tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Ramazan Yemekleri-Tatlıları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sakızlı Muhallebili Güllaç
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
633

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.08.11, 10:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sakızlı Muhallebili Güllaç

Sakızlı Muhallebili Güllaç


8 kişilik
Pişirme Süresi:15 dk
Hazırlama Süresi:25 dk

Sakızlı ve muhallebili güllaç malzemeleri
Yarım paket güllaç yaprağı
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı nar tanesi

Sakızlı muhallebi için
2 damla sakızı
3.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı vanilyaSüsleme için
1 çay bardağı orman meyveleri



Sakızlı ve muhallebili güllaç hazırlanışı

Damla sakızını havanda ezin. Nişasta ile unu 1 bardak suda ezin. Yumurta sarılarını tencerede şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Nişastalı su, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca sakızı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın. Mikserle 10 dakika çırpın.
Güllaç için süt ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın. Yaprakları ortadan ikiye kesip küçük kaselerin içine ikişer ikişer kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Sarkan güllaç yapraklarını içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletip meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Sakızlı ve muhallebili güllaç artık hazır, afiyet olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
gullac, muhallebili, sakizli, sakızlı muhallebili güllaç, sakızlı muhallebili güllaç nasıl yapılır, sakızlı muhallebili güllaç tarifi, sakızlı muhallebili güllaç yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Sakızlı Dana Yahni - Sakızlı Dana Yahni Tarifi - Sakızlı Dana Yahni Yapılışı Başak Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 08.12.13 01:04
Bademli Güllaç - Bademli Güllaç Tarifi - Bademli Güllaç Yapılışı Okyanus Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 12.07.13 02:08
Rüyada Güllaç Görmek - Rüyada Güllaç Görmek Açıklaması ve Yorumu - Güllaç Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 09.01.13 16:26
Muhallebili Lokum AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 15.01.10 13:10
Muzlu Damla Sakızlı Güllaç AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 26.12.09 04:19


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:12 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2