tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Ramazan Yemekleri-Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Ramazan Yemekleri-Tatlıları Ramazan Yemekleri Tatlıları Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sakızlı Etimek Tatlısı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1695

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.08.11, 21:33   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sakızlı Etimek Tatlısı

Sakızlı Etimek Tatlısı


Malzemeler
•1 lt süt.
•3 kahve fincanı un.
•3 Yemek kasigi misir nisastasi
•10 yemek kaşığı şeker.
•1 stick (8 yemek kaşığı veya 125 gr) tuzsuz tereyağı ya da yarım stıck tereyağı + 1 çay bardağı sıvıyağ
•1 adet falım damla sakızı (benim gibi damla sakızını çok seviyorsanız iki tane de kullanabilirsiniz)
•İsteğe göre 1 paket vanilya
•1 paket tuzsuz Etimek (Bulamaz iseniz herhangi bir tanesi de olabilir)



Karamelize için
•1 su bardağı şeker.
•1 su bardağı ılık su




Yapılışı

•Yag orta ateste eritilir, kopurmeye basladiginda un ilave edilir.
•Unla yağ ortalama birkaç dakika kavrulur, süt yavaş yavaş ilave edilir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır.
•Kıvamı muhallebi gibi olduğunda şeker ilave edilir, eğer çok sert kıvamlıysa birazdaha süt ilavesiyle inceltebilirsiniz ya da benım gibi hazelnut cremasından biraz ekleyebilirsiniz.
•Damla sakızı küçük parçalara ayırıp muhallebinin içine atıp sakızların erimesini sağlayın.
•Ocağın altını kapattıkdan 5 dakika sonra vanilya ekleyip karıştırın.


•Şekeri orta ateşte hafif yakıp üzerine ılık su ilave ederek pürüzsüz bir şerbet elde edene kadar karıştırın.
•Fokurdamaya başlayınca altını kapatın.
•Muhallebinin yarısını robotda en az 10 dakika çırpın (El mikseri aynı tadı vermiyor)
•Büyük boy borcamı hafifçe ıslatın ve suyunu süzün.
•Çırpılan muhallebiyi borcama dökün. Kalan diğer yarısını da en az 10 dakika çırpın.
•Etimekleri birer birer şerbetin içine atıp önlü arkalı şerbetleyelin.


•Muhallebinin üzerine etimekleri sırayla dizin. Artan şerbeti kaşıkla etimeklerin üzerine tekrardan dökebilirsiniz

•Çırpılan diğer muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.
•En az 1 gece buzdolabında bekletin.
•Dilimleyerek üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
etimek, sakizli, sakızlı etimek tatlısı, tatlisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Etimek Tatlısı Tanem Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 30.07.10 19:08
Cevizli Kaymaklı Etimek Tatlısı ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 09.11.08 03:10
Etimek Tatlısı Güllü Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 27.09.08 02:36
Portakallı Etimek Tatlısı ASYA Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 27.07.08 15:14
Karamelli Etimek Tatlısı Kedi Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 25.02.08 08:18


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:45 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2