tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Metal gear online
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
964

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.11.09, 14:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Metal gear online

METAL GEAR ONLINE

Efsane online kulvarında devam ediyor'

En son Nisan ayının sonları gibi betasını oynadığımız Metal Gear Online (MGO), nihayetinde 12 Haziran'da Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot ile birlikte piyasaya çıktı. Tam içeriğe sahip olmayan bir başlangıç paketi şeklinde oyunculara sunulan MGO'ı oynayabilmek için, öncelikle bir Game ID (oyun kimlik belgesi) hesabı almak gerekiyor. Bunu ister oyunun içinden internete girerek, istersek de internet tarayıcınızı kullanıp, id.konami.net sitesinden alabilirsiniz. Game ID'yi aldıktan sonra karşınıza ilk gelen adım Nick belirleme bölümü oluyor, ardından karakterinizi yaratma ekranını görüyoruz. Burada kendi karakterinizi yaratırken, karakterimizin yüzünü, aksesuarlarını, üniformasını, ses ve ses tonlarını dilediğiniz bir şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Karakterimizi seçtikten sonra kendimize ait sayfaya ulaşıyoruz. Burada kişisel bilgileriniz, istatistikleriniz, yetenekleriniz, başka oyuncularla mailleşme, oyuncu aratma gibi birçok özellik mevcut. Ayrıca Online Shop bölümünde de yeni karakterler, Item'ler alabilirsiniz, yalnız bunlar ücretli.

Online macera

Sunucu seçme ekranında Auto-Matching (otomatik eşleşme) ve Free Battle seçenekleri var. Hemen online ortama girmek istemeyip biraz alıştırma yapmak isteyenler için de Online Training bölümü dahil edilmiş. Odaları görüp istediğimiz bir yere girmek için Free Battle'ı seçiyoruz ve istediğimiz sunucu ve odaları, hangi ülke oyuncularının olduğundan kaç kişinin oynadığına kadar görüp istediğimiz birini seçerek yapıma girebiliyoruz. Ayrıca istersek de kendi odanızı yaratıp şifre koyabilirsiniz. Odalarınız alt kısmına slogan dahi yazmanıza imkan verilmiş. 16 kişiye kadar destek veren MGO'nın Metal Gear yapısı gereği diğer Multi oyunlardan farklı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Hem TPS hem de FPS kamerayla oynanabilen ve Metal Gear Solid 4'teki her hareketi MGO'da rakiplerinize karşı uygulayabilmemiz, bu oyunu diğer Multiplayer yapımlardan daha farklı bir kategoriye sokuyor.

Metal Gear Online'da altı çeşit oyun modu bulunmakta, Deathmatch, Team Deathmatch, Base Mission, Capture Mission, Rescue Mission ve Sneaking Mode. Bu oyun çeşitlerinden kısaca bahsetmek gerekirse:

Deathmatch: Oyunda yer alan tüm oyuncular birbirinin düşmanı konumunda, yani kendinizden başka dostunuz yok.

Team Deathmatch: Mavi ve kırmızı olarak ayrılan iki takımdan birinde yer alan oyuncular, bireysel olarak değil de kendi takımlarının kazanması için çaba sarf eder.

Base Mission: Belirli alanları rakiplerinizden önce ele geçirip, orayı kazanana kadar savunmanız gereken, başka bir takım oyunu.

Capture Mission: Haritada gösterilen yerleri ele geçirerek, savunmak zorunda olduğunuz başka bir oyun modu.

Rescue Mission: GA-KO denilen bir Item'ı kurtarıp kendi alanınıza taşımak başlıca görev. Diğer takımında sizin götürmeniz gereken yerde savunma yaptığı bir başka takım oyunu çeşidi. Ayrıca bir takım diğer takımdaki tüm oyuncuları öldürdüğü takdirde o raundu kazanmış olur.

Sneaking Mode: Efsanevi asker Solid Snake'in de bulunduğu bu modda, oyun, oyuncular içinden birini Solid Snake olarak görevlendiriyor ve Solid Snake olan oyuncuda diğer oyuncuları bayıltarak künyelerini almaya çalışıyor. TD'deki gibi mavi ve kırmızı olarak iki takım aktif bir şekilde yine kendi görevlerini yapıyorlar, ayrıca da Snake'i bulmaya çalışıyorlar. Bu modda belirtilen künye sayısını toplayan Solid Snake ya da Snake'i en çok öldüren takım kazanıyor ve her raund Solid Snake olan oyuncu değişiyor.

