tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk pop müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Öykü - Berk Gürman Hayatı ( Biyografisi )
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1925

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.11.08, 00:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Metrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 3.491
Konular: 3144
Puan Grafiği
Rep Puanı:6312
Rep Gücü:0
RD:Metrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 74
366 Mesajına 520 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Öykü - Berk Gürman Hayatı ( Biyografisi )

Öykü - Berk Gürman Hayatı ( Biyografisi )

İster flamenco ister arabesk diyelim, ister roman havası ister türkü diyelim, bu toprakların müziğini yapan ikiz kardeşler kısmet’lerini aramak için yola koyuldu: Öykü ve Berk.

Aynı hayatın kendisi gibi, kah hüzünlü kah coşkulu müzikleriyle dinleyiciyi sımsıkı saran Öykü ve Berk’in başarılarında, olağandışı uyumlarının büyük bir etkisi var. Akdeniz ve Arap müziğinin etkilerini taşıyan ilk albümleri Kısmet, We Play etiketiyle 2007 Aralık ayında raflarda yerini aldı. Albümde kendi bestelerinin yanı sıra, dört tane türkü uyarlaması bulunuyor. Kısmet’in çıkış parçası “Evlerinin Önü Boyalı Direk”, daha albüm çıkmadan internet üzerinden 2.000.000 dinleyiciye ulaştı.

Öykü ve Berk, Paco de Lucia dinleyen bir babanın ve Türk Sanat Müziği icra eden bir annenin çocukları olarak 4 Ağustos 1982’de dünyaya geldi. Ailede performans olarak müzik her zaman vardı. Ama teorik müzik eğitimleri Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladı.

Pera’da okudukları yıllarda, Öykü, keman ve şan dersleri aldı. Okul konserlerinde aktif olarak yer alıyordu, bu sayede AKM ve Cemal Reşit Rey sahnelerinde konser verme şansı buldu.

Yaklaşık yedi yıl, Işıl ve Manuel Reina’nın da içinde olduğu Flamenco Alaturka grubuyla MKM, AKM ve CKM’de konserler verdi. Flamenco dansçısı Marco De Ana ile Şişli Kültür Merkezi’nde, CKM’de de Nükhet Duru ile aynı sahneyi paylaştı.
Berk ise gitar bölümünde okudu. 10 yaşında flamenco gitara Ilgaz Benekay ile başlamıştı. Melih Gürel, Muzaffer Çorlu ve Kemal Belevi’den klasik gitar dersi aldı.
Üniversitede, iki kardeşin yolları bir süreliğine ayrıldı.
Öykü, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’ne girdi. Alaaddin Yavaşça ile repertuar, Erol Uras ile şan ve Faris Akarsu ile müzikal çalıştı.

Berk, Bilgi Üniversitesi’nde ses mühendisliği eğitimine başladı, amacı kendi müziğini kendi kaydedebilmekti. Çünkü Türkiye’de insanların flamencoya dair fazla bir fikirlerinin olduğunu düşünmüyordu. İkinci sınıfın sonunda Çiğdem Borucu, Berk’e İspanya’ya gitmesi gerektiğini söyledi. Berk, bunun üzerine İspanya’ya kayıtlarını yolladı ve iki akademiden burs kazandı. Hayali, İspanya’daki hayatın içine girmek, çingenelerle tanışmak, flamenco’yu deneysel ve kişisel bir süreç olarak yaşamaktı.

Berk, İspanya’da hayal ettiklerine kavuştu. Hem önemli hocalardan ders aldı hem de, Duquende, Potito, La Tana, Miguel Parada, Guadiana, Montse Cortes gibi ünlü flamenco ustalarıyla ‘fiesta’larda ve ‘juerga’larda canlı performans yapma imkanı buldu.

Öykü, Türk Sanat Müziği ile flamenco’yu birleştirmeyi düşünüyordu. Okulda öğrendiği vokal teknikleriyle flamenco’yu birleştirerek harika bir sentez yarattı.
İkiz kardeşler yeniden bir araya geldiklerinde aralarındaki müthiş uyumu müziklerine yansıtmaya başladılar.
Öykü ve Berk için flamenco mutluluk, hasret, keder, heyecan, tutku, kısacası hayatın ta kendisi...


Metrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
berk, biyografisi, gurman, hayati, oyku, öykü berk gürman, öykü berk gürman biyografi, öykü berk gürman biyografisi, öykü berk gürman hakkında genel bilgi, öykü berk gürman hayatı, öykü berk gürman kimdir, öykü berk gürman özgeçmişi, öykü berk gürman yaşamı, şarkıcı öykü berk gürman

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Öykü Gürman Biyografisi - Öykü Gürman Kimdir - Öykü Gürman Hayatı - Öykü Gürman Yaşam İpek Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 2 16.09.15 23:19
Öykü Gürman Şarkı Sözleri - Öykü Gürman Şarkıları - Öykü Gürman Lyrics İpek Pop Müzik Şarkı Sözleri 19 03.11.11 00:01
Öykü Gürman Resimleri - Öykü Gürman Fotografları - Öykü Gürman Resim - Öykü Gürman İpek Ünlülerin Resimleri 1 02.11.11 21:34
Öykü - Berk Gürman Şarkı Sözleri Tugba Pop Müzik Şarkı Sözleri 8 17.10.08 15:04
Öykü Berk Gürman Evlerinin Önü Boyali Direk LeyL-i LaL Müzik - Video - Klip-Slayt 1 31.01.08 22:01


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:52 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2