tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk pop müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ebru Elver Hayatı (Biyografisi)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1004

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 16.08.08, 03:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ebru Elver Hayatı (Biyografisi)

EBRU ELVER



Müzisyen bir ailenin kızı olarak İstanbul'da doğdum ve Beyoğlu'nda büyüdüm. Benden büyük iki erkek kardeşim gibi küçük yaşlarda müziğe sarıldım. Liseden sonra geleceğimi müzik üzerine kurmaya karar verdim ve ailemle vedalaşıp evden ayrıldım. Taksim'deki bazı mekanlarda sahne alarak başladığım müzik hayatımda zaman içerisinde birçok müzisyenin beğenisini ve arkadaşlığını kazandım. Bu süreçte tanışma fırsatını yakaladığım tanınmış jazz müzisyeni Genco Arı ve bas gitarist Elcil Gürel'le birlikte amaç edindiğim solo albüm projesi için çalışmaya başladım. 2006 yılı içinde albümle ilgili çalışmalar bitti ve projeyi Ercan Saatçi'ye sunmaya karar verdim.

Bugün sizlerle buluşmamı sağlayan Paranoyak albümü, Ercan Saatçi'nin, ki kendisinin de albümde bir bestesi var, yeni şirketi Rec by Saatchi'nin ilk projesi olarak piyasaya sunuldu.




RÖPORTAJI..
Benim Yeteneğim ALLAH VERGİSİ ...
Benim Yeteneğim ALLAH VERGİSİ ...





Ebru Elver doğma büyüme İstanbul’lu ve gene doğma büyüme bir müzik tutkunu.. Müzik için ailesine rest çekip, evden ayrılan Ebru; şimdilerde ise ailesinin gözdesi. Gerçek bir müzisyen olan Ebru, yeni şarkıcıların aksine tanınmak için sansasyonel olaylara değil, çok başarılı olan Paranoyak şarkısına güveniyor.

Hem güzel, hem çekici, tam bir müzik kadını….Huzurlarınızda Ebru Elver;
1980 Istanbul doğumlu olduğunuzu ve Beyoğlu’nda büyüdüğünüzü biliyoruz.. Peki aslen nerelisiniz?
Babam İstanbulda doğmuş ve büyümüş olup aslen Sivaslıdır. Annem ise Kahramanmaraşlıdır.

Müzikle ilk olarak nasıl tanıştınız ve nasıl devam etti?
Çocukluğumdan beri babamın müzisyen olmamı tasvip etmemesine rağmen hep müzikle büyüdüm ben,hep iyi müzikler dikkatimi çekerdi ve ezberlerdim.
20 li yaşlara geldiğimde,babamı karşıma alıp müzisyen olmaya karar verdiğimi açıkladım.

Nükhet Duru, Özcan Deniz, Haluk Levent, Reyhan Karaca gibi marka olmuş isimlere vokalistlik yaptınız ve Genco Arı gibi isimlerle birlikte çalıştınız. Bir yandan da İTÜ Şan bölümünü kazandınız ama gitmediniz. Yani sizin için alaylı diyebilirmiyiz? Alaylı-Mektepli ayrımı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Evet alaylıyım..Bence herşeyden önce Allah`ın vermiş olduğu yetenek ve zeka önemlidir,bunlar bir kişide noksansa istediği kadar eğitim alsın,yinede başarılı olamaz. Okumayı çok istedim ama,kısmet olmadı belkide.Eğitim tabi ki gerekli ama birçok eğitimsiz müzisyen arkadaşım, eğitimliden bin kat daha müzisyen. Bence önemli olan ruhtur.

O kadar çok sanatçıyı saydıktan sonra sosyetiqhaber olarak merak ettiğimiz bir şeyi sormak istiyorum. Bir düet yapacak olsanız,en iyi hangi şarkıyı, hangi sanatçı ile birlikte söylerdiniz sizce?
Ercüment Vural - Rüyalar yada Fatih Erkoç - Bırakma olabilir...


Hepimiz çocukken gözlerimizi kapatıp, bir konserde şarkı söylediğimizi veya bir show yaptığımızı düşünüp, kendimizi mutlu hissetmişizdir. Sizde eminim küçükken böyle hayaller kurmuşsunuzdur. Tabi sizi normal insanlardan ayıran bu güzel hayallerinizi gerçekleştirmek olmuştur eminim. İlk sahnenize çıktığınızda siz neler düşündünüz?

Onca emeği ve kendi şarkılarımı insanlarla paylaşmak zaten en büyük hayallerimden ve mutlluluklarımdan biriydi...Bu anlatılmaz bir duygu ve son derece heyecan verici doğrusu.






