tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk pop müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Nez Hayatı (Biyografisi)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1050

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.08.08, 00:09   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Nez Hayatı (Biyografisi)

NEZ

1979 türkiyesi'ne dogdu. dogumundan kisa bir süre sonra 12 eylül oldugu için, daha türkiye'ye dair anilari bellegine yerlestiremeden londra'ya uçtu. adi nezihe kalkan. bugün türkiye'de meshur oldugu ismi ise ingiltere yillarindaki küçük arkadaslarindan kaynaklaniyor: bu ismi bastan sona söyleyemeyen arkadaslari ona kisaca nez diyorlar.

bugünkü nez'in yaptiklari ise o zamanlardan belli. iki kültür arasinda kendini biraz sikismis hisseden küçük kiz, yari ingilizce, yari türkçe hikayeler uydurup kendi kendine oyunlar kuruyor. londra'ya ziyaretlerine gelen anneannesi, babaannesi daha bavullarini açamadan onun bir sahneye dönüstürdügü yatagi üzerindeki sovlarini izlemek zorunda kaliyorlar.
ama küçük nez ayni zamanda londra meydanlarinda yapilan nelson mandela'ya özgürlük yürüyüslerinin önde gidenlerinden. siyaset seven türkler'in saatler süren toplantilarinda, ünlü mültecilerin mesela melike demirag'in çocuklariyla oynayip yorulduktan sonra, yanyana iki sandalyeyi yatak yapip uyuyor. nelson mandela'nin kim oldugunu, melike demirag'in türkiye'de sahiden mi ünlü oldugunu çok sonralari ögreniyor.
kisiligi orada sekillense de genleri ingilizler'e çok yakin olmasini engelliyor. daha çok orada yasayan farkli kökenlerdeki çocuklarla iyi iliskiler kuruyor. hint asillilar, irlandalilar, iskoçlar kendini daha yakin hissettigi arkadaslari oluyor. aksanlarini öyle güzel kopyaliyor ki, bir seferinde irlandali hocasi kendisiyle alay ettigini düsünüp kiziyor ona. koridorda kosan, tuvalette bagira bagira sarki söyleyen, matematikten nefret edip ögretmenini çileden çikaran nez sekiz yasindayken, yani ingiltere'de bir müzikalde basrol oynadigi yil annesi ve babasi ayriliyor.
ortaokulu ingiltere'de babasinin yaninda bitirdikten sonra türkiye'ye annesinin yanina geliyor ve istanbul bahçelievler adnan menderes anadolu lisesi'ni bitiriyor. lakabi o zaman ‘‘deli kiz’’, çünkü bos derste o güçlü sesiyle i will always love you'yu söyledigi için yan siniftaki ögretmen tarafindan susturuldugu çok olmus.
ve yeniden baba yani, ingiltere yillari... canteburry güzel sanatlar okulu'nda psiko-drama egitimi almaya basliyor, ama bitmesine bir yil kala hayalleri onu birakmiyor: ‘‘ben sarki söyleyecegim, bir an önce sahneye çikmali, hayata atilmaliyim’’ derken kendini türkiye'de buluyor.
pek çok cingil seslendiriyor; mesela hürriyet'in elinizde tuttugunuz ekinin reklaminda ‘‘haaaftasoonuuu’’ diyen o. ama refah partisi'nin ‘‘gel habule gel habule bu yana, oyumuz senden yana’’sini söyleyen de... bir dönem serdar ortaç ve isin karaca'nin arkasinda vokal yapan nez'in harem grubuyla çalismaya baslamasi da biraz ‘‘deli kiz’’ligindan kaynaklaniyor. parkorman'da harem'in konseri öncesi, prova yapiliyor. nez de bir arkadasinin pesine takilmis orada. bir ara bakiyor ki mikrofon kendisine çok yakin. kaptigi gibi harem'in prova parçalari üzerine vokal yapmaya basliyor. herkes saskin bakarken menajer akilli davraniyor ve nez'e ‘‘bunu aksam da yapabilir misin?’’ diye soruyor. o günden sonra harem'le birlikte. en çok da çiragan q club'da. ama ünlenmesi, harem'den ayrilip kendi grubunu, turkish delight'i kurmasindan sonra.
ufak tefek koca popoluyum
baligim. yükselenimse yengeç. bol duygu. duygu yogunlugu insanda kötü bir sey olabilir mi? oluyor!
aslinda babam daha farkli bir is yapmami istemisti. annemin ikinci esi mimar mehmet yazici ki ben ona baba diyorum, en büyük destekçim. kendime güvenmemi, sesimi ve kendimi gelistirmemi, cesaretimi, hepsini ona borçluyum.
annemi hep makyajsiz, spor kiyafetli haliyle hatirliyorum. ben de ayni onun gibiyim. her seyin fazla abartilisinin güzel olmadigina inaniyorum.
alti tekno üstü turkish
‘ yaptigim müzik, tekno, newage altyapilarin üzerine türk perküsyonlari ve onun üzerine ingilizce vokal. bazen yunanca, bazen hint, çok az fransiz esintileri oluyor. dansim ise sadece içimden gelen. step, tap, modern caz egitimi aldim ama bunun egitimini almadim.’’
turkish delight sekiz kisiden olusuyor. perküsyonda bülent, harun, can, özgür var. müslüm kanun çaliyor. zurna ve dudugu ise yasar. tekno altyapiyi veren ise dj kaan. sarkilarin erotik oldugu iddia edilen ama siradan ask sözcüklerinden ibaret olan ingilizce sözleri nez'e ait. nez'in aslinda caza çok yatkin, güçlü bir girtlagi var; ama rap tarzi kisa cümlelerle sarkiyi tamamladigi için bu ses pek ortaya çikmiyor. evet, çarsamba ve cumartesi aksamlari istanbul çiragan q club'da, albüm hazirliklarina da baslamis, gümbür gümbür geliyor nez. en büyük hedefi ise yurtdisina açilmak ve ödülle dönmek.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, nez

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Air Biyografisi-Air Hayatı-Air Yaşamı-Air Kimdir?Grup Air Biyografisi Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 26.04.19 17:38
Fun Biyografisi - Fun Kimdir - Fun Hayatı - Fun Yaşamı - Fun İngilizce Biyografisi Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 13.01.17 23:18
HIM Biyografisi - HIM Hayatı - HIM Kimdir - Rock Grubu HIM Biyografisi Eylül Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 07.11.11 00:22
Bi Rain Biyografisi,Jeong Ji Hoon Biyografisi,Rain Hayatı,Jung Ji Hun Hayatı Esra Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 21.09.10 03:56
Pol Pot Biyografisi,Pol Pot Hayatı,Pol Pot Yaşamı,Pol Pot Kimdir?Saloth Sar Hayatı İpek Diger Ünlülerin Biyografileri 0 30.06.09 16:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:27 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2