tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Leisure Suit Larry - Magna Cum Laude
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1318

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.11.09, 22:42   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Leisure Suit Larry - Magna Cum Laude

Leisure Suit Larry - Magna Cum Laude
Bir kız nasıl tavlanır, en kısa yoldan nasıl eve atılır? Larry anlatıyor...

Cinsel gelişimini tamamlamış her erkeğin beyin kıvrımları arasında dolaşan tek bir düşünce vardır; karşı cins... Sağlıklı bir erkeğin günde ortalama 500 defa karşı cins ile ilgili güzel (!) düşünceleri olduğunu var sayarsak ve bilgisayar oyunlarını oynayan kesimin %90'lık bir kısmını erkeklerin oluşturduğunu biliyorsak, karşı cins ve onları elde etme konusu üzerine yapılmış oyunların piyasada sık sık boy göstermesi gayet doğal olacaktır. Sadece kızlarla tanışmak, onları daha yakından tanımak hatta daha da yakından münasebetlere girmeyi hedefleyen bir karakteri yönettiğimiz Larry oyunları; 80'li yıllardan beri bilgisayar piyasasında saygın bir yere ulaşmıştır. Genelde Monkey Island tarzı oynanışa sahip olan Larry, konusu itibariyle adventure oyunlarına farklı bir bakış açısı getirmişti. Şimdi Larry ile kaldığımız yerden kızların korkulu rüyası olmak üzere devam ediyoruz. Öncelikle konsol için çıkan oyun adventure kimliğini biraz daha arka plana atıp, sadece ilişkiler üzerine yoğunlaşarak, üç boyutlu grafikleri ile de frikik veren kızları daha güzel gösterme amacına hizmet etmek üzere karşımıza dikiliyor.
Hayranlık veren bakışları ile karşı konulmaz cazibeye sahip Larry.
Tanışmak için Larry'nin uyguladığı en önemli taktik; kızın yanında telefonla konuşmak. Bilmeyenler için hemen kısa bir Larry profili hazırlayalım. Larry Loveage; dış görünüş olarak hiç ama hiç umut vermeyen bir yapıya sahip olsa da, kendine güveni tam; 1.55 boylarında, koca kafalı, kafif kel ve testesteron hormon seviyesi tavanda olan bir gençtir. Kendine meslek olarak kızları tavlamayı, onlarla yakın ilişkiye girmeyi seçen Larry, gününün büyük bir kısmını av aramakla geçirir. Bulduğu her genç kızı, yaş, boy, ölçü, şekil, güzellik ayırt etmeksizin, tavlamak için yoğun çaba içindedir. Larry için bir kızın tavlanabilir olması için nefes alması ve yürümesi yeterlidir. Elbette Larry bu kadar yoğun kız tavlama seansları sonucunda epey tecrübeli olmuştur. Hiç çekinmeden karşısına çıkana; 'Bu gece boş musun?' gibi sorular yönelteceği gibi, en frikik veren kızları izlemekten de kendini alı koyamaz. Kısacası Larry halk arasında 'Kadın budalası' olarak tarif edeceğimiz yegâne oyun kahramanıdır.
Aşkın anahtarı, Larry'nin elinde...
İşte o meşhur telefon konuşması Yapısal olarak incelediğimizde Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, adına tam olarak adventure diyemeyeceğimiz, içine serpiştirilmiş mini oyunlarla sadece eğlence amacı güden bir yapım olarak nitelendirebiliriz. Söylediğimiz gibi amacımız sadece kız tavlamak. Elbette bunun bir sırası var. Öncelikle sosyal ortamlarda dolaşarak kendimize uygun bir kız arıyoruz. (Bu kızları Start tuşuna basıp, 'Black Book'u açarak objective bölümünden de görebiliriz.) Bulduğumuz kız bize uygunsa; sol alt köşede bir 'dudak' sembolü çıkıyor. A tuşuna basmamızla birlikte dialoğa girişiyoruz.

