tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hellgate London
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1075

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.11.09, 15:31   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hellgate London

Hellgate London

Londra'yı cehenneme çeviriyorlar!


London bu sefer cehennemin kapısı olarak duyruldu, 2006'nın belki de en iyi oyunlarından biri olabilir. Cehennem ve zat-i benzeri konuları bir çok yapımda gördük. Bundan sonra görmeye de devam edeceğiz, aslında bu konudan daha neler neler uydurulur. Ben yine yeniden cehennemden gelen yaratıkları, postalıcam konumuna giriyorsanız, Hellgate: London tam dişinize göre o zaman. Ancak ben şeytanın kendisini oynayıp, kötülük yapacağım derseniz, buyrun Dungeon Keper serisini şuradan alın. Hatta biraz daha bekleyin Hell Tycoon çıksın, onunla cehennemi iyice yönetin.

Wellcome to Hell

Nightwatch filmini aranızda izleyenler vardır. Hellgate: London'nın konusu biraz onu anımsatıyor. Cehennemin kapıları sonuna kadar açılıyor, dünyamıza turist olarak şeytanlar ve yaratıklar dolup taşıyor. Neden Londra'yı seçmişler bilmiyorum, bence aşıklar şehri Paris de olabilirdi. İnsanlar ve cehennem kaçkınları arasında büyük bir savaş yaşanıyor. Biz de savaştan 5 sene sonrasında geçen olayların içine dalıyoruz. Oyunu Flagship adında yeni bir firma yapıyor. Firmanın ilk oyunu olmasına rağmen, içinde çalışanlar bu işin aşmış üstatları. Firmanın beyni ve Hellgate'in yapımının başında Bill Roper bulunuyor. Roper, daha önce Diablo'yu yapan ekipten. Her şey böyle güllük gülüstanlık olunca bu oyuna ilgisiz kalmak pek olmuyor.

Oyun için firmanın kendi geliştirdiği grafik motoru var. Grafik motoru bir hayli marifetli ve cömert. Modeller konusunda hiç cimri değil ve çevreyi cehennemden çıkmışçasına önümüze seriyor. Hal böyle olunca insan ister istemez diğer detaylara da göz gezdiriyor. Diyecek olursak karşımızda bizlere; 'hede hödö' yapmayan yeni bir grafik motoru bekliyor. Garip ışıklandırmalara sahip, acaip büyüleri ekranlarımıza takır takır getiriyor. Birde sürprizi var oyunumuzun Daha önce Diablo'dan da hatırladığımız bir özellik yeni yapımda da mevcut. Hellgate: London, haritaları her seferinde rastgele şekilde çiziyor, sonuç oynanabilirliği daha olumlu kılıyor.

Çevremiz hızla değiştiği için karakterimizin de gelişmesi gerekiyor. Oyunun RPG elementleri olan kısmı burası, düşman öldürdükçe seviye atlıyor ve puan kazanıyoruz. Aman buraya kadar ne klasik diyoruz. Puanlarımız ile zırhımızı, silahlarımızı, yeteneklerimizi geliştiriyor ve slotların sayısını attırıyoruz. Eski tip FPS'ler gibi tüm silahları yanımıza alma imkanımız yok, bunun için boş yere sahip olmamız gerekiyor. Boş yerlere silahlarımızı koyuyoruz, ne kadar güçlü ve büyük silah o kadar daha fazla yer demek. Oyun içinde toplamda 100 kadar silah olacak. Ayrıca bu silahları birbirleri ile kombine yapabileceğiz. Kısacası Hellgate oynayan her oyuncunun farklı silahı olacak. Bir kişinin silahı diğer kişide olmayacak, kulağa gelen harika bir özellik.

FPS diyoruz ve oyunu hem bu kamera açısından hem de TPS'den oynayabileceğimizi belirtmek istiyorum. Elimize ateşli bir silah alıp, yaratığın kafasına dayadığımız zaman First Person Shooter ekranına dönüyoruz(Hep kısaltılmışını yazıyordum, açılımını yazmak istedim). Ateşli silahları bırakıp keskin silahlar elde olursa, bu sefer Third Person Shooter ekranına geçiyoruz. Kılıç veya balta gibi delici tehlikeli aletler ile bir çok estetik hareket yapıyoruz. Bu hareketleri görmek içinde TPS kamera açısı çok etkili oluyor.
Londra'yı cehenneme çeviriyorlar!


