tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Scooter War3z
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1019

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.11.09, 17:36   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Scooter War3z

Scooter War3z

Birkaç gün önce Team6'in yaptığı iki yarış oyunu "Super Taxi Driver 2006"yı ve "Scooter War3z"yi satın alırken, Scooter War3z'nin demosunu oynamış olan zihniyetim içimdeki sesi uyardı ve içimdeki ses de kulağıma "Çok güleceksin.." diye fısıldadı. Ben de tabiî gülmeye meraklı bir tip olduğumdan dolayı içimdeki tereddütleri de gidererek oyunları aldım. Önce Super Taxi Dirver 2006'yı, sonra da Scooter War3z'yi hafif gülücüklerle 15'er dakika oynadım ve şimdi de kaleme (klavyeye) alıyorum. Piyasada bunca güzel oyun varken böyle vasat ötesi iki oyun hakkında uzun uzun konuşmak yerine kısa bir uyarı yazısı hazırlayayım dedim, oyunu çok beğenip de daha fazla ayrıntı okumak isteyenlere "Vay hâlinize!" deyip aflarına sığınıyorum.
Scooter War3z, adından da anlaşılacağı gibi scooter yarışlarını konu alan bir yarış oyunu. "Oyun" demenin pek de doğru olmadığı "oyun"un tanıtım sürümünü oynadığımda ve ismi üzerinde tahminler yaptığımda, tam sürümde belki FlatOut'taki gibi roket atarlı scooterlarla yarışabileceğimizi söylemiştim fakat buna ben de pek inanmamıştım. Nitekim cidden de bu tahminim yanlış çıktı, scooterlarda herhangi bir silah belirtisi yok ve dolayısıyla "War3z" de tamamen ilgi çekmek üzere konulmuş bir isim. Bu işler şekil bir isim koymakla bitseydi tüm yapımcılar zengin olurdu fakat önce adam gibi oyun yapmak lâzım. Team6 bunu yapabilmiş mi, tabiî ki hayır..
Ana menüye ilk girdiğimizde, tam anlamıyla dumura uğruyoruz ve "dımtısdımtıs" tonunda kulağımıza gelen müzikle uyumlu olarak boynumuzu ileri geri oynatmaya başlıyoruz. Oyunun rezilliği dolayısıyla sadece isimde kalan multiplayer modunu görmezden gelerek zırank diye single player bölümüne atlıyoruz ve ilk yarışımıza girmek üzere ufak bir hazırlık yapıyoruz. Hemen fark ediyoruz ki oyunda sadece 10 yarış ve 1 de serbest dolaşma modu var. Ayrıca tek tip scooter kullanıyoruz, sadece renkleri ve saatte 1-2 mph'lik hızları değişiyor. En ideal scooter olan turuncu scooter'a atlıyoruz ve başlıyoruz asıl rezilliklerle karşılaşacağımız yarışa..
Arkadaşlar, Team6 kesinlikle berbat bir oyun ortaya çıkarmış. Yazının ortasında durup dururken neden böyle dediğimi merak etmeyin, çünkü yarışa girdiğiniz anda dilinizden "Berbat!", "Rezillik!", "Para boşa gitti!" gibi sözcükler dökülüyor. Bir kere, scooter'ımızın üstünde adam gibi kalabilmemiz için yön tuşlarını tırnaklarımızla ve titizlikle kullanmalıyız. En ufak bir tuşa dokunduğumuzda, scooter'ımız 180 dereceye yakın dönüyor. Hâtta birkaç kere kendi eksenim etrafında dönüp dönüp sonunda düşerek bu kaostan kurtulduğum oldu. Aynı olay yapımcı firmanın bir diğer oyunu Super Taxi Driver 2006'da da böyleydi, zaten o oyunun da benden kaç puan aldığı ortada. Normal kullanarak bir türlü dengede kalamadığımız, her bir hamlemizde kendimizi yerde bulduğumuz oyuna bir de nitro sistemi eklemişler. CTRL tuşunu kullanarak aktif hâle getirdiğimiz nitro sayesinde scooter'ımızın ön tarafını havaya kaldırıyoruz ve daha hızlı gidiyoruz. Team6 nitroyu sınırsız yapmış fakat hemen sevinmeyin, çünkü sınırsız olan nitroyu biz sınırsız olarak kullanamıyoruz! Bunun nedeni, nitroya birazcık asıldığımızda yere düşmemiz.. Ayrıca scooter'ımızdan ikide bir düştüğümüz yetmezmiş gibi, yere düşen mülâyim tipli karakterimiz de fizik kurallarını ihlâl ederek yerleri süpürüyor. Farz edelim bir yere çarptık, adam ânında 100-150 metre ileriye fırlıyor ve yere de plâstik bir oyuncak olarak düşüyor. Şu anda yaşamakta olan hiçbir insanın yapamayacağı kıvraklıkta hareketler yapan karakterimizin "ah-uh" şeklinde çıkan ses efektleri ise beni biraz sevindirdi, çünkü oyunun demo sürümünde herife n'olursa olsun hiçbir sessel tepkide bulunmazdı. Tabiî bu ilerleme hiçbir işe yaramıyor, oyun berbat..
2000-2001 yıllarında yapılsa belki bir derece beğenebileceğimiz, 5-6 civârında not verebileceğimiz oyunun grafikleri de aynı oynanışı gibi rezil bir durumda. Yarışların geçtiği şehrin tasarımı zaten çok basit ve kötü olmuş durumdayken; heykel gibi duran ağaçlar, tek dokunuşta uçan bariyerler ve dümdüz duran taşlar insanı çileden çıkarıyor. Zaten oyunu oynarken gülmemizin sebebi de oyunun komikliği değil, rezilliği. Saçma sapan bir hasar modellemesi olan ve bir yere çarptığımızda dişli çarkları sağa sola saçılan scooter'ımızı kullanan elemanın düştüğünde gelişen uçuk olayları da demin anlatmıştık. Karakterimizin "Ah-uh" efektleri ve scooter'ın vasat ses efekti dışında herhangi başka sesle karşılaşmamızın zor olduğu oyun, müzik konusunda da sınıfta kalmayı fazlasıyla hak ediyor. Müzikler resmen ateri oyunlarından falan alınmış.. Yok böyle rezillik, konuşmuyorum..
Aynı, Super Taxi Driver 2006'dan uzak durmanız gerektiği gibi, Scooter War3z'ye de yaklaşmayı aklınızdan dahî geçirmeyin. Başka bir şey demiyorum, oyunun berbat olduğunu tekrar belirtiyorum ve kısa uyarı yazıma son veriyorum..
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
scooter, scooter war3z, war3z


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Scooter Şarkı Sözleri ( Lyrics ) Prenses Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 3 24.08.08 22:53


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:31 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2