Asıl oyunu oluşturan 'mini game'ler, dialoglar sırasında devreye giriyor. Bir hatunla konuşmaya başlağımız anda kısa bir yüklemenin ardından, alt tarafta hızla ilerlemekte olan bir sperm ikonu görüyoruz ve onu kontrol ediyoruz. Karşıdan gelen kırmızı objelere çarpmadan ve yeşil objeleri toplayarak ilerlemeye çalışıyoruz. Kırmızı objelere çarptığımızda soldaki hayat gücümüz düşüyor, yeşil kalpleri topladığımızda ise geri kazanıyoruz. Diğer yeşil objeler olan smile'ları (gülücük sembollerini) topladığımızda en altta bulunan yeşil bar doluyor. Amacımız dialog bitmeden smileları toplayıp barı doldurmak. Her yeşil obje topladığımızda kızı etkileyecek sözler söylüyor, kırmızılara çarpmamız halinde ise pot kırıyoruz. Kırmızılara fazlasıyla yakalanmamız halinde sadece pot kırmakla kalmıyor, gaz çıkartmaya da başlıyoruz. Taktir edersiniz ki yeni tanışmakta olduğunuz bir bayanın yanında alttan üstten gaz çıkartmak pek iyi bir durum olmasa gerek.
Seksin anahtarı, Larry'nin elinde...
Bir kızla karşılaştığınızda kalbinizin sesini değil, "Küçük Larry"yi dinleyin... Kızımız ile yaşadığımız ilk intiba münasebetinden sonra daha derin konulara dalmak üzere tekrar ve tekrar karşılaşmamız gerekiyor. Larry hızlı ve çapkın bir yapıya sahip olduğundan aynı anda bir kaç kızı elinde tutabiliyor. Bu da daha fazla görev ve daha fazla mini game demek. Sadece bir kız üzerinde yoğunlaşıp sonuna kadar gitmek isterseniz Black Book'a bakıp kızın o anda nerede olduğunu ve ne beklediğini görebilirsiniz. Kızlar ile her konuşmamızda konular daha derinleşiyor, refleks gerektiren mini game'ler daha karmaşıklaşıyor. Söz gelimi, derin bir dialog esnasında başarılı olmamız için doğru düğmelere doğru zamanda basmayı gerektiren oyunlar olacağı gibi, objeleri belirli sürede toplamamız adına bir koşu yapmaya çıkabiliyoruz. Kızları eve atmadan evvel son yapılan içki yarışması ise en belirleyici faktör oluyor. Malumunuz bir kızı eve atmak için en uygun ortamı içki sonrası sağlayacağınızı bizden çok daha iyi bilen Larry, son aşamada her kızı içki yarışmasına davet ediyor. İçki yarışması, masa üzerindeki bir bardağa para atmak üzerine kurulu. Sağ ve sol analog kolları doğru şekilde çevirip gayet zorlanarak atacağınız her para karşılığında kızmız birasında bir yudum içiyor. Sıra kıza geldiğinde ve o parayı başarıyla attığında Larry birazsından bir yudum alıyor. Larry'nin çabuk sarhoş olduğunu hesaba katarsak elimizi çabuk tutmanın gereğini daha iyi anlarız.
Hey seksi leydiii 90 - 60 - 90 Vucudum var Neticede, kızımızı güzelce sarhoş etmemiz durumunda 'hadi beni evine götür Larry' demesini fırsat bilip hemen evimizin yolunu tutuyoruz. Bundan sonra ne olur derseniz, kızımızın ahlak kuralları el verdiği ölçüde payımıza düşeni almaya çalışıyoruz. Bazı kızlar dünden razı olurken bazıları ise son anda vazgeçip sizi terk edebiliyorlar. Hiç üzülmeyin, odanıza kadar götürebildiğiniz kızın gönlüne mutlaka girmişinizdir, gerisi önemli değil.
Kadınları mutlu etmenin imkânsız olduğunu anlatan Larry...
Genel yapısını ve akışını öğrendiğimiz Larry oyununda kullanabileceğiniz bir kaç ufak tiyodan da bahsedelim. Birincisi; Larry kolay sarhoş olduğundan içki içme yarışmalarının sonunda mutlaka masadan sarhoş kalkıyor ve yolda yalpalayarak yürürken çok dikkat çekiyor. Böylece kızlar onunla konuşmuyor. Ayılmamızın iki yöntemi var birincisi para ile gidip kahve almak. İkincisi ise bedava; kimsenin görmediği bir yere gidip küçük abdestimizi yapmak. Bir diğer konu ise 'Para'. Oyunda para kazanmak oldukça güç. Özellikle görevlerin sonunda aldığımız küçük meblalar, yapacağımız alış verişlerde hiç yeterli olmuyor. Para kazanmanın en kolay yolu resim çekmek. Evet, oyun esnasında istediğiniz anda 'black' tuşuna basarak, fotoğraf makinemizi açabilir, en frikik veren kızların fotoğraflarını çekebiliriz. Fotoğrafları çekmeden evvel alttaki bara dikkat edersek daha fazla para verecek olan pozu yakaladığımızda bar biraz daha doluyor. Bu pozları kaçırmamak gerek. Pahalı pozlar bazen bir kızın açıkta kalan göğüsleri olabileceği gibi bazen aşırı sarhoşluktan yere düşmüş ve kendi kusmuğu içinde yatan bir arkadaşın görüntüsü olabilir. Çektiğimiz resimleri kütüphanedeki takım elbiseli adamlara satıp para kazanabiliyoruz.
