tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Nohutlu Kapama
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
595

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.08.10, 22:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Nohutlu Kapama

Nohutlu Kapama


içindekiler
•500 gr kuzu kuşbaşı et
•2 adet kuru soğan
•20 adet arpacık soğan
•1 tatlı kaşığı biber salçası
•3 su bardağı pirinç
•2 su bardağı haşlanmış nohut
•1 çay kaşığı tane karabiber
•2 yemek kaşığı tereyağı
•1 çay kaşığı tuz,
•Karabiber


hazırlanışı
•Pirinci ılık tuzlu suyun içersinde 10 dakika kadar bekletin.
•Etleri yıkayın.
•Soğanların kabuklarını soyup, yıkayın.
•Arpacık soğanları bütün diğerlerini dörde bölerek kullanın.
•Bakır ya da ateşe dayanıklı cam bir tasın içinde eti, soğanları, tuz, karabiber, tane karabiber, biber salçasını ve bir kaşık tereyağını iyice harmanlayın.
•Yuvarlak bir tepsinin tam ortasına tası kapatın.
•Tasın üzerine bir ağırlık koyun (o da ateşe dayanıklı olmalı).
•Tepsiye 3 su bardağı sıcak su ekleyip, ocağa alın.
•Kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.
•Tepside kalan boşluğa haşlanmış nohutları yayın.
•Pirinçleri ekleyin, kızdırdığınız tereyağını üzerinde gezdirin.
•2 su bardağı sıcak su koyarak tası yerinden oynatmadan pirinçleri karıştırın.
•Kısık ateşte pilav suyunu çekene dek pişirin.
•Tepsinin ortasındaki tası alıp, servis yapın.
•Afiyet olsun



AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kapama, nohutlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Nohutlu Enginar Graten - Nohutlu Enginar Graten Tarifi ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 18.06.12 02:28
Nohutlu Uran İlköğretim Okulu Pütürge Malatya - Malatya Pütürge Nohutlu Uran İlköğret Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 29.01.12 00:14
Hindi Kapama - Hindi Kapama Tarifi ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 12.12.11 17:19
Mantarlı Kapama ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 04.10.08 10:18
Kuzu Kapama Berfin Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 07.08.08 20:50


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:06 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2