tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk pop müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Emel Müftüoğlu Biyografisi,Emel Müftüoğlu Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1643

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.06.09, 13:29   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 1.307
Konular: 1171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3023
Rep Gücü:0
RD:Sude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 55
155 Mesajına 199 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Emel Müftüoğlu Biyografisi,Emel Müftüoğlu Hayatı

Emel Müftüoğlu Biyografisi,Emel Müftüoğlu Hayatı

Emel Müftüoğlu (D. 1961, Giresun), Türk pop müzik şarkıcısı.

Çocukluğu
Babasının asker olması nedeniyle ilk ve ortaöğretimini farklı şehirlerde tamamladı. Dolayısıyla da bir sürü arkadaşı ve bir sürü çocukluk anıları oldu. Emel küçükken çok güzel şarkı söyleyen, akıllı ve yetenekli bir çocuktu.

Müziğe başlaması
İstanbul Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü’nü bitirince 1985 yılında profesyonel müzik hayatına ilk adımını Güneş Gazetesi’nin açtığı müzik yarışmasında birincilik alarak attı. Aynı yarışmada ikincilik alan Erdal Çelik’le bir ikili oluşturma kararı aldı. Emel-Erdal ikilisi, Atilla Özdemiroğlu’nun kurdugu ART’den 1985 yılında “Sevmek Öyle Bir Şey” ve 1987 yılında da “Alaturka Benim Canım” isimli iki albüm çıkardı.

Diskografi
Karlar Düşer, (1990)
Faka Bastın, (1992)
Emelce, (1994)
Hovarda, (1995)
Ruhun Duymaz, (1996)
Bana Özel, (1998)
Mucize, (2000)
Arabesk, (2002)
Çok Ayıp, (2004)
Eğlenilecek Kızlar Evlenilecek Kızlar, (2007)

Emel’in Erdal ile müzikal ortaklığına son vererek solo kariyerine geçiş yapması 1989 yılında gerçekleşti. Şahin Özer Plak’la anlaşti ve 25 Eylül 1990 tarihinde bu müzik yapım firmasından yayınlanan “Karlar Düşer” isimli albümüyle iyi bir satış rakamını yakaladı. Albümdeki şarkılardan “Hangimiz” haricindekiler Yunan şarkılarına Türkçe söz yazılarak yapılmıştı. Ardından 5 Eylül 1992 tarihinde yayinlanan ikinci albümü “Faka Bastın” geldi. İlk albümdeki başarıyı aratmadı ve daha büyük satış rakamlarına ulaştı. Bu albüm, Türk Pop tarihinin bir dönüm noktası sayılabilir. Müzik tarihinde billboard’u yapılan ilk albüm olan Faka Bastın adlı parçanın klibini de Sinan Çetin yönetti. O yıla kadar klipleri hep televizyon yönetmenleri çekiyordu. İlk defa bir sinema yönetmeni bir kliple izleyici karşısına çıkmıştı. “Faka Bastın” bir Şehrazat şarkısıdır. Bundan iki yıl sonra 15 Haziran 1994 tarihinde “Emelce” isimli üçüncü solo albümü çıktı piyasaya. Albüm, diğer albümlerin tarzındaydı ama onlar kadar sevilmedi. Bu albümde de albümün fotoğrafları ve imaj Fransa’da gerçekleştirildi. Albümün hitleri ise “Korkuyorum”, “Deli Et Beni”, “Yeter” ve “Çal Beni” gibi şarkılar oldu. “Korkuyorum” klibi İlknur Bozkurt ile beraber çekilmişti ve lezbiyenlik teması işlenmişti. Bu, o zamanın Türkiye’si için çok büyük bir girişimdi.

