Tavuk Ciğeri Kavurması Tavuk Ciğeri Kavurması 750 gram tavuk ciğeri bir adet iri boy soğan 3-4 adet sivri biber sıvı yağ tuz kırmızı pul biber kekik Yapılışı: Şarküteriden aldığınız tavuk ciğerlerinin arasındaki yürekleri ayırın. Yürekleri geniş kısmındaki yağlar ve üzerindeki zarlar yok olacak şekilde temizleyip, diklemesine ikiye bölerek ayırın. Ciğerleri keskin bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Tavada kızdırdığınız yağın içine önce yürekleri, bir kaç dakika sonra da tavuk ciğerlerini atın. Seyrek aralıklarla karıştırarak suyu çekilene kadar kavurun. Suyu çekilmek üzere iken çok iri doğradığınız soğan ve sivri biberleri, tuzu, kırmızı pul biberi ve kekiği tavaya atın. Soğan ve biberlerin kavrulduğuna kanaat getirdikten sonra tavanın altını söndürün. Servis Önerileri: Ana yemek olarak sıcak sıcak servis yapılabileceği gibi, soğuduktan sonra meze olarak da sunulabilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:04 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2