tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Metal Gear Solid 4 Guns of the Patriots
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
877

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.11.09, 14:33   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Metal Gear Solid 4 Guns of the Patriots

Metal Gear Solid 4 Guns of the Patriots

Yıllar onu eskitemedi ve hep macera peşinde koştu. Bizde onun peşinden...


'Yazılar için Orkun Akyıldız ve Ertunga Gündüz'e teşekkür ederiz.'

Efsanenin son halkasına hazır mısınız?

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (MGS4), efsanenin dördüncü oyunu ve son halkası. Kısa bir süre önce "PS3'e özel" olarak piyasaya sürüldü. Yapımda hikâye tamamen sona erdi, bütün cevapsız sorular tek tek cevaplandı ve şu ana kadar bir sürü dergi/web site üstünden çok yüksek puanlar aldı. 'Yılın oyunu' olma konusunda en iddialı yapımlardan birisi oldu. MGS4'ü almak için size garanti veririm ki, birisinin yorum yapmasını beklemenize gerek yok. Şahsi önerim şudur ki, oyuna başladıktan sonra işinizi gücünüzü unutabilirsiniz. MGS4 oynamaya başladıysanız, PS3'ü kapatmak sizin için bir eziyete dönüşecektir.

Her zamanki gibi harika

Eğer seriyi ilk oyunundan beri takip ediyorsanız MGS2'nin, PS2'nin gücünü nasıl kullandığını hatırlarsınız. İlk seriye göre kat ve kat mükemmel grafikler, oynanabilirlik, yapay zekâ ve dahası. Aynı durum bu sefer de MGS4-PS3 için geçerli. Gene yeni bir konsol ile "Eski serilere oranla" çok daha iyi grafikler, daha gelişmiş bir oynanabilirlik ve ses kalitesinin tavan yaptığı bir oyun olmuş... Yapay zekâ gene her oyundaki gibi kolay modlarda seçildiği takdirde, sizin işinizi çok özgürleştiren bir durum oluşuyor. Fakat oyunun modu zorda seçilirse işiniz çok vahim. Hiç beklemediğiniz bir şekilde rakip askerler stratejiler oluşturuyor, saklanıyor, beklemediğiniz anda ateş açılıyor ve hatta arkanızdan gizlice gelip direk kafanıza kurşun sıkabiliyorlar. Tabii bu durum sadece dezavantaj olduğu gibi avantajlar da sağlayabiliyor. Mesela öldürdüğünüz bir askerin cesedini gizlice, hayatta olan askerin görebileceği bir yere taşırsanız ve asker bunu görürse telaşa kapılıyor, korkuyor ve psikolojik olarak çökebiliyor. Onu öldürmek çok daha kolaylaşabiliyor. Hatta bu durum Genome Soldier'lara "Karakter" bile kazandırıyor.

Yürüyüşlerine dikkat ettiğiniz zaman farklılıklar, savaş sırasında kiminin korkup saklanması, kiminin ise cesurca savaşması, kendi aralarında konuşurken birbirlerine sinirlenmeleri, kızmaları, hatta aralarında konuşurken makara yapanları bile oluyor. Hideo Kojima bu sayede Genome Soldier'lara kişilik kazandırmış. Artık onlara ateş ederken, boş tenekeye ateş ediyormuş gibi bir hissiyata kapılmıyorsunuz... Grafikler ise karakter modellemeleri ile belki de her yerden tam puan alabilecek kadar iyi olmasına karşı, kaplamalar da eksiklik çekiyor. Bazen binaların duvarları veya etrafınızdaki yıkık dökük alanlar gözünüze batabiliyor... Ses konusu ise kesinlikle şu an bulabileceğiniz en yüksek kalitede diyebilirim. O kadar iyi ki duyulan konuşmalardan askerin ne tarafta olduğunu anlayabiliyor, gelen kurşun seslerinin nereden sıkıldığını bile anlayabiliyorsunuz. Bu sayede de atmosfer çok üst bir mertebeye ulaşıyor... Bu arada ses demişken oyunun müzikleri tek kelimeyle mükemmel. Harry Gregson'u tekrardan tebrik etmek lâzım.