Bu albümden bir yıl sonra 18 Haziran 1995 tarihinde Emel yine bir ilke imza attı. Sezen Aksu ile tanışan ve ondan iki şarki alıp “Hovarda” adlı single’ını yapan Emel, gelmiş geçmiş en çok satan, hatta albümlerden bile daha çok satan bir single’a imza atmış oldu. Abdullah Oğuz’un çektiği “Hovarda” klibi MTV’den en iyi klip dalında 3. lük aldı. Klipte, Deniz Arcak ve Seray Sever gibi isimler de yer almıştı.

1995 yılında Aralık ayında bir Sezen Aksu prodüksiyonuyla çıktı Emel karşımıza. Albümde Onno Tunç ile çalışılmıştı. Buna rağmen albüm 100.000 tirajının altında kalarak büyük hayalkırıklığı yarattı.

Ruhun Duymaz albümünün ardından kariyerinin önemli tarihlerinden biri olan 28 Mayıs 1998 tarihinde “Bana Özel” çıktı. Albümde Nazan Öncel, Bendeniz gibi ilk defa şarkı aldiği yorumcuların şarkıları da yer aldı. Hayranlarının dinleye dinleye bıkmadığı bir albüm olmuştu “Bana Özel”. Bu albümdeki Şehrazat şarkıları ise biraz geri planda kalmiştı.

Arabesk albüm kapağı, 2002 İki yıl sonra yine ilginç bir albümle merhaba dedi Emel. “Mucize” 2000 yılının Mart ayında en sevilen albümlerinden olmuştu. “Gel Günaha Girelim” adlı Sezen Aksu şarkısı tüm dillere pelesenk olmuştu. Bu albümde ilkler vardı yine. Emel ilk defa Serdar Ortaç ve Doğuş’tan şarkı almıştı. İlk defa eski albümlerinden cover yapmıştı. Coverlanan şarkılar “Kal Benimle” ve “Çal Beni” idi. Üstelik “Kal Benimle” de Emel güzel kızı Çağrı’yla düet yapmiştı. “Mucize” adlı Sezen Aksu şarkısının klibi ise MTV’de büyük ilgi gördü. Bu albümün farklı yanlarından biri ise Türkiye’de İnternet erişimi yüklenerek promosyonu yapılan ilk CD olmasıydı. Ayrıca 2000 yılında Emel sadece yorumcu kimliğiyle değil, Şahin Özer Plak’in pop müzik sanatçılarının art direktörü olarak da çalişmalarına devam ediyordu. Ferda Anıl Yarkın “Yaralıyım”, Deniz Seki “Anlattım”, Murat Başaran “Azıcık Ucundan”, Fulden Uras “Birileri Gelse” gibi albümlerin kaset kapaklarından promosyon (televizyon, radyo, basın) çalışmalarıyla bizzat kendisi ilgilenmeye başladı.

18 Eylül 2002 tarihinde “Arabesk” albümü çıktı. Sessiz sedasız çıktı, ama albümdeki şarkılar çok sevildi. Bu albümdeki şarkıların neredeyse tamamı Emel’in keşfettiği iki genç isim Alper Narman-Fettah Can ikilisine aitti. Bu ikili daha sonra bir sürü isme daha şarkılarını verdi. Albümde yer alan “İllallah” adlı Sezen Aksu şarkısı radyoda en çok çalan şarkılardan oldu “Kader” ile birlikte. “Haber Yolla” ise gizli bir hitti.

Aslında bir single çıkarmak istediği 15 Eylül 2004 tarihinde Emel, Sezen Aksu’nun ısrarıyla bu projeyi albüme dönüştürdü. “Yaz Geldi” ve “Zorlama” ise single çıkacak diye radyolara verilmişti bile ve bütün yaz boyunca çaldı, ama albüm yeni yıla yaklaşırken çıktı. “Çok Ayıp” yine çok özel bir albümdü ve bu albüm yine bir Sezen Aksu prodüksiyonuydu. Ayrıca bu albümün başka bir özelliği de Müftüoğlu’nun yakın arkadaşlarını buluşturan bir prodüksiyon olmasıydı. İzel, Deniz Seki ve Işın Karaca gibi isimler albümün vokallerinde yer aldı.

