tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Championship Manager 2010 (PC)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1124

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.11.09, 23:10   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Championship Manager 2010 (PC)

Championship Manager 2010 (PC)


Efsane seri yeni oyunu ve özellikleriyle karşınızda!
Merlin'in Kazanı Stadyumu'ndan hepinize iyi akşamlar sayın futbolseverler. Stadyum bu akşam tarihi günlerinden birini yaşıyor dersem yalan söylemiş olmam. Tribünler tıklım tıklım, hınca hınç dolu ve neredeyse iğne atsanız yere düşmeyecek. Tribünleri dolduran binlerce Championship Manager (CM) taraftarı şarkılarla türkülerle takımlarını destekliyorlar. Ortalık sanki bir bayram havasına bürünmüş. Para atışına geçiliyor. Hakem parayı atıyor. Evet sayın seyirciler, tura geliyor. Tura geldi tura, şimdi onlar düşünsün.

Maç başlıyor

Öncelikle şunu belirtmek ve Eidos'a bir teşekkür etmek istiyorum. Uzun yıllardır futbol menajerlik oyunlarının Türkiye sınırları içerisinde ne kadar çok oynandığını bilmesine rağmen, hiç bir firma oyunu bizim ana dilimizde piyasaya sürmek gibi bir işle uğraşmamıştı. Şu anda elimde tutmakta olduğum CM 2010 ise tamamen Türkçe. Artık istediğiniz her şeyi didik didik edebilir, rahatlıkla okuduğunuzu anlayabilirsiniz. Bu sebeple Eidos, benden büyük bir artı alıyor.

Firma CM 2010'u piyasaya sürmeden önce 'Devrimlerle geliyoruz', 'Oyun dünyası yerinden oynayacak' gibi klişelerden uzak durdu. Çok fazla iddialı açıklamalar gelmedi. Ürün piyasaya sürülmeden önce yaptıkları kampanya ile yapımı İnternet üzerinden 'İstediğini Öde' adlı bir sistem getirerek satın almanıza hak tanıdı. Bu güzel özellikle birlikte durumu 2-0'a taşıyan firma, bir de üzerine CM Season Live adında bir sistem daha getirdi. CM Season Live, 2009-2010 futbol sezonunun bazı noktalarında sizleri zorlayacak senaryoların indirilebilir olması demek. Örneğin geçen sezon Newcastle United, ligin bitimine 8 hafta kala Alan Shearer'ı teknik direktörlük görevine getirdi ve kümede kalma umutları vardı. Fakat gelin görün ki, attığı gollerle yıllarca takımı sırtlayan Alan Shearer, aynı başarıyı menajer olarak gösteremedi ve son 8 maçtan yalnızca 5 puan topladığı için Newcastle efsanesi küme düştü.



"Championship Manager 2010'da Türkçe dil desteği yer alıyor. Menüler ve içerik Türkçe olarak karşımıza çıkıyor."
Şimdi, 'O sezonun son 8 haftasında Newcastle United'ın teknik direktörlüğüne sizi getirsek, takımı kümede tutmayı başarabilir misiniz? " sorusunun cevabı CM Season Live oluyor. O günün bütün sakatları, cezalıları ve olduğu gibi puan durumu bilgisayarınıza aktarılacak, takımın kaderi de sizin ellerinize bırakılacak. Oyunun sürekliliği adına oldukça başarılı bir hamle.

Kazanmak için durmadan mücadele et

Bütün bunların haricinde artık CM 2010 içine doğru kendimizi bırakıyoruz. Yapımı her açtığınızda karşınıza çıkan yükleme ekranı oldukça uzun sürüyor ve sıkıntıya sebep oluyor. Fakat sanırım burada CM, yükleyebileceği her şeyi yüklüyor ve bir daha oyun içerisinde asla uzun süreli bekleyişler yaşamıyorsunuz. Menüler oldukça akıcı ve en sevdiğim özellik, devam et tuşuna bastığınızda aynı zamanda tarih ilerlerken siz menülerde gezebilir, oyuncu arayabilir, taktiklerinizi yapabilirsiniz. Fakat oyunun belki de en büyük problemi buradan kaynaklanıyor. CM 2010, sanki Football Manager'ın bazı yerleri kırpılmış haline benziyor. Zaten menüler ve işlevleri neredeyse aynı olduğundan, FM oynuyorsanız eliniz çabucak alışacaktır.



Oyunda yapacağınız iki şey var: Transfer yapmak ve maçlarınızı oynamak. Bir menajerlik yapımından daha ne beklerim ki diyorsanız, benim beklentilerim yalnızca bu ikisi değil. CM'nin menülerinde gezmek biraz kafa karıştırıcı olduğundan, oyuncuları keşfetmek için incelemek gibi işlemleri yapmayı bir süre sonra tamamen bırakabiliyorsunuz. En azından bana öyle oldu.

