tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk pop müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sertab Erener Hayatı ( Biyografisi )
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2622

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.03.08, 05:36   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375
Puan Grafiği
Rep Puanı:1980
Rep Gücü:0
RD:Cigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 12
80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sertab Erener Hayatı ( Biyografisi )

Sertab Erener Biyografisi - Sertab Erener Hayatı - Sertab Erener Kimdir?



1964 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Erken yaşlarda müzikle tanışan Erener, hassas bir yapıya sahipti. Hassas ve ince yapılı bu minyon kız, bir yandan onu çok erken bir yaşta, 11'inde yakalayan, tüm hayatını etkileyen kolit hastalağıyla, hastanelerle boğuştu, bir yandan ilk ve orta öğrenimini sürdürdü. Hastalığın verdiği acılardan, hasardan kendisini mutlu eden bir çıkış bulmuştu; annesi ona ilk piyano dersini aldırmıştı ve gelecek yaşamının özünü keşfetmesine neden olmuştu: Müzik.

İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda başladığı müzik eğitimine Devlet Konservatuvarı'nda devam etti. Gelecek vaad eden bir sopranoydu. Altı yıllık eğitimin ardından profesyonel müzik kariyerine ses rengiyle, güçlü yorumuyla, perforansıyla hızlı ve sağlam adımlar atmaya başladı. İstanbul'un tanınmış ve elit kulüplerinde kendi orkestrasıyla, çeşitli büyük gruplarda, Sezen Aksu gibi ünlü sanatçıyla birlikte söyleyerek amacına doğru ilerledi. 1990'ların başında adı iyice duyulmaya başladı. Sezen Aksu, Sertab Erener'in en büyük destekçilerinden biriydi ve onun ilk albümünün prodüktörlüğünü üstlendi. Sezen Aksu'nun sözleri ve bestelerinin ağırlıkta olduğu ilk albümü "Sakin Ol" 1992'de yayınlandı.

950.000'lik resmi kayıtlı satışıyla, "En çok satan Albüm" olmayı başaran "Sakin Ol"dan sonra, 1994 yılında "Lal" geldi. Serdab Erener'in güçlü yorumuyla, Fahir Atakoğlu'nun melodik yapısı birleştiği "Lal"i, 1996'de "Sertab Gibi" izledi. Toplam 1.500.000'luk satış gerçekleşti. Dünyanın en iyi klasik müzikçilerinden biri olan Jose Carreras'la İstanbul'daki konserinde düet yapan Sertab, klasik müzikte de çok başarılı bir yorumcu olduğunu kanıtladı. 1999 yılında dördüncü albümü

"Sertab"ı çıkaran Sertab Erener, müzik listelerinde 1 numaraya yükseldi. Piyasaya çıkışından 3 ay gibi kısa bir sürede 500.000 gibi bir satışa ulaşan bu albümüyle, Sony Music International tarafından platin plak ile ödüllendirildi. Yorumcu performansının ön planda olduğu bu albümde Sertab, severlerine Makber'den Mozart'a uzanan çok renkli bir müzik ziyafeti çekti. Ricky Martin'le "Private Emotion -Come to me"yle düet yapan Sertab Erener, 2000 yılında da Yunan sanatçı Mando'yla birlikte "Aşk" single'nı çıkarttı.

Letonya'nın başkenti Riga'da yapılan 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye adına yarışan Sertab Erener ve ekibi, "Every Way That I Can" adlı parçasıyla 167 puan alarak 1. oldu. (24 Mayıs 2003)



Sertab Erener Şarkı Sözleri
Sertab Erener Resimleri



Cigde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.08, 09:21   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sertap Erener Hayatı ( Biyografisi )