Spell of Destruction

Karakterimizin eli armut toplamıyor. Savunma(Auras), Vengeance(Atak) ve kombo hareketler yapmak(ug) olarak 3 farklı yeteneği bulunuyor. Bunun Diablo'daki gibi hazır bir yetenek ağacı gibi olacağı söyleniyor. Ekran görüntülerinden ve videolardan ilginç yeteneklere sahip olabileceğimiz zaten belli.

Düşmanlarımız Londra semaları içinde karanlık yerlerde bizlere el sallayacaklar. Metro tünelleri, kanallar gibi insan yapımı bir çok karanlık mahzenlerde saklanıyorlar. Bizde onları buradan çekip çıkartıp iyi çocuk haline getirmeye çalışacağız. Rakiplerimiz görünüş itibarı ile son derece şekilsiz cehennem yaratıkları. Her bir ayrı tür yaratığın kendine ait büyüsü bulunuyor. Boss tabir edilen yaratıkların daha fazla sayıda büyüsü ve saldırı şekilleri olacak. Kalabalık düşman sürüleri oyunda sürekli cirit atacak. Düşmanlarımızın da cepleri boş olmayacak, çünkü onları öldürdüğünüz zaman eşya bırakacaklar(Bkz ' Diablo). Normal yaratıklardan normal eşyalar düşerken, Boss tabir edilenler, daha güçlü ve az bulunur bir eşya bırakacaklar. Ancak bu olay da rastgele olacak, kısaca bahtınıza ne düşerse.

Hellgate'in dünyası, büyü ve teknolojinin iç içe geçtiği bir yer. Aslında yine bildiğimiz bizim dünyamız, ancak daha farklı bir durumda. Çünkü lazerden, alev alev parlayan bir kılıca kadar ilginç silahlar kullanıyoruz. Bunların üstüne manyetik korumalı şifalı, garip zırh kombinasyonlarını da ekleyebilirsiniz.

Teknik olarak son detay oyunun ses konusunda ciddiyet gösterdiği. Grafikler filan aşmış derken sesler içinde aynı şekilde çalışıldığını belirtiyorum. Belirtmişim aslında, iyi karakter seslendirmeleri ve efektleri Hellgate'in içinde oldu olacak. Yani aynı sesi alıp, farklı bir tonda kaydedip, bize başka silahın sesi diye yutturmayacaklar.

İş var bunda

Yazıyı okurken Diablo klonu diyenler olacaktır, zaten Bill Roper, Hellgate: London için Diablo esintileri taşıyacak diyor. Yeni bir projenin klasik bir oyunu temel alması kötü değil, aksine iyi bir şey. Sağlam bir temel üstüne oturup, kendi özellikleri ile birleştirerek ortaya güzel bir iş çıkar. Hellgate: London eğer bir sürpriz yapıp kendini batırmazsa, 2006'nın en iyi oyunları arasında olabilir. Yapımcının tecrübesi ile ortaya kesinlikle harika bir yapım çıkacak. Tek korkum böyle güzel yapımların program hataları ile oynanabilirliklerinin işkence haline gelmesi. Yeni yazılan grafik motoru iyi optimize edilirse, bug'lar en aza indirilebilir. Gelecek sene için favorilerim Company of Heroes, Quake Wars: Enemy Territory ve Hellgate: London oyunları. Bunların yanına birde çıkışı tam belli olmayan Dragon Age'de giriyor. Hadi bakalım, artık bu mahşerin dört atlısı, 2006 yılında elimize geçerse ne olduklarını tam olarak anlayabileceğiz.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hellgate, london


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
London Bridge İngilizce Şarkı Sözü - Çocuk Şarkısı London Bridge Sözleri Serap Çocuk Şarkıları 0 09.12.11 00:30
London Racer Police Madness Mavi Lord Oyun İncelemeleri 0 20.11.09 15:42
Demir Ökçe - Jack London SERDEM Yeni Çıkan Kitaplar-Kitap Tanıtımı 0 04.09.09 09:39
Jack London Hayatı(Biyografisi) SERDEM Yabancı Edebiyatçıların Hayatı(Biyografisi) 0 07.06.09 14:24
Jack London -Beyaz Diş tualim Dünya Edebiyatından Kitap Özetleri 0 04.03.08 19:19


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:05 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2