Mevcut kariyerinizle ilgili hislerinizi sorduk, gelecekle ilgili planlarınız nedir? Kendinizi nerede görüyorsunuz? Ve bu hedeflerinizi gerçekleştirmek için içinizdeki motivasyonu nasıl ayakta tuttuğunuzu anlatabilir misiniz?

Gelecekle ilgili aslında tek bir hedefim var, kendi tarzımdaki müziğin öncüsü olup, bunu sadece Türkiyede değil dünya çapında en üst seviyede koruyabilmek...ve gerek yorumculuğum,gerek besteciliğimle ulaşmak istediğim kitleye ulaşıp,o insanların güzel dileklerini ve beğenisini kazanmaktır.


Müzik için ne gibi fedakarlıklar yaptığınızı düşünüyorsunuz? Geçmişinize dönüp baktığınızda müzisyen olmasaydınızda da bankacı olsaydınız (ki bizce bir bankacı için fazla çekicisiniz) ne gibi artılara veya eksilere sahip olurdunuz?
Müzik için evimi bile terk etmiştim..daha ne yapabilirim Ben kendimi bir bankacı,yada bir avukat,bir doktor gibi hiç düşünmedim,başka bir meslekle uğraşabileceğimi hayal bile etmedim, o yüzden müzik dışında başka bir meslekte başarılı olamazdım heralde.

Paranoyak şarkısı çok gerçekçi ve çağımıza uygun bir şarkı.. Bir müzisyen dostunuzun size yapmış olduğu bir şarkı olduğunu biliyoruz. Acaba bu şarkı sizin karakterinizi tam anlamıyla yansıtıyor mu yoksa abartılı mı kaçıyor? Ne kadar kıskançsınızdır?
Aslında paranoyaklık benim kişiliğimle oldukça tezat. Herkesin olduğu kadar minik paranoyalar var zaten mecburen hayatımızda, allaha şükür ciddi bir duruma dönüşmedi hiçbir zaman.Kıskançlığa gelince,ne kıskanırım nede gereksiz kıskanılmaktan hoşlanırım...Ben zaten kova burcuyum






Ercan Saatçi ‘yi hepimiz biliyoruz. Prodüktörlük geçmişine baktığımızda piyasaya çıkardığı sanatçıları düşünürsek mankenden bozma veya zorlama şarkıcıları pek sevmiyor diyebiliriz. Her zaman müzik kültürü yüksek ve sizin gibi doğuştan müzisyen diyebileceğimiz kişilerle çalışıyor. Sizin bu konudaki yorumunuzu ve Ercan Saatçi ‘yi diğer prodüktörlerden ayıran yönleri nelerdir bunu söyleyebilir misiniz?
Kendiside müzisyen olduğundan, müzisyen ve başarılı insanlara yükselmesi normaldir bence..En azından başarılı insanların projelerine karışıp kendi istediği müziği yaptırmaya çalışmıyor ve saygı duyuyor.. Benim için bu önemli


Peki Saatchi ile olan 5 yıllık sözleşmeniz var(kaldı 4), bir sonraki albümü ne zaman çıkarmayı planlıyorsunuz?
Ne zaman hazır olursak..Önümüzdeki yaz olabilir belki...


Sanatçılar genelde albümlerindeki her şarkılarını severler, bazı şarkılarını ise daha çok severler, veya daha çok emek verdiğini, daha fazla ilgiyi hakkettiğini düşünürler. Buna göre çıkış parçası haricinde ikinci klibini o şarkıya çekmek içlerinden gelir. Fakat satış politikası veya mevsiminin gelmemesinden dolayı ikinci klip başka bir güzel parçaya da çekilebilir. Burda size sormak istediğim, satışa veya hayranların beğenisine göre değilde, tamamen zevkinize kalmış olsaydı, ikinci klibinizi hangi şarkıya çekerdiniz? Tam tersini düşünüpte, hayranlarınızın beğenisine göre çekseydiniz hangi şarkıya çekerdiniz?
Bu konuda karar vermek çok zor, çünkü benim albümüm gerçekten uzun yıllardan sonra çıkan en iddialı türkçe albüm...Dolayısıyla tüm şarkılarım birbiriyle yarışacak kadar güzel,o yüzden bu konuda karar vermek çok uzun bi zaman alabilir.Bu arada bu albüm,hiçbir ticari kaygı güdülmeden tamamen içimizden ne geldiyse onu yaptığımız bir albüm,dolayısıyla ticari bir kaygım yok.. Ulaşması gereken yerlere ulaşacağını düşünüyorum.

İlişkilere geçelim biraz, genelde ortaokul ve lise dönemlerinde bize darbe vuran aşklarımız sayesinde ilişkilerimizde hep komplekslerimiz olur. Siz de iddialı ve hoş bir bayan olarak elbette aşklarınızda böyle yıkımlar yaşamışsınızdır ve bazı takıntılar edinmişsinizdir. Mesela örnek vermek gerekirse ilk sevgilim beni terkedip eski sevgilisine geri döndüğü için ilişkilerimde eski sevgili konusunu açarlarsa aşırı derecede gerginleşir ve sinirlenirim. Sizinde bize anlatabileceğiniz hayal kırıklıkları var mı?
Aslında pek fazla yok,öyle aman aman bi sevgili dönemide geçirmedim ben,hep çalıştım ve kendim için her geçen gün “daha fazla ne yapabilirim”i düşündüm,o yüzden ne çok fazla ilişkim oldu,ne de olduğunda problemli bir ilişki yaşanmasına izin verdim..çünki Hayatta hala yapmam gereken çok fazla şey var...


Magazinciler olarak sizi yarın öbürgün medya’da sevgiliniz ile görecek miyiz? Diğer bir merakımız ise bize ideal sevgili profili çizebilir misiniz? Ayrıca Bir erkekte sizi en çok etkileyen 3 unsuru sıralayabilir misiniz?
Tesadüf bir yerde karşılaşırsak belki görebilirsiniz ama kasıtlı olarak sevgilisiyle kamera önüne geçebilecek bi tip değilim...Eğer erkek arkadaşım olursa,ilk şart müzisyen olmasıdır,çünkü tüm gün müzikten başka hiç bir şeyle uğraşmıyorum,aynı duyguları paylaşmalıyız..Kesinlikle üretken olmalıdır, akıllı, zeki, doğal, sempatik ve mutlaka kendine ayırmış olduğu bir hayatı olmalıdır...



Peki bu korsan cdler ve mp3 olayına ne diyorsunuz? Dünyada internetin hızlanması, bilgisayardaki veri depo aygıtlarının ucuzlaması, kocaman walkmenlerin yerini parmak kadar mp3 playerların almasından dolayı Sesli Medya Paylaşımı kaçınılmaz oldu ve gördüğünüz gibi Görüntülü Medya Paylaşımıda artık sınırsız ve kaçınılmaz oluyor. Yani insanların bedava müzik dinlemesinin teknik olarak engellenemeyeceği kesin. Sizce bu konuda ne yapılabilir? Sanatçılar bu durumu kabullenip, internet starları gibi lehlerine çevirmelimidir yoksa savaşmaya devam etmeli midir? Nasıl savaşmalıdır?


Bu etkenler tabiki bir albüm satışını çok fazla etkiliyor. Kaliteli müziğe ve sanata saygı duyan insanlar mutlaka arşivlerine beğendikleri albümü zaten alıyorlar, bu yüzden kaliteli müzik yapan insanlar biraz daha şanslı.Ama internette en azından mp3lerin tamamı paralı yapılabilir, bu ücretler şirketlerin yararına olmalıdır tabi.Bunun dışında yıllardır korsanla savaşılıyor ama bu ülkede bununla baş etmek gerçekten zor bence.


Biz ekip arkadaşlarımla kararlaştırdık, yüzünüzde en çok gözlerinizi ve kaşlarınızı, fiziğinizde ise en çok bacaklarınızı beğendik(allah sahibine bağışlasın) . Siz ise duruşunuzla her yerinizi beğendiğinizi hissettiriyorsunuz. Fakat bizim merak ettiğimiz EN beğendiğiniz fiziksel özelliğiniz?
Kalbim




Sizin gibi genç ve kültürlü bir insanla röportaj yapmak gerçekten çok keyifliydi. Okuyanlarında bu röportajı çok kaliteli ve güzel bulacağını düşünüyorum. Son olarak SosyetiQhaber.com okuyucularına söylemek istediğiniz bir şey var mı?




Öncelikle bana ve müziğime değer veren herkese sonsuz teşekkürler...Ve sizler bana böylesine kendimi ifade edebileceğim sorular hazırladığınız için son derece profesyonelsiniz işinizde. Tebrik ederim ve çok teşekkür ederim



Röportaj: Emre MARAŞLI
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, ebru, elver, hayati

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ebru Şancı Biyografisi - Ebru Şancı Kimdir - Ebru Şancı Hayatı - Ebru Şancı Yaşamı Serap Diger Ünlülerin Biyografileri 1 18.07.15 17:09
Ebru Şam Biyografisi -Ebru Şam Kimdir - Ebru Şam Hayatı- 2009 Miss Turkey Renklerin Dansı Diger Ünlülerin Biyografileri 0 13.01.10 20:19
Değerini Bilemedim ( Ebru Elver ) Tugba Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 16.08.08 04:23
Paranoyak ( Ebru Elver ) Tugba Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 16.08.08 04:22
Ebru Elver Şarkı Sözleri Tugba Pop Müzik Şarkı Sözleri 9 16.08.08 04:17


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:53 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2