Sertab Erener

Sertab Erener 1964 yılında İstanbul’da doğdu. Müziğe olan tutkusuyla ve soprano olarak gördüğü ilgiyle Sertab'ın farklılığı henüz İstanbul Devlet Konservatuarında okurken göze çarptı. Bu güne kadar albümleri 4 milyonun üzerinde sattı ve çıkardığı her albüm altın ve platin plak ödülü kazandı.
Altı senelik müzik eğitimini tamamladıktan ve Konservatuardan mezun olduktan kısa bir süre sonra benzersiz yeteneği ve performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 1990’ların başında, Sezen Aksu gibi bir çok ünlü sanatçıyla aynı sahneyi paylaştı. 1992’de yine Sezen Aksu’nun desteğiyle ilk albümü ‘Sakin ol’u çıkardı. Bu albümün tirajı 1 milyonu aşmasıyla beraber Türkiye’nin en iyi satan çıkış albümü oldu. Sertab Erener’in ikinci albümü ‘Lal’, 1994’de yayınlandı. Ardından 1997’de ‘Sertab gibi’ ve 2001’de ‘Turuncu’ isimli albümleri çıktı.
Türkiye’de benzeri olmayan müzik kariyerinde bu güne kadar 5 milyona yakın albüm sattı ve sayısız ödül aldı. Eşsiz sesi ve spektaküler sahne performansıyla büyük bir hayran kitlesine sahip oldu ve bir çok insanın beğenisini kazandı. Opera’dan pop’a kadar bir çok müzik türünü kapsayan ses yeteneği ve unutulmaz sahne gösterileri sayesinde Jose Carreras ve Ricky Martin gibi dünyaca ünlü sanatçılarla düet yapma imkanı buldu. Türkiye’nin en iyi satan bayan pop sanatçısı olarak Sertab’ın bir sonraki hedefi Avrupa’daki dinleyicilerin beğenisini kazanmak oldu.
Avrupa’ya açılmanın ilk adımı, Ricky Martin ile yaptığı ‘Private Emotion’ adlı single düeti oldu. Bu düet, Latin Amerika’lı sanatçının 1999’da yayınlanan İngilzce albümünün Türkiye ve Ortadoğu baskısında yer aldı.
Aynı yıl, Sertab’ın ilk dönem kayıtlarından bir olan ‘Lal’, Sony Müziğin çıkarttığı ‘Soundtrack for a Century’ compilation set’ine seçildi. 500’den fazla parçanın yer aldığı ve Sony Music tarafından ‘son 100 yılın en etkili müzikleri’ olarak tarif edilen bu 26 CD’lik compilation set’te yer alan tek Türk sanatçı Sertab Erener oldu. Ricky Martin ile yaptığı düet ve 'Soundtrack for a Century', Sertab’ı Türkiye dışındaki dinleyici kitlesine başarı ile tanıttı.
Sertab Erener, Şubat 2000’de, Avrupa için hazırlanmiş ve kendi ismini taşıyan ilk albümünü yayınladı. Bu albümde, en büyük hitlerinin yanısıra yeni parçalar da yer aldı. Albümün Avrupa medyasına ve müzik basınına tanıtımı, Brüksel’de muhteşem bir show ile gerçekleşti. Bu albüm en büyük beğeniyi, Sertab’ın bir çok konser verdiği ve önemli festivallere katıldığı Benelux ülkelerinde kazandı. Albümün çıkışıyla Avrupa’daki başarının kapısı açılmış oldu.
En son 2001 yılında ‘Turuncu’ adlı Türkçe albümü piyasaya çıkan Sertab Erener’in, 24 Mayıs 2003’de, Letonya’nın başkenti Riga’da elde ettiği Eurovision başarısının ardından ‘Every Way That I Can’ single’ı piyasaya çıktı. Sertab Erener’in ismi, Avrupa’da bütün gazetelerde yer aldı. Reuters ve AP haber ajansları, 'Every Way That I Can'in tüm Avrupa’da bir numaralı yaz parçası olacağına dair tahminler yürüttü. Bu tahminler doğru çıktı! Single tüm Avrupa müzik marketlerde satışa sunuldu ve haftalarca Avrupa müzik market satış listelerinde bir numara olarak kalmayı başardı. 'Every Way That I Can', MTV ve VH1 Europe tarafından olağanüstü bir destek gördü ve Avrupa radyolarından Top 30 yayın desteği aldı. Bunun yanısıra, Almanya ve İsviçre’de top 10; İspanya, Avusturya, Belçika ve Hollanda’da top 5’e çıktı. İsveç ve Yunanistan’da 4 hafta boyunca 1 numarada kalmayı başardı. Elde ettiği yüksek satış rakamı nedeniyle Sertab Erener’e Yunanistan’da Platin Plak ödülü verildi. ‘Every Way That I Can’, İsrail, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’da hit oldu ve İngiltere’de top 75’den listelere girmeyi başardı.
