tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Pastalar ve Börekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tavuk Budu Poğaça
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1927

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.02.08, 06:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Tavuk Budu Poğaça



Malzemeler :
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 paket yaş maya
  • 3.5, 4 su bardağı un
İç harcı :
  • 300 gr. küçük doğranmış tavuk göğsü
  • 5 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 25 gr. margarin
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine :
  • 1 yumurta beyazı
  • Galeta unu


Yapılışı :
  1. Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. Hamur yoğurma kabına, mayalı suyu, sütü, sıvı yağı, yumurta sarısını ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç filme kapatarak 40 dk mayalanmaya bırakın.
  2. İç harcı için, mantarı yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayıp teflon tavaya koyup orta ateşte bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Margarini ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış tavuk göğsünü, baharatları ve tuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina kadar parçalar koparıp, tavuklu harçtan koyup tavuk budu şekli verip, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Tepsideyken 20 dk daha mayalandırıp, üzerlerine yumurta beyazı sürüp galeta unu serpiştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.


--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
budu, pogaca, tavuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mayasız Poğaça Tarifi - Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri Başak Pastalar ve Börekler 1 08.01.20 17:52
Fırında Tavuk Budu Berfin Tavuk Yemekleri 0 07.08.08 15:37
Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik) ÇisiL Tavuk Yemekleri 0 13.07.08 10:16
Portakalli Tavuk Budu ÇisiL Tavuk Yemekleri 0 13.07.08 10:10
Izgara Tavuk Budu Güllü Tavuk Yemekleri 0 14.02.08 23:05


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:27 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2