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında ise, Merkür gezegeni Başak burcunda her ne kadar geri harekette olsa da, bu burçta yönetici olduğundan, çalışma yaşamınızla ilgili konularda durumunuzu tüm açıklığıyla gözden geçirebilmeniz, mantıklı çıkarmalarda bulunmanız, eskiye ait tüm işlerinizi, projelerinizi tamamlamanız, hızlı bir şekilde çalışabilmeniz adına faydalıdır. İçe yönelerek derin bir şekilde düşünmenizi, kendinizi analiz etmenizi sağlayan Merkür geri hareketi, kariyer sahibi olabilmeniz adına eğitim, staj, inceleme, tez, araştırma, yayıncılık gibi konulardaki işlerinizi başarılı bir şekilde yoluna koyabilmenizi, önemli bir proje üzerinde çalışıyorsanız bununla ilgili taslağı hazırlamanızı, eksiklerinizi tamamlamanızı sağlayabilir. Tek dikkat edeceğiniz nokta acele etmemek ve dağılmadan sakince bitirmeye çalışmaktır. Özellikle çalışmalarınız esnasında müzik dinlemek, kafanızı boşaltmak veya zinde tutmak için meditasyon yapmak, iç gözlemde bulunmak gayet faydalıdır. Mümkünse bu tarihler arasında işlerinizi yaparken sessizlik gayet olumludur. Oğlaklar genelde sabırlı ve pratik çalışabilmeyi başarırlar. İşte bu tarihler arasındaki Merkür size bu konuda destektir. Belki asosyal hale gelebilirsiniz. Fakat sonunda uğraştığınız ve emek sarfettiğiniz bu iş, kariyer hayatınız açısından önemli ise, geri planda kalmanızın önemi olmamalı. Yine bu dönemde yüksek eğitim hayatınıza ağırlık veriniz. Eğici ve öğretici yayınları takip ediniz. Kısaca bilgilenmeye değer gösteriniz. Zaten Merkür geri hareketinde genel olarak eski işler önünüze gelir. Yani tamamlamanız gereken ne varsa önemlidir. Yaşamınızda genel olarak tıkanmış ne varsa bu dönemde bunların üzerinde durarak düzene kavuşturmanız mümkündür. Kafanızın içindeki çıkmazlarda, sezgileriniz ve yüksek düşünme gücünüz size rehberdir. Gördüğünüz gibi Merkür geri hareketi o kadar da olumsuz değilmiş. Yeter ki kullanmasını bilelim. Ben Eylül ayının sizler açısından geri plandaki çalışmalar ve Ekim ayından itibaren kariyer hayatınızla ilgili konularda yeni adımlar atabilmeniz adına gayet verimli geçeceğini düşünüyorum. Tek sorun, sessiz kalmanız, aşırı çalışmanız, içe gömülmeniz, yorgunluğun getirdiği stres olabilir. Fakat bütün bunlar eğer ilerisi adına gerekiyorsa hiç sıkılmayınız. Unutmayalım ki, emek sarfetmeden güzelliklere kavuşulmaz, kavuşulsa da kalıcı bir değeri olmaz.
Para Durumunuz
26 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında başkalarıyla ortak paylaşımda bulunduğunuz alanda seyrine başlayacak Venüs gezegeninin Eylül ayındaki etkisini doğal olarak Merkür geri hareketini göz önüne alarak düşünmemiz gerekiyor. Bu dönemde Venüs özellikle ortak gelirler konusunda, yani eşiniz, iş yaptığınız kişiler, parayla alakalı bağlantınız olan kişi ve kurumlardan elde ettiğiniz gelirler anlamında bütçenizi aşacak şekilde harcamalarda bulunmamanız gerektiğinin işaretidir. Çünkü böyle seyir zamanlarında kişinin egosu fazlasıyla baskındır. Söz gelimi iş ortaklığında maddi yönden diğer tarafa göre baskın olmaya çalışabilir. Durumları kendi lehine olacak şekilde ayarlamak isteyebilir. Eğer iş ortaklarıyla sorunlu ise ani ve beklenmedik tepkilerde bulunur ki, bu durum maddi açıdan yanlış kararlar verilmesine sebep olabilir. Eğer ilişkisinde maddi paylaşımlar söz konusu ise gerek kendiniz ve gerekse partneriniz harcamalar konusunda gayet temkinli hareket etmeniz gerekebilir. Yani para anlamında bir karar vermeden önce birbirinize danışmanızda fayda vardır.
Yine bu dönemin bir başka etkisi ilginç ve sıradışı yollarla veya yaratıcılık gerektiren işler aracılığıyla para kazanmanız anlamına gelir ki, bu paraları önce borçlarınız daha sonra da gereksinimleriniz için bir kenara ayırmanız yararlıdır. Bankalarla alakalı kredi başvurularınızda özellikle dikkat etmeniz gereken nokta bütçeniz sınırları dışına çıkmamanızdır. Kaynak elde etmek adına cinsel cazibenizi veya ilişkilerinizi ön planda tutabileceğiniz bu süreçte, değer ve zenginlik kazanmak adına uygulayacağınız yöntemlerde dikkatli olunuz. Yani düşündüğünüz planların gerçekleşmesi aşamasında bazı terslikler, gecikmeler oluşmaması için en başından önleminizi alınız .Kimlerle iş yapıyorsanız paranızı peşin veya bir kısmını almanız faydalıdır. Kesinlikle yabancılarla alakalı işlerde paranızı almadan hizmet etmeyiniz. Mali konularda iş yerinizle olabilecek görüşmelerde dikkatli olunuz. Sözleşme yenilenmesi durumu varsa, parayla ilgili maddeleri iyice gözden geçiriniz. Harcamalarınıza dikkat ediniz, vergilerinizi zamanında ödeyiniz. Kredi kartınıza sahip çıkınız. Kimseyle paylaşmayınız. İnternet yoluyla yapılacak alışverişlere dikkat ediniz. Online bankacılık işlemlerini yaptığınız bilgisayarınızı şifre altına alınız. Önemli evraklarınızı saklı tutunuz.
Pozitif Enerjili Günler : 4-5-8-9-10-17-18-21-22-26-27
Zayıf Enerjili Günler :6-7-13-14-19-20
Aşkta En Şanslı Günler :8-9-10
Yeniay :26-27
(Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :13-14
(Ay gezegeninin Yengeç burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)



astroloji@haberturk.com



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:23 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2