tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kıymalı Pırasa Böreği
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
642

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.08.08, 18:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:46
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kıymalı Pırasa Böreği

Kıymalı Pırasa Böreği


MALZEMELER
1 kg Pırasa
2 Havuç
1 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
250 gr Kıyma
2 Kahve Fincanı Margarin
1 Demet Maydanoz
Tuz,Karabiber
Hamur için:
1 Yumurta
1 Kahve Fincanı Yoğurt
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Sirke
2 Su Bardağı Un
1/2 Çay Bardağı Su Tuz


HAZIRLANIŞI
Hamuru hazırlamak için; bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak en az 30 dakika dinlendirin.
Pırasa ve havucu temizleyip ince ince doğrayın. Bir kaşık yağı tavada kızdırıp sebzeleri 3-4 dakika kavurun. Sonra kıymayı ekleyerek 3-4 dakika karıştırın ve fazla yumuşamadan ateşten alın. Tuz, biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Hamurdan beş beze hazırlayıp fırın kabından 5-6 cm. daha geniş çapta bir yufka açın. Bu yufkayı yağlanmış kalıbın dibine uçları dışarı gelecek şekilde yayın.
Süt, yumurta ve kalan yağı çırpın. Kalıptaki hamurun üzerine gezdirin. Kalan bezelerden kalıp büyüklüğünde yufkalar açın. Bir yufkayı kalıptaki hamurun üzerine yerleştirip hazırladığınız karışımdan gezdirin ve bir yufka ile üzerini kapatın. Üzerine pırasalı harç yerleştirip diğer iki yufkayı aynı şekilde arasına karışım sürerek kalıba yerleştirin. Uçları sarkan yufkayı üzerine toplayın ve hamur şeritlerle tutturun. Uzerine çırpılmış yumurta sürüp önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin.
Not: Böreği fırına vermeden önce dilimlerseniz içi daha iyi pişecektir. Bu böreği hazır yufka ile de yapabilirsiniz. 5 adet hazır yufkayı aynı şekilde kalıba yerleştirmeniz yeterlidir.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
boregi, kiymali, pirasa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Diyet Pırasa Çorbası Tarifi - Diyet Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır - Diyet Yemek Başak Diyet Yemekleri 0 30.04.13 19:44
Rüyada Pırasa Görmek - Rüyada Pırasa Görmek Açıklaması ve Yorumu - Pırasa Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 02.01.13 00:39
Ekşili Pırasa Çorbası Tarifi - Ekşili Pırasa Çorbası - Ekşili Pırasa ASYA Çorbalar 0 03.12.11 02:08
Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 14.04.10 05:33
Kıymalı Kol Böreği Berfin Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 07.08.08 18:54


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:07 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2