tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Pastalar ve Börekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Patatesli Poğaça
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
837

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.02.08, 06:57   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Patatesli Poğaça


Malzemeler :
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 6-6,5 su bardağı)
İç harcı için :
  • 5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Birer çay kaşığı, reyhan, nane
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine :
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı süt
  • Çörekotu, susam
Yapılışı :
  1. Mayayı ılık suyun içerisine koyup kaşıkla arada karıştırarak erimesini sağlayın. Hamur yoğurma kabına, sütü, yağı, mayalı suyu, tuz ve şekeri ekleyip, ele hafif yapışacak şekilde unu ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatarak 45 dk ılık ortamda mayalanmasını bekleyin.
  2. İç harcı için, patatesi haşlayıp, çatalla ezin baharat ve tuzu ekleyip karıştırın. Diğer tarafta tavaya yağı koyup, rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 2-3 dk kavurup, patatese ekleyin.
  3. Mayalanmış hamurdan mandalina kadar koparıp ortasına iç harçtan koyup kapatın, yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
  4. Bir kasenin içerisine yumurta sarısını ve sütü koyup karıştırın ve poğaçaların üzerine yumuşak bir fırçayla sürün.Üzerine çörek otu ve susam serpip, önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Poğaçalar piştikten 2-3 dk sonra, havlu peçete konulmuş kaba koyup üzerlerine biraz su serpiştirip, üzerini kapatıp 15-20 dk bu şekilde bekletin.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
patatesli, pogaca


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mayasız Poğaça Tarifi - Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri Başak Pastalar ve Börekler 1 08.01.20 17:52
Diyet Patatesli Patlıcan Sandviç Tarifi - Diyet Patatesli Patlıcan Sandviç Nasıl Yapı Başak Diyet Yemekleri 0 30.04.13 19:01
Patatesli Patlıcan Sandviç Tarifi - Patatesli Patlıcan Sandviç Nasıl Yapılır Başak Diyet Yemekleri 0 30.04.13 18:54
Patatesli Patlıcan Sandviç - Diyet Yemeği Patatesli Patlıcan Sandviç AnGeL Diyet Yemekleri 0 23.07.11 20:56
Patatesli Mantar Sotesi - Diyet Yemeği Patatesli Mantar Sotesi AnGeL Diyet Yemekleri 0 20.07.11 23:20


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:48 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2