Başarı için çok çalışmak gerek

Tabii ki CM 2010, kısıtlı bir yapım değil. Özellikle duran top antrenmanlarını gördüğünüzde oldukça hoşunuza gidecektir. Zira her futbolcunuzu istediğiniz gibi konumlandırabileceksiniz, istediğinizi koşturup, istediğinize orta yaptırabileceksiniz. Çok fazla seçenek olmasa da kombinasyonların çokluğu nedeniyle sizi bu oyunun başında en çok oyalayacak nokta, duran top organizasyonları olacak.

Hazır taktik menüsünden bahsetmişken, taktik ayarları da oldukça çeşitli opsiyonlara sahip. Benim CM 2010'da gördüğüm şu: Eğer bir futbol takımı kanat oyunu oynuyorsa, % 95 oranıyla kanattan gelen ortalardan gol buluyor ve en alakasız kısa boylu oyuncu bile kafayla gol atabiliyor. Fakat sürekli aynı tarzda goller atmak, sıkıcı olabiliyor. Tabi şöyle bir durum da söz konusu, yapımın 3 boyutlu motoru sizin oyun planınızı tamamen sahaya yansıtıyor diyebiliriz. Ufak tefek hatalı görüntüler dışında takımınızın, sahada duran toplara varıncaya kadar sizin dediklerinizi yaptığını görmek çok heyecan verici bir gelişme. Grafiklerin nispeten güzel görünmesi de oyuncuların attığı çalımların, şutların, verdiği pasların ve müdahalelerin gerçekçi olmasını sağlamış.



"Yapımın grafik motoruyla maçları artık 2D olarak değil, 3D olarak da izleyebilirsiniz."
Maç ekranında da bildiğimiz hız kontrolü ve kamera açısı ayarları dışında, yardımcı antrenörünüzün size maç ile ilgili verdiği bilgiler (ki bu bilgiler maçlarda hayati önem taşıyor) ve maç istatistikleri bulunuyor. Topla oynama yüzdeniz neymiş, yüzde kaç oranında isabetli pas atmışsınız, hepsine buradan erişebilirsiniz. Bir de yalnızca gol olan pozisyonları izleme seçeneği var ki, çok heyecanlı ve işlevli. Yalnızca maçların gollerini ve önemli anlarını izleyebiliyorsunuz. Bu sayede oyun sıkıcılıktan uzaklaşıyor. Güzel bir düşünce olmuş. Yapımcıları tebrik ediyorum.

Bu yol galibiyetten geçer

Yapımın en büyük yeniliğinden bahsetmezsek olmaz; 'Prozone'. Nedir diye soracak olursanız, oynadığınız maçları ya da rakiplerinizin karşılaşmalarını, Prozone ekranından analiz edebiliyorsunuz. Golleri izleyebilir, kimlerin hatasının olduğunu öğrenebilirsiniz. Önümüzdeki hafta oynayacağımız rakibimizi analiz ederek, zayıf noktalarını bulabiliyor ve ona göre bir taktik belirleyebiliyoruz. Hatta şöyle diyeyim, bu özelliği kullanmak çok önemli. Kullanmadan da başarılar kazanabilirsiniz, ama her takımın yumuşak bir karnı olduğundan ve bunu bilerek maça başlamak size önemli bir avantaj sağlayacak. Zira rakiplerimiz, bunları bilerek maçlara geliyor ve zayıf oyuncunuz üzerine oynuyor, sizi o bölgeden yıkmaya çalışıyor. Yani kısacası Prozone artık bizim en yakın arkadaşımız.

Son sözlerimize gelecek olursak Championship Manager 2010; grafikleri, güzel sesleri, akıcı oynanışı ve hızıyla, iyi denebilecek bir yapım olmuş. Eskiden bir adet menajerlik oyunumuz vardı, şimdi iki oldu diyebiliriz. Eğer oynarsanız, pişman olmazsınız.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
2010, championship, championship manager, championship manager 2010 (pc), manager, pc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
2010 Formula 1 Takvimi - 2010 F1 Takvimi - 2010 Formula 1 Takvim Mavi Lord Diğer Spor Dalları 0 29.03.10 05:35
2010 Kış Modası Bere Modelleri - 2009 2010 Kış Modası ASYA Bayan Modası 0 05.02.10 08:10
Football Manager 2005 Mavi Lord Oyun İncelemeleri 0 19.11.09 22:44
2010 Gelinlikleri-2010 Gelinlik Modelleri ASYA Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları 2 06.09.09 06:09
Vista Manager 1.4.4 (32bit + 64bit) Mavi Lord İşletim Sistemleri 0 27.01.09 23:01


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:35 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2