Yıldızlar geçidi başlıyor!

Oyun bilinen ve bilinmeyen bütün karakterleriyle bir "Yıldız geçidi" durumunda. Geçmişten tanıdığımız birçok karakter bu oyunda dost ve düşman olarak toplanmış. (Hatta bazılarını tahmin bile edemezsiniz) Bunların yanı sıra her oyundaki gibi gene bizi ilk defa gördüğümüz bir Boss topluluğu bekliyor: 'Beauty and the Beast Unite' yani "Güzel ve Canavar Birliği" olarak okunuyor. Tamamı geçmişte acılar yaşayarak birçok savaş ortamında yetişmiş kadınlardan oluşan bu gruptaki Boss'ların kod adları şöyle; Screaming Mantis, Raging Raven, Laughing Octopus ve Crying Wolf. İlk okuduğunuzda MGS1'deki Boss isimlerinin benzerleri de olsa onlarla pek bir bağlantıları yok (Screaming Mantis hariç). Amaç nostalji olsun. Bu karakterler aslında eskiden çok güzel birer bayan iken, savaş sonucu yasadıkları acılar ve travma sonrasında değişime uğruyorlar.
Tabii ki Liquid bu durumda gayet lehine kullanıyor. Liquid, bayan savaşçıları acılarıyla besleyerek, birer kin yumağı haline getirmiş. Bunu MGS2'deki Fortune'nin, Snake'ye karşı duyduğu nefret olarak da algılayabilirsiniz. Beauty and the Beast Unit'teki tüm karakterler hemen hemen her seride olduğu gibi oldukça ayrıntılı bir geçmişe sahipler. İlk başlarda size, sıradan gibi gelse de, oyun ilerledikçe senaryoyla ilgili bağlantıları çıkıyor ve sizi oldukça şaşırtıyorlar. Boss Battle yapılan alanlara gelince, eski oyunlarda her Boss Battle'da geniş bir alana sahip olamıyorduk. Oyunda bu durumu ortadan kaldırmışlar. Boss Battle boyunca kaçabilmeniz, saklanabilmeniz hatta tuzaklar kurabilmeniz için gerekli alan gayet bol sunulmuş.

Genome Soldiers ile yetineceklerini mi zannettiniz?

Yıl olmuş 2015... Artık teknoloji oldukça gelişmiş. Bunun en büyük etkisi de yeni baş belalarımızı akabinde getirmiş. Yeni düşmanlarımızın ismi "Metal Gear Gekkou' (Ay Işığı). Seri üretim haline geçilmiş yeni model Metal Gear'lar kendilerine has yapay zekâya sahipler. Aman sakın hafife almayın, çünkü Genome Soldiers gibi kolay öldüremiyorsunuz. Dikkat çeken bir diğer kısım ise, sahip oldukları organik bacaklar. Bu bacaklar sayesinde hem oldukça yükseğe zıplayabiliyor, hem de duvarlara tırmanabiliyorlar. Kısacası artık bütün düşmanları öldürdükten sonra bile 'Rahatım" diyemiyorsunuz. Koşarken her an binanın tepesinden başınıza Metal Gear Gekkou inebiliyor. Bu da atmosferi olumlu yönde etkiliyor.

Merak etmeyin! Artık bizde Metal Gear(!) sahibiyiz. Otacon bu seride de yine yapacağını yapıyor. İcadı olan Metal Gear MK-II, katlanıp cebe sığabilecek kadar küçülebilen mini boyutlarda bir Metal Gear Rex robotu. Otacon ile etkileşime geçmemizi sağlayan küçük bir ekranı, silah ve cephane taşıyabilmesi için uzayabilen kolları ve küçük bir taşıma bölmesi var. Bunun dışında MK-II, geliştirilmiş bir savunma sistemine de sahip. Uzayan kolları sayesinde, Genome Soldier'lara elektrik şoku verip bayıltabiliyor. Anlayacağınız, savaş sırasında bu küçük dostumuz bize çok fayda sağlıyor.

iPod ile müzik dinleyerek dünyayı dolaşıyoruz!