Eurovision başarısının ardından 2004 yılının Ocak ayında Sertab Erener, ‘No Boundaries’ adlı ilk İngilizce albümünü çıkardı. ‘No Boundaries’, başta Almanya olmak üzere Hollanda, İsveç, İsviçre, Avusturya, Belçika, İspanya, Yunanistan, İngiltere, Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi pek çok Avrupa ülkesinde müzik marketlerde yer aldı. Almanya’nın Berlin şehrinde büyük bir albüm tanıtım partisi düzenlendi. Albümde Anggun, Galleon Grubundan Gilles Luka ve Philippe Laurent, Britney Spears’ın de pek çok albümünde prodüktörlük yapan Peter Kvint gibi çok sayıda uluslararası söz yazarı, besteci ve prodüktör yer aldı.
"No Boundaries"in yapım aşamasında, aralarında Sertab Erener’in seslendirdiği ‘One More Cup of Coffee’ adlı şarkının da yer aldığı Bob Dylan albümü piyasaya çıktı. Albümdeki bu şarkı Amerika’da geniş yankı uyandırdı. Penelope Cruz, Jessica Lange, Johny Goodman ve Jeff Bridges’ın baş rollerini paylaştığı ‘Masked and Anonymous’ adlı Hollywood yapımı filmde ‘One More Cup of Coffee’ şarkısı Sertab Erener’in yorumuyla soundtrack olarak seçildi.
"No Boundaries", Haziran 2004’de Japonya’da da piyasaya sürüldü ve Japon dinleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Albümün çıkış şarkısı olan ‘Here I Am’, “A Tale of Two Sisters” adlı Japon-Kore ortak yapımı filmin tanıtım müziği olarak kullanıldı ve filmin soundtrack albümünde yer aldı. Sertab Erener, albümün tanıtımı ve film galası için gittiği Japonya’nın başkenti Tokyo’da, Japon medyası tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.
Eurovision başarısının ardından kariyerinde yurt dışı kapısını açan ‘No Boundaries’ ile tüm Avrupa ve Uzak Doğu’da büyük ilgi gören Sertab Erener, 4 yıl aradan sonra uzun zamandır beklenen Türkçe albümü ‘Aşk ölmez’i piyasaya çıkardı.
Tamamı Türkçe şarkılardan oluşan yeni albümde yer alan bütün şarkıların söz ve bestesi sanatçının kendisine ait.
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, erener, hayati, sertab, sertab erener, sertab erener arkaplan, sertab erener biyografi, sertab erener biyografisi, sertab erener foto, sertab erener fotolari, sertab erener fotoğraf, sertab erener fotoğraf albümü, sertab erener fotoğrafları, sertab erener goruntuleri, sertab erener hakkında, sertab erener hayatı, sertab erener kimdir, sertab erener masaüstü resimleri, sertab erener özgeçmişi, sertab erener resim, sertab erener resim albümü, sertab erener resimleri, sertab erener wallpaper, sertab erener yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Sertab Erener Şarkı Sözleri Sevda Pop Müzik Şarkı Sözleri 34 13.05.15 20:34
Öylede Güzel Şarkı Sözü Sertab Erener - Sertab Erener Öylede Güzel Şarkı Sözü Nokia Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 2 08.03.14 14:20
Sertab Erener Resimleri - Sertab Erener Fotografları Okyanus Ünlülerin Resimleri 1 26.09.11 10:45
Koparılan Çiçekler-Sertap Erener Tanem Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 04.07.10 02:35
Sertab'ın yeni klibi: "Hayat Beklemez" Güllü Müzik Haber 0 19.07.08 05:58


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:09 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2