tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Ramazan Özel / Oruç / Kurban Bayramı (http://www.tualimforum.com/ramazan-ozel-oruc-kurban-bayrami/)
-   -   İftarı Suyla Açın (http://www.tualimforum.com/ramazan-ozel-oruc-kurban-bayrami/46278-iftari-suyla-acin.html)

ASYA 05.07.10 02:41

İftarı Suyla Açın
 
İftarı Suyla Açın


İftarda Mideye Birdenbire Yüklenmeyin - Su Kaybını Önlemek İçin İftara Su İle Başlayın


Uzmanlar, Ramazan'da oruç tutanlara "iftarı suyla açın" uyarısında bulunuyor
Diyetisyen Gülşah Esensoy, suyun midede dolgunluk hissi yaşattığını ve birdenbire midenin yemekle dolmasını engellediğini ifade ederek, "Oruç mümkünse su ile açılmalıdır.

Bunun yanı sıra bir adet hurma veya zeytin ile oruç açmanın sakıncası yoktur. Tatlı gibi şekerli besinler ile oruç açmak ise iştahı kapayabilir, fazla tüketildiğinde ise gereksiz enerji alımına sebep olur. Bu durum da kilo alımına sebebiyet verir" dedi.

Esensoy, ayrıca yemeğe su ile başlamanın bütün gün susuz kalan vücutta dehidrasyonu (susuz kalma) engellemek için de faydalı olduğunu belirterek, "Sadece yemeğin başında değil yemek sırasında da su içmek gerekir. Kola gibi asitli içeceklerle oruç açmayın.

Bu tür içecekler susuzluk hissini giderir ve daha sonra su tüketimini engeller ayrıca kolalı besinler sıvı ihtiyacını karşılamaz. Yine şu anda çok popüler olan limonata gibi içeriği bilinmeyen katkı maddesi içeren içeceklerle de orucun açılması tavsiye edilmemektedir" diye konuştu.

Gulsah Esensoy, su ile oruç açıldıktan sonra arkasından mutlaka sıvı bir besin olan çorbayla devam edilmesinin mide de doygunluk hissi oluşturup, mideyi ana yemeğe hazırlayacağını kaydederken, oruç açıldıktan sonra en az 15 dakika ara verilmesi gerektiğini anlattı.

Habertürk


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:19 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2