Oyunda bunların yanı sıra başka detaylarda bulunmakta. Mesela artık silahlarımıza modifiye yapabiliyoruz. Daha önceki hiç bir MGS oyununda bulunmayan bir özellik. Yani artik silahlarımıza dürbün, lazer, fener vb' araçlar takıp çıkartabiliyoruz. Bir diğer özellik ise ticaret yapmak. Bu tip oyunlarda ticaret nasıl olur derseniz, aklınıza RE4'ü getirebilirsiniz. Kazandığınız paralarla online alışveriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca MGS4'teki iPod olayı hiç sırıtmayıp, çok keyif getirmiş. Fonda ki müziği sevmediniz mi veya favori müziğiniz mi çalsın istiyorsunuz? Hemen iPod moduna girip, oradan arka planda çalmasını istediğiniz müziği seçebiliyorsunuz. Ayrıca PS3'teki USB girişi sayesinde veya internetten iPod'unuza müzik indirip dinleyebiliyorsunuz. Gerçi, oyun esnasında gizli saklı yerlerde müzikler de bulabilirsiniz.

Oyun çıkmadan önce oldukça fazla konuşulan "Kamuflaj" olayı iste tam tadında bırakılmış. Hideo Kojima "Kıyafet değiştirmek zor iş" diye düşünmüş olsa gerek ki MGS3: Snake Eater'dakinin otomatik versiyonunu koymuş oyuna. Örnek, MGS3'te tuğlalı alana gelince açar ona uygun kıyafet giyer ve oyuna devam ederdik. Bu sefer biz yapmadan, kıyafet kendiliğinden en uygun hale dönüşüyor. Yani kamuflaj yaptığınız zaman bile gene yeri gelince paşa paşa yakalanıyorsunuz. Yani anlayacağınız, 'Kamuflaj yapıldı iş bitti' olmuyor. Unutmadan söyleyeyim, oyunda "Young Snake" maskeleri bulunmakta. Old Snake'ye alışamamış oyuncular için nimet durumunda... Belirtmek istediğim son mevzu, artık oyunda kısıtlı bir alanda savaşmak zorunda değilsiniz. Bu sefer Snake, bir gezgin gibi birçok yeri dolaşıyor. Fakat Spoiler tehlikesi yüzünden bu konuda fazla bir şey söylemiyorum.
The Final Mission' Thank You Snake!

Açıkçası 4 yıllık bekleyişi sonuna kadar hak eden bir oyun olmuş. Solid Snake'in de son macerasına tanık oluyorsunuz. Oyun sonunda bir efsane bitiyor. Büyük ihtimalle MGS5 hatta 6 belki de daha fazlası yapılacak. Ama Hideo Kojima'nın dediği gibi bu oyun Solid Snake'in son macerası. Büyük ihtimalle yeni gelecek serilerde geçmişi konu alacaktır. Şimdilik tek yapabileceğimiz oyun bittikten sonra Hideo ve ekibine teşekkür etmeli ve de bu mükemmel seriyi devam ettirmeleri için dua etmeliyiz. Oyunda beğenmeyeceğiniz tek nokta; er ya da geç sona ermesi olacaktır... Teşekkürler Snake!

Konu Mavi Lord tarafından (20.11.09 Saat 14:37 ) değiştirilmiştir..
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
gear, guns, metal, patriots, solid


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Metal İşleri Öğretmeni - Metal İşleri Öğretmeni Hakkında Bilgi SERDEM Meslekler Rehberi 0 17.04.14 17:32
Metal İşleri Teknikeri - Metal İşleri Teknikeri Hakkında Bilgi SERDEM Meslekler Rehberi 0 17.04.14 17:31
Guns N' Roses Biyografisi-Guns N' Roses Hayatı-Guns N' Roses Kimdir?Grup Guns N'Roses Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 19.12.09 01:25
Metal gear online Mavi Lord Oyun İncelemeleri 0 20.11.09 14:38
Shiny Toy Guns Şarkı Sözleri ( Lyrics ) Prenses Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 0 27.08.08 06:50


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:58 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2