Larry'nin leopar desenli kiloduna kim karşı koyabilir ki?Peki paralar ne işe mi yarıyor. Cevabı basit; onları kadınlara harcıyoruz. Bazen bir bara bazen bir gece klübüne girmek için giriş ücreti alınıyor. Bunları karşılamak için paraya ihtiyaç duyuyoruz. Hatta bazı kadınlar direk paradan bahsedip elimizi cebimize atmamızı istiyorlar. En güzeli ise; oyunda sürekli izlediğimiz ve iştah açan loading ekranlarının daha seksi versiyonlarını kutu köşelerdeki satıcılardan alabiliyoruz. Para haricindeki bir diğer birimimiz ise; gizli objeler. Bunlar hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Haritaların her yerini didik didik edip, her yerde action tuşuna basarsanız el olmadık yerlerden dahi gizli paketler çıkabiliyor. Bunlar da yine kuytu köşelerdeki satıcılardan gizli şeyleri açmamıza yarıyor. Minik bir tiyo daha; mini game lerde başarısız oluyorsanız hemen start tuşuna basın ve 'wimp out?'u seçin. Cüzi bir para karşılığında oyunu kazanacaksınız.
'Afedersiniz bayan. Gece üçte müsait misiniz?'
Yaşasın bütün kızlar benim! Larry'nin teknik detaylarıa indiğimizde şeker mi şeker renk paleti ve üç boyutlu grafikleri ile minik çocuklara yönelik oyunları andıran bir yapı ile karşılaşıyoruz. Elbette içinde barındırdığı yoğun espri kaynağı da bu çocuksu görünümün arkasında yatıyor. Teknik açıdan pek çok ayrıntı gizli. Yolda yürürken şişelere ve buruşturulup atılmış kağıtlara çarpıyor, onları fırlatabiliyoruz. Dokulara detaylı demek mümkün değil ama hiçbir şey kötü gözükmüyor. Karakter animasyonları ve çizimleri tamamiyle çizgi film havasında. Seslendirmelerin oldukça başarılı olduğu oyunda müzik adına pek birşey bulamadım. Ama seslendirmeler gerçekten harika. Larry'nin seslendirmesini yapan zât-ı muhterem çok iyi iş çıkartmış özellikle sözlerdeki vurgularda çok başarılı. Kadınlar ise genel olarak orta denilebilecek tarzda seslendirilmiş. Oyun boyunca koridorlarda ilerlerken kapalı kapılar ardından gelen inleme sesleri de cabası.
Sonuç olarak Larry ismine yakışan, cinsellikten başka hiçbir şey vermeyen bir oyun var karşımızda. Tabi bu oyun bana ne verecek derseniz; 'Bende saatlerce oynanamama rağmen, bir-iki çıplak kız resminden başka hiçbir şey görmedim' derim. Sadece cinsel içeriği nedeniyle piyasada yer bulacak olan oyunu genelde tavsiye etmesemde, ismi ve konusu gereği pek çok insan alacaktır. Madem öyle, keyfini çıkartın...

Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cum, larry, laude, leisure, leisure suit larry, leisure suit larry - magna cum laude, magna, magna cum laude, suit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Larry Hagman Resimleri - Larry Hagman Fotoğrafları - Larry Hagman Resim Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 17.08.12 01:12
Larry Rivers Biyografisi - Larry Rivers Hayatı - Larry Rivers Kimdir - Larry Rivers Serap Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri 0 11.11.11 00:05
Larry Page Biyografisi- Larry Page Kimdir - Larry Page Hakkında Başak Diger Ünlülerin Biyografileri 1 11.06.11 22:06
Larry Diamond Biyografisi- Larry Diamond Kimdir - Larry Diamond Resimleri SERDEM Yabancı Edebiyatçıların Hayatı(Biyografisi) 0 10.01.10 04:42
Larry Bird Hayatı ( Biyografisi ) Tolga Basketbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 09.03.08 08:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:15 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2