Müftüoğlu’nun 24 Nisan 2007′de çıkan albümü “Evlenilecek Kızlar Var” bir sürü gazetede haber oldu. Albümde Sezen Aksu’ya ait şarkılar ve “Sıla” dizisinin müziklerini yapan Kenan Doğulu ve Sezen Aksu’ya vokalistlik yapmiş olan Sıla Gençoğlu ‘nun da bir şarkısı yer aldı.Albümün sadece 40.000 satması nedeniyle sanatçı albüm çıkarmaya uzun bir süre ara verdi.

Programlar, Diziler, Filmler
Emel ilk olarak 1991 yılında Star TV’de yayınlanan yönetmenliğini Funda Aras’ın yaptığı ve senaryosunu Necef Uğurlu’nun yazdığı “Şen Dullar” adlı tv dizisinden oynadı. Bir sonraki oyunculuk denemesini ise 1995 yılında Sinan Çetin’in yazıp yönettiği “Bay E” adlı filmde konuk oyuncu olarak yaptı.

2003 yılında Talat Bulut ile başrolünü oynadığı “Aşk Olsun” Kanal D ekranında yayınlanmaya başladı. Yönetmenliğini Yasemin Türkmenli’nin yaptığı ve senaryosunu Mustafa Uğur Yağcıoğlu’nun yazdığı dizi çok sevildi ve çok yüksek ratingler aldı. Dizi bittiğinde ise hala çok yoğun ilgi vardı diziye ve sürekli “Neden Bitti ?” diye soruldu sevenleri tarafından.

Emel en son 2005 yılında Show Tv de kısa süre yayınlandıktan sonra yayından kalkan yönetmenliğini Kartal Çidamlı ve Ersoy Güler’in yaptığı senaryosunu İnci Uluçay’ın yazdığı “Sessiz Gece” adlı dizide rol aldı.

Bunların dışında Emel yıllarca TRT ve ATV de “Emelce” adlı bir talk show yaptı. Kanal D de “Emel Içgüdü” ve TV8 de “Emelce” adında öğleden sonra programı yaptı. Hemen ardından teklifleri değerlendirip TGRT de yılların usta televizyoncusu ve gazetecisi İdil Çeliker ile “Emelce Sabahlar” adlı programı yaptı. 2008 yılının yaz aylarında ise Şafak Sezer’le birlikte Çifte Kavrulmuş adlı bir talk show programı yaptı. Müftüoğlu en son Star TV’de yayınlanan Son Ağa dizisinde Tamer Karadağlı’yla başrolde yer aldı.
Sude isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sude Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
biyografisi, emel, emel müftüoğlu, emel müftüoğlu biyografi, emel müftüoğlu biyografisi, emel müftüoğlu hakkında, emel müftüoğlu hakkında genel bilgi, emel müftüoğlu hayatı, emel müftüoğlu kim, emel müftüoğlu kimdir, emel müftüoğlu özgeçmişi, emel müftüoğlu yaşamı, hayati, muftuoglu

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Emel Korutürk Biyografisi - Emel Korutürk Kimdir - Emel Korutürk Hayatı - Emel Kartal Türk Ressamların Biyografileri ve Eserleri 0 15.03.13 16:44
Kuddusi Müftüoğlu Biyografisi - Kuddusi Müftüoğlu Kimdir - Kuddusi Müftüoğlu Hayatı Kartal Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 10.10.12 16:17
Emel Göksu Biyografisi - Emel Göksu Hayatı - Emel Göksu Kimdir? Okyanus Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 10.07.12 18:04
Gökay Müftüoğlu Biyografisi - Gökay Müftüoğlu Hayatı - Gökay Müftüoğlu Kimdir? ASYA Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 07.03.11 03:50
Emel Müftüoğlu Şarkı Sözleri Sibel Pop Müzik Şarkı Sözleri 57 25.03.08 23:46


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:44 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2