Oyun alanı

MGO'daki haritalara geçersek, 6 farklı modda 5 harita mevcut, bunlar Gronzny Grad (MGS3'ten hatırladığımız üs), Midtown Maelstrom (Ortadoğu'da yer alan bir kasaba), Blood bath (Deathmatch'lar için ideal küçük bir mekan), Urban Ultimatom (Yüksek binaların bulunduğu bir harita, açıkçası keskin nişancılar için ideal bir yer) ve son olarak da Ambush Alley. Başlangıç paketi olması dolayısıyla sadece 5 harita ve 6 oyun modu olması hoş görülebilir, ancak tabi ki tam versiyonda bu sayılar daha fazla olacaktır. Bunlar dışında MGO'da karakterinizin yeteneklerini geliştirmekte mümkün, bunu online maçlarda çıkarttığınız performansla birlikte yapabilirsiniz. Örneğin, CQC (Close quarters Combat). Bu Skill'i seçtiğinizde karakteriniz yakın dövüşte sınırlı yeteneğe sahiptir, ama online maçlarda iyi bir performans gösterip, seviyenizi yükselttiğiniz takdirde bıçakla boğaz kesme hareketini aktif hale getirebilirsiniz. Bununla birlikte Assault yeteneğinizi seçtiniz diyelim. İlk başlarda nişan almakta zorlanırsınız ama seviye arttıkça ustalaşıp daha iyi eğim verebilirsiniz ve rakiplerinizden avantajlı durumda olursunuz. Bu özellikler son derece basit ve açık bir şekilde oyuna aktarılmış, kesinlikle karışık bir sisteme sahip değil, bu yüzden oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Eğer server Drebin puanlarıyla kurulmuşsa her adam vurduğunuzda ya da görevi yerine getirdiğinizde size puanlar verilecek ve bu puanlarla silah alabilir ve aldığınız o silahları modifiye edebilirsiniz. Ayrıca müzik seçme gibi daha önce hiçbir online oyunda karşılaşmadığımız bir özellik daha var MGO'da, yani online oynarken sizin belirlediğiniz MGS'ye ait müzikleri açıp dinleyebilirsiniz. Oyundaki görsellikten de kısaca bahsetmek gerekirse, oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. Karakter grafiklerinin çok iyi olduğunu, fakat azda olsa kaplama eksikliği göze çarpabiliyor ama her şeye rağmen oyunun grafikleri piyasadaki birçok oyuna göre gayet tatmin edici.

Efsaneden yeni dersler

MGO'a genel olarak bakarsak, kendine has oyun tarzını benimsediğiniz takdirde zevkli vakitler geçireceğimiz bir yapım olduğunu garanti edebilirim. Taktiksel özelliklerin öne çıktığı savaş alanında kontrolsüz hücum etmek yerine, taktiksel ve kontrollü hareketlerin ağırlıkta olduğu, hızlı düşünen bir lidere ve onu dinleyecek bir ekibe sahip olmak şart. Eğer sahipseniz bir Bluetooth kulaklıkta bu konuda çok faydalı oluyor. Yani MGO'da kazanmanın yolu birlikte hareket etmekten geçiyor. Tam versiyonu, ortada dolaşan spekülasyonlar doğrultusunda sadece Japonya'da, Temmuz ayında çıkacak gibi görünüyor ama gelecek aylarda diğer bölgelere de çıkabileceği söyleniyor, tabi nasıl ve ne şekilde çıkacağı henüz belli değil. Kısaca farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için Metal Gear Online'ın biçilmiş kaftan olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
gear, metal, online


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Metal İşleri Öğretmeni - Metal İşleri Öğretmeni Hakkında Bilgi SERDEM Meslekler Rehberi 0 17.04.14 17:32
Metal İşleri Teknikeri - Metal İşleri Teknikeri Hakkında Bilgi SERDEM Meslekler Rehberi 0 17.04.14 17:31
Knight Online İçin Yama Yayımlandı - Knight Online Yenilendi! Başak Knight Online 0 11.10.12 13:52
Metal Gear Solid 4 Guns of the Patriots Mavi Lord Oyun İncelemeleri 0 20.11.09 14:33
Online Saç modeli-Online Makyaj AnGeL Güzellik-Bakım-Makyaj 0 09.06.09 04:03


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:22 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2