tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk pop müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Nil Karaibrahimgil Hayatı ( Biyografisi )
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1320

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.03.08, 06:36   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375
Puan Grafiği
Rep Puanı:1980
Rep Gücü:0
RD:Cigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant futureCigde has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 12
80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Nil Karaibrahimgil Hayatı ( Biyografisi )

NİL KARAİBRAHİMGİL

Nil Karaibrahimgil dinleyenleri başka dünyalara götüren büyülü sesiyle Türk Pop müziğinin son zamanlarda kazandığı en büyük yeteneklerinden birisidir. Müzisyenlerle dolu bir ailenin üyesi olması yakaladığı büyük başarının tesadüf olmadığının en büyük ispatıdır.
Babası Suavi Karaİbrahimgil “Müzikomani” adlı parçasıyla geçmiş yıllarda büyük bir başarı yakalamıştı. On yıl ara ile Gurbetçi ve Biz Sizi Ararız adlı albümlerin altına imza atan Suavi Karaibrahimgil, 1992 yılında son stüdyo çalışması sırasında minik kızı Nil’i en fazla etkileyen isimlerden biridir. O zamanlar 16 yaşında olan Nil büyük bir popstar olmayı kafasına koymuştu.

Nil’in amcası Selami Karaibrahimgil ise Türk Pop Müziğine bir zamanlar damgasını vurmuş hatta dönemin en büyük isimlerinden Ayşegül Aldinç’le ülkemizi Eurovision Şarkı yarışmasında temsil etmiş olan Modern Folk Üçlüsü’nün üyelerinden biridir. Modern Folk Üçlüsü’nün aktif müzik yaşamı sona erdikten sonra Türkiye Turizm Ateşesi olarak çalışmalarına devam eden Selami Karaibrahimgil ise Nil’i bu konuda etkileyen en büyük ikinci isimdir.

22 yaşındayken okuldan arta kalan zamanlarında Reklamevi adlı reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmaya başladı.(Reklamevi Sertab Erener’in kardeşi olan Serdar Erener’e ait.) 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra reklam sektöründe çalışmaya devam etti.

Altına imza attığı bazı reklamlarla sektörün oskar ödülleri olarak kabul edilen Kristal Elma ödüllerine layık görüldü. (Hüner Margarin ve First Duo reklamları) Ayrıca iki robot arasındaki aşkı anlatan Algida’nın “Aşkımla Erir misin?”adlı reklam müziğini seslendirerek dikkat çekti. [Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılarımız Görebilmektedir.Üye Değilsen Tıkla Ve Aramıza Katıl.]larda sık sık gösterilen Bellona, Trendy&Friendly reklamının müziği de Nil’e ait. (Bellona’yı seslendiren isim Göksel’di.)

Nil Karaibrahimgil için asıl dönüm noktası Hazırkart reklamlarından sonra başladı.Reklamda bir anda tüm Türkiye’nin diline dolanan “Ben Özgürüm” adlı parçayı seslendiren Nil insanlar tarafından Özgür Kız olarak tanındı. Reklamın daha sonraki bölümlerinde Nil’e pop müziğin en başarılı isimlerinden biri olan Tarkan eşlik etti.

2002’de Tarkan’ın başarısında büyük imzası olan Ozan Çolakoğlu ile biraraya gelen Nil Karaibrahimgil Sony Müzik ile bir anlaşma imzalayarak ilk albümü için kolları sıvadı. Seslendirdiği reklamlarla zaten büyük bir kitlenin hayranlığını kazanan Nil’in albümü zaten beklendiği için hiç de sürpriz olmamıştı.

Nil Dünyası adlı albümden ilk klip parçası “Extra Large” ve daha sonra “Rüzgar” ve “Kek” adlı parçalarla pop müzik dünyasında önemli bir yer edinmiş ve kalıcı olacağının ilk sinyallerini vermiştir.


Cigde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, karaibrahimgil, nil, nil karaibrahimgil, nil karaibrahimgil biyografi, nil karaibrahimgil biyografisi, nil karaibrahimgil hakkında, nil karaibrahimgil hayatı, nil karaibrahimgil kimdir, nil karaibrahimgil özgeçmişi, nil karaibrahimgil yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Nil Karaibrahimgil Resimleri Okyanus Ünlülerin Resimleri 2 21.01.13 02:49
Yalnızlardanım-Nil Karaibrahimgil Ceren Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 04.04.09 22:30
Pipo-Nil Karaibrahimgil Ceren Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 04.04.09 22:16
Kırık-Nil Karaibrahimgil Ceren Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 04.04.09 22:09
Pırlanta ( Nil Karaibrahimgil ) Tugba Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 15.10.08 15:19


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:37 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2