tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk pop müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Burak Aydos Hayatı ( Biyografisi )
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1128

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24.04.09, 01:42   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Burak Aydos Hayatı ( Biyografisi )

Burak Aydos
8 Ocak 1972'de Ankara'da doğmuş, ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini Ankara'da tamamlamıştır. Müzik hayatına 1983 yılında Metin Tufan'dan solfej ve piyano dersleri alarak başlayan müzisyen, 1987'de "Ankara Hacettepe Devlet Konservatuarı Kontrbas Bölümü'ne girmeye hak kazanmış ancak bir sene sonra yetersiz olduğu gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılmıştır. Konservatuardan uzaklaştırılmasına rağmen Metin Tufan ile çalışmalarına devam eden müzisyen, 1991'de TRT'nin açmış olduğu Altın Anten Beste Yarışması'nda Mor Menekşe adlı şarkısı ile finalde yarışmış ve mansiyon kazanmıştır.
1993 yılında İrlanda'nın Cork kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda söz, müzik ve koreografisini hazırladığı, düzenlemesini ise Mete Artun ile birlikte yaptığı Esmer Yarim adlı bestesiyle ülkemizi temsil etmiştir. 25 ülkenin katılması ile baraj sisteminin ilk defa uygulandığı yarışmada 21. sırayı alması sebebiyle baraja takılan Türkiye, 1994 yılında Eurovision'a katılamamıştır.
1996 yılında üniversite eğitimine ara vererek, söz ve müziği kendisine ait Şartsız Kuralsız Hesapsız adlı solo bir albüm çıkartan müzisyen ilk albümünde Vokal ve Perküsyonda Vedat Sakman, flamenko gitarda Erdinç Şenyaylar, klasik gitarda Soner Egesel, bas gitarda Cüneyt Sözmen, davulda ise Volkan Öktem gibi önemli müzisyenler ile çalışmıştır.
Şartsız Kuralsız Hesapsız albümünde yeralan Yalnızlık Benim Eski Sevgilim ve Beni Verme Ellere adlı şarkılarına klip çekilen müzisyen, Yalnızlık Benim Eski Sevgilim ile oldukça geniş bir dinleyici kitlesine kavuşmuş, söz konusu şarkı 2005 yılında daha yumuşak bir tarzda yeniden yorumlanmıştır.
Burak Aydos, bestelerinin gerek nakarata dayanmayan sözel kurgusu, gerekse melodik yapısı ile popüler müziğin aktüel tavrından uzak kalmayı tercih etmektedir.
1997'de, eğitimine geri dönerek Bilkent Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi Bölümü'nden mezun olan Burak Aydos, profesyonel müzik hayatına Şartsız Kuralsız Hesapsız albümünden sonra uzunca bir süre ara vermiştir.
2007 Mayıs'ında dinleyici ile buluşan Ümitsiz bir aşığın,Eski bir İstanbul kabadayısının, 30 yaşını aşanların ve Bir babanın hikâyelerini içeren 30+ adlı yeni çalışmasında müzisyene, trompet ve klarnette Hüsnü Şenlendirici, bas gitarda Nurhat Şensesli, davulda Volkan Öktem, piyanoda Burç Şensesli gibi enstrümanlarında önemli isimler eşlik ediyor. Söz ve Müzikler ilk albümünde olduğu gibi yine Burak Aydos’a ait.
Son albümünün ilk klibi Zeplin Prodüksiyon'dan Ümit Paksoy yönetmenliğinde Bize Erkek Adam Derler adlı "Eski Bir İstanbul Kabadayısının Hikayesi"'ne çekilmiştir.
Müzisyenin BİZE ERKEK ADAM DERLER adlı eseri Show TV'de yayınlanan EŞREF SAATİ Dizisinin jenerk müziği olarak da kullanılmakta ve izliyeciden, son dönem jenerik müzikleri arasında gerek söz ve müziği gerekse düzenlemesi açısından gösterdiği farklılıktan ötürü takdir toplamaktadır.
Konsept bir albüm olarak tasarladığı çalışmasında müzisyen "30+" adlı şarkısında, 30 yaş ve üzerindeki dinleyicisinin kulağına “Oyundan çıkabilirsin, bırakıp gidebilirsin, kaçarak saklanabilirsin lakin biri yerini söyler hayat bulur sobeler başladığın yere dönebilirsin…" diye fısıldıyor...
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
aydos, biyografisi, burak, hayati

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Burak Demir Biyografisi - Burak Demir Kimdir - Burak Demir Hayatı - Burak Demir Yaşam Serap Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 21.10.15 22:51
Burak Yörük Biyografisi - Burak Yörük Kimdir - Burak Yörük Hayatı - Burak Yörük Yaşam Serap Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 10.09.14 00:05
Burak Özel Biyografisi - Burak Özel Kimdir - Burak Özel Hayatı - Burak Özel Yaşamı Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 24.02.14 11:59
Burak Aydos Şarkı Sözleri Tugba Pop Müzik Şarkı Sözleri 8 10.09.08 15:29
Yalnızlık Benim Eski Sevgilim ( Burak Aydos ) Tugba Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 10.09.08 15:27


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:03 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2