tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk pop müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Multitap Biyografisi - Multitap Kimdir - Multitap Hayatı - Multitap Yaşamı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
738

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24.04.13, 22:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Multitap Biyografisi - Multitap Kimdir - Multitap Hayatı - Multitap Yaşamı

Multitap Biyografisi - Multitap Kimdir - Multitap Hayatı - Multitap Yaşamı

Multitap, 2006 yılı Eylül ayında Selim Siyami Sümer (vokal ve gitarlar), Sertaç Özgümüş (piyano ve tuşlu çalgılar), Taçkın Bilal (bas gitar) ve Ali Cihan (davullar) tarafından İstanbul'da kurulmuş olan Türk müzik grubudur.

Hakkında

Kuruldukları ilk dönemde İstanbul'da sahne alıp, dünya müziğinde etkilendikleri bütün isimlerin şarkılarını sahneye taşıdılar. Bu, grubun kendi müzikal potansiyelini keşfetmesi ve diğer gruplardan ayrılması anlamında belirleyici bir dönem oldu. "Multitap" ismini de bu dönemde kullanmaya başladılar. Multitap kelimesi tutkunu oldukları oyun konsolları dünyasına ait bir terimdir ve game-pad çoklayıcısı anlamına gelmektedir.

2009 yılında grubun söz yazarı, vokalist ve gitaristi Selim Siyami Sümer, Miller Music Factory'de Dans Müziği Prodüksiyon kategorisinde birincilik ödülünü aldı. Bu dönemde ilk albümleri üzerinde çalışmaya başlayan grup yine 2009 yılında ilki gerçekleştirilen Freshtival'de sahne aldı ve şarkılarını ilk kez dinleyiciyle buluşturdu.

2010 yılının Nisan ayında Takım Oyunu isimli ilk albümleri Demet Evgar'ın prodüktörlüğünde Multi Arts Production etiketiyle yayımlandı ve albümün dağıtımını Sony Music gerçekleştirdi.

Takım Oyunu ağırlıklı olarak elektronik elementlerden oluşan bir albüm oldu. Şarkılar birlikteyaşayan grup üyelerinin ev yaşantısına ve onların dışarıya bakışına dair izler taşıyordu.

Bu albümden "Battaniyem", "Çıbık", "Bir Şey mi Var" ve "Duysun Karanlık" adlı şarkılarına klip çektiler. Albüm sonrası birçok konser,organizasyon ve One Love Festival başta olmak üzere çeşitli müzik festivallerinde yer alarak kendilerine sağlam bir hayran kitlesi edindiler. "Takım Oyunu" albümüyle Multitap, Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri'nde Yılın En İyi Elektronik Müzik Sanatçısı ödülünü aldı.

Multitap ayrıca bu dönemde Kemal Uzun'un yönettiği, Ali Atay, Fırat Tanış, Mete Horozoğlu, Demet Evgar, Rasim Öztekin ve Erdal Tosun gibi isimlerin rolaldığı Vay Arkadaş - Manik, Tik, Dildo filminin müziklerini hazırladı. Filmde yer alan şarkılardan "Full Depo", grubun davulcusu Ali Cihan tarafından seslendirildi.

2011 yılının yaz aylarında Multitap ikinci albüm için çalışmalara başladı. Kasım ayında onbir şarkıdan oluşan Özel Birisin adlı ikinci albümleri yine Demet Evgar prodüktörlüğünde Multi Arts Production etiketiyle yayımlandı ve Sony Music tarafından dağıtıldı.

Bu albüme "Özel Birisin" ismini verirken bir araya gelişlerinden itibaren idealleştirdikleri özel dünyanın özel insanlarına ve artık o dünyanın bir parçası haline gelen dinleyicilerine sesleniyorlardı.

Grup üyelerine albümle ilgili düşünceleri sorulduğunda yanıt olarak "Bu albümü yıllar sonra geriye dönüp baktığımızda her şeyin başlangıcı olan albüm olarak hatırlayacağız." dediler.

Bu albümden ilk olarak "Ben Anlarım" adlı şarkılarına klip çektiler.

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, kimdir, multitap, multitap biyografi, multitap biyografisi, multitap hakkında, multitap hakkında genel bilgi, multitap hayatı, multitap kim, multitap kimdir, multitap yaşamı, yasami

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Bu Şarkıyı Dinliyorsan Şarkı Sözü Multitap - Multitap Bu Şarkıyı Dinliyorsan Şarkı Sö Serap Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 1 08.04.18 01:51
60'lar Şarkı Sözü Multitap - Multitap 60'lar Şarkı Sözü Serap Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 25.04.13 01:31
Aslında Kimse Sevmiyor Şarkı Sözü Multitap - Multitap Aslında Kimse Sevmiyor Şarkı Sö Serap Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 25.04.13 01:29
Ci Şarkı Sözü Multitap - Multitap Ci Şarkı Sözü Serap Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 25.04.13 01:15
Multitap Şarkı Sözleri - Multitap Şarkıları - Multitap Şarkı Sözü Serap Pop Müzik Şarkı Sözleri 24 25.04.13 00